Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015: Το πρόγραμμα

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, με παραστάσεις θεάτρου, χορού και περφόρμανς στον ανοικτό θεατρικό χώρο του λόφου του Στρέφη και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η θεματική του φετινού φεστιβάλ κινείται στους άξονες Παρουσία–Μοίρασμα–Διαδικασία. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της σχέσης ανάμεσα στα διαφορετικά είδη τέχνης στο δημόσιο-ανοικτό χώρο του λόφου του Στρέφη, με σκοπό την προαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου με τον δημότη.

Μετά από τη διαδικασία ανοικτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ομάδες-εταιρείες θεάτρου, χορού και περφόρμανς το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επιλεγμένων σχημάτων που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην τρίτη διοργάνωση του φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα.

Το φεστιβάλ, μέσα από την παρουσίαση νέων δημιουργιών θεάτρου, χορού και περφόρμανς, αποσκοπεί σε μία συστηματική οργάνωση, που συνιστά την υποδομή για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία πάντα με το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. αλλά και στην ανάδειξη-επαναδραστηριοποίηση ανοικτών-υπαίθριων χώρων του αστικού ιστού στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Με ελεύθερη είσοδο για τους δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης, προβάλλεται η δυναμική παρουσίαση νέων δημιουργιών των παραστατικών τεχνών.

Το Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα απέκτησε το 2015 το EFFE Festival Label από το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Πρόκειται για μια νέα Ευρωπαϊκή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε προσφάτως και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά/πολιτιστικά Φεστιβάλ τα οποία έχουν ως γνώμονα τη δέσμευση στις τέχνες και τις κοινότητές τους. Με γνώμονα την προώθηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων Φεστιβάλ, το EFFE είναι ένα νέο δίκτυο που συνδέει κομβικά σημεία, πολιτιστικά Δίκτυα και Φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 20:30
Ευμενίδες του Αισχύλου από το ΑΛΦΑ Ινστιτούτο Πολιτισμού
Παρουσίαση υπό την μορφή Θεατρικού Αναλογίου
Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 20:30
Λίλιθ; από την ΤΑΤΟΥ Αστική Εταιρεία
Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 22:00
The Dream of my Dream από το χοροθέατρο Λυδία Λίθος
Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 20:30
Οι 7 Κλαίουσες από την Αστική μη κερδοσκοπική A priori
Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 20:30
Αν όχι τώρα... πότε? (If not now ... when?) από τον Edgen Lame
Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 21:15
Safety net [;] από την ομάδα Safety net
Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 20:30
Φαντασία δίχως τίτλο από την ομάδα αυτοσχεδιασμού 4long


Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Ανοικτός θεατρικός χώρος λόφου του Στρέφη, Εξάρχεια, Αθήνα
  • Ημερομηνία: 30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2015
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Πληροφορίες: Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τηλ.: 210 3303149
  • www.hellatheatre.gr