Η Myrό Gallery και ο οίκος δημοπρασιών Myrό Antiques House σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Φλόγα” απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες για την συμμετοχή σε project με στόχο την στήριξη παιδιών με καρκίνο. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας η γκαλερί ζητά από καλλιτέχνες την δημιουργία έργων τέχνης τα οποία θα δημοπρατηθούν για την στήριξη των σκοπών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”. Το πρωτότυπο project έχει στόχο όχι μόνο την συγκέντρωση χρημάτων μέσω της πώλησης των έργων τέχνης, αλλά και την γνωστοποίηση του έργου του Συλλόγου και των αναγκών των παιδιών με καρκίνο, και των οικογενειών τους, και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.


Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 21:02

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ξαναδίνει ζωή στο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης

Γράφτηκε από

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και η Εθνική Τράπεζα, Εταιρικό μέλος του Σωματείου, υλοποιούν το πρόγραμμα Crowdfunding για την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης, μέσω της πλατφόρμας ACT4 GREECE της Εθνικής Τράπεζας.


Δυναμικά ξεκινά το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πύρνας, το οποίο εγκαινίασε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, με ομιλία του Στέλιου Ράμφου και προβολή ταινίας-αφιέρωμα στα 20 χρόνια της, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν πάνω από 300 μέλη και πιστοί φίλοι της πολιτιστικής εταιρείας και συνεργάτες της από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Ένα δίλεπτο trailer του αφιερώματος μπορείτε να παρακολουθήσετε στο YouTube.


Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχει στην εκδήλωση του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού ΜΕΛΙΝΑ,με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες από τη ζωή ενός γνωστού αγνώστου. Αναζητήστε αλήθειες, ανατρέψτε μύθους».


Προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές Μονωδίας και καλλίφωνα άτομα με επαρκείς μουσικές γνώσεις (ηλικίας από 17 έως 45 ετών), προκειμένου να στελεχώσουν τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου και να λάβουν μέρος στις σχεδιαζόμενες συναυλίες της. Οι ακροάσεις θα γίνονται Σάββατο, στις 17 Σεπτεμβρίου, 1 & 15 Οκτωβρίου 2016, ώρα 12.00, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18) από την καθηγήτρια Μονωδίας Άννα-Μαρία Καρκανιά.


Σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους του κόσμου, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων του Θησείου, δημιουργήθηκε ο πολυχώρος εστίασης και ψυχαγωγίας id 24.7.365.


Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στη Ρώμη, θα υπογραφεί από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσα και την Πρόεδρο του Ιστορικού Κέντρου της Ρώμης Sabrina Alfonsi, Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος του ''Ιστορικού Κέντρου της Ρώμης'' σε μια τελετή που θα λάβει χώρα στο Καπιτώλιο στις 5.00μμ.


Οι επισκέπτες του διάσημου Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι έχουν πλέον την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμα σπάνιο αντικείμενο-σύμβολο με ιδιαίτερη καλλιτεχνική και ιστορική αξία, ύστερα από την ευγενική χορηγία του Ομίλου AXA, παγκόσμιου χρηματοοικονομικού ηγέτη. Το «Τραπέζι του Τeschen» ή αλλιώς «Τραπέζι του Breteuil» μας ταξιδεύει στον 18ο αιώνα σε ένα σημαντικό γεγονός της ευρωπαϊκής Ιστορίας - τη Συνθήκη του Teschen (1779) - την πρώτη συνθήκη της μοντέρνας ιστορίας όπου δύο χώρες (Γαλλία-Ρωσία) λειτούργησαν ως εγγυητές για την ειρήνη δύο άλλων χωρών (Πρωσία-Αυστρία).


Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λόρδου Βύρωνα που στήθηκε στη μνήμη του φιλέλληνα-ποιητή Λόρδου Βύρωνα στην κεντρική πλατεία της Ζίτσας Ιωαννίνων.


Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 18:24

Ote History: Αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο

Γράφτηκε από

Στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον δικό μας El Greco, είναι αφιερωμένος ο Ιούνιος στο OTE HISTORY. Κάθε Κυριακή βράδυ οι συνδρομητές του OTE TV θα μπορούν να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, που, αιώνες μετά τον θάνατό του, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους όλων των εποχών.


Η ταινία «Δήλος 2015», με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη - Κιούκα, κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.


Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 18:01

Βραβείο Πεζογραφίας στον Ηλία Μαγκλίνη

Γράφτηκε από

Το περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό Κλεψύδρα απονέμει το βραβείο Πεζογραφίας για το έτος 2015 στον Ηλία Μαγκλίνη για το μυθιστόρημά του Πρωινή γαλήνη. Το βραβείο Πεζογραφίας του περιοδικού θεσμοθετήθηκε το 2011 και απονέμεται ετησίως με στόχο την παρουσίαση και ανάδειξη των πλέον αξιόλογων Ελλήνων λογοτεχνών.


Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ3 ετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα με τον τίτλο «Ελεύθερη Ζώνη».


To Athens Photo Festival αναζητά άτομα για εθελοντική εργασία καθώς και περιορισμένο αριθμό σπουδαστών για πρακτική άσκηση, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν έμπρακτα με τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και τη θετική τους διάθεση στην προετοιμασία και διεξαγωγή ενός διεθνούς φεστιβάλ.


Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 14:00

Open House Athens 2016

Γράφτηκε από

Το τρίτο OPEN HOUSE Athens ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, καθώς χιλιάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα κτίρια του ΟΗΑ 2016 το σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου 2016 στην ηλιόλουστη Αθήνα. Συνολικά σημειώθηκαν 29.000 επισκέψεις!


Ειδικά και μόνο για το διήμερο όλες οι ποιητικές συλλογές της Bibliotheque θα πωλούνται 4 ευρώ ενώ τα πέντε τεύχη του Straw Dogs magazine 5 ευρώ έκαστο.Από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ σε ένα Bazaar με περισσότερα από 600 επιλεγμένα βιβλία και από 200 σπάνιες κινηματογραφικές ταινίες σε DVD που θα θέλατε να έχετε σε τιμές που θα θέλατε να είχαν.


Σελίδα 1 από 24