«Ανθρώπινο Πέρασμα» Έκθεση Ζωγραφικής της Gilda Frumkin

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2009 και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Gilda Frumkin (www.gilda-art.gr) με θέμα το «Ανθρώπινο Πέρασμα», στο ξενοδοχείο Arion στο συγκρότημα Astir Palace.

Την Έκθεση επιμελήθηκε η κ. Αθηνά Σχινά, Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία και θα προλογίσει την παρουσίαση των 30 έργων στα εγκαίνια.Την μελέτη και τον σχεδιασμό των κατασκευών επιμελήθηκε η ομάδα "TRIIS interior architecture and design". Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου.

H Gilda Frumkin, μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσιάζει έργα της από το 1996 τόσο σε ατομικές (ενδεικτικά: Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, Gallery ΚΙΒΩΤΟΣ, Πολυχώρος ΑΘΗΝΑΪΣ κ.λπ.) όσο και σε ομαδικές Εκθέσεις (ενδεικτικά: gallery Ζολώτα Βούλας, ART CITY, Ζάππειο Μέγαρο, OMMA Art Festival, Μπιενάλε Φλωρεντίας, 2007 κ.λπ.)

Info:
Χώρος: Arion, A Luxury Collection Resort & Spa στο συγκρότημα Astir Palace
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
τηλ: 210 8902.000
Διάρκεια: 01-20/11/09
Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009
Η είσοδος είναι ελεύθερη!


Η κ. Αθηνά Σχινά για την Gilda:
Gilda___1«Η Gilda Frumkin άρχισε από πολύ μικρή να ζωγραφίζει, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη έφεση, αισθαντικότητα και δεξιότητα στην χρήση χρωμάτων και μορφών μέσα από διάφορα υλικά. Το ιδιαίτερο γνώρισμα της Γκίλντα ήταν από τότε η οξύτατη παρατηρητικότητά της και η συνεχής επιθυμία της να ζωγραφίζει εκ του φυσικού. Τα πρώτα της έργα ξεχωρίζουν ήδη για το επιμελημένο τους σχέδιο και τις συvθετικές τους αρετές.
Η Gilda Frumkin εστιάζει την προσοχή της στην ρεαλιστική απόδοση των θεμάτων που επιλέγει, τα οποία προέρχονται από παρατηρήσεις της του κόσμου της θάλασσας και των παρόχθιων περιοχών της, καθώς και από υπαίθρια τοπία αστικών ή ημιαστικών περιοχών στις οποίες εμφανίζεται η φύση να συντροφεύει ανθρώπινες ενασχολήσεις μέσα από μια καθημερινότητα γεμάτη νοσταλγία, επιθυμίες ζωής και λυρισμό.
Συνήθως ζωγραφίζει με "πλαίσιο μέσα στο πλαίσιο" τα θέματά της, αξιoπoιώvτας παραλλήλως την φυσική και τεχνητή σκιά, ως διαλεκτική αντιπαράθεση και αλληλοπεριχωρητικό πλέγμα χρωματικών τόνων. Η ζωγράφος εξεικονίζει μορφές αποδίδοντας στην υφή των έργων της ενάργεια, σαφήνεια, απτότητα και μια θάλλουσα περιστοχαστική έως ονειρική ατμόσφαιρα. Επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες, τις οποίες μεγεθύνει ή τις απομονώνει, επενδύοντάς τις με νότες ελεγείας που μεταδίδουν στον θεατή την διάθεση προσήλωσης και ταυτοχρόνως ενατένισης.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ζωγράφο, που διακρίνεται για το πάθος, την διάθεση εξερεύνησης και μια ποιητική δική της ματιά, η οποία της επιτρέπει να αποκαθηλώνει τα ρεαλιστικά -κατά τα άλλα- θέματά της από το συγκεκριμένο, καθώς ο τρόπος διαπραγμάτευσής τους αποπνευματώνει τον εικαστικά προσομοιωτικό τους αντικειμενισμό».

Gilda___3Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Xορηγοί Έκθεσης: Τriis | Εsser Τravel | Astir Palace
Follow via Facebook Follow via Twitter Follow via RSS