ΠΡΟΦΙΛ

Το art.magazine είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση σε θέματα σχετικά με τις τέχνες και ταυτόχρονα να προάγει τον Πολιτισμό. Αποτελεί την συνέχεια της ηλεκτρονικής κοινότητας Τεχνών artspot.gr και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τις Τέχνες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες και φιλότεχνους. Ο στόχος της συντακτικής ομάδας είναι η έρευνα και η ανάλυση γύρω από τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, η διείσδυση, ο σχολιασμός και ο προβληματισμός σε θέματα σχετικά με την τέχνη. Επίσης υπάρχει αρθρογραφία για τα σημαντικότερα κινήματα και πρόσωπα που πέρασαν από την ιστορία της τέχνης, παρέχοντας μια σύντομη αλλά ολοκληρωμένη οπτική στον αναγνώστη.

Ουσιαστικά η συντακτική ομάδα συναντά καθημερινά μια ευκαιρία να μορφοποιήσει τις ιδέες της, να προσθέσει νέα γεγονότα και να δώσει νέες ερμηνείες, να βελτιώσει την ταξινόμηση του υλικού της και να επωφεληθεί, τόσο η ίδια όσο και οι αναγνώστες, από την παρουσίαση και τη δομή της ύλης του περιοδικού. Επιπλέον υπάρχουν συνεντεύξεις και αφιερώματα από αναγνωρισμένους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες, προτάσεις και αναφορές σε φορείς που προάγουν τον πολιτισμό, ανακοινώσεις διαγωνισμών και κληρώσεις για διάφορα δρώμενα. Το ύφος αυτό αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ένα κοινό όραμα, το οποίο προσφέρει ενότητα και οργάνωση της ύλης, λειτουργώντας έτσι ως χρήσιμος οδηγός για τους αναγνώστες.

Το art.mag εκμεταλλευόμενο τις σύγχρονες δυνατότητες των πολυμέσων που παρέχει το διαδίκτυο, εμπλουτίζει όλους τους τομείς του με συγκεκριμένη, και συναφή με το αντικείμενο του περιοδικού, χρήση αυτών των δυνατοτήτων. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ύπαρξη του διαδικτυακού τηλεοπτικού καναλιού Artchannel (με βάση το Παρίσι), αλλά και το διαδικτυακό ραδιόφωνο, Artspot Radio. Η ύπαρξη της ψηφιακής Gallery φιλοξενεί φωτογραφίες έργων των όσων οι τέχνες έχουν δώσει μέχρι σήμερα, μέσα από τα πιο σημαντικά κινήματα και τους διάφορους καλλιτέχνες. Τέλος στο πλαίσιο των διαδραστικών δυνατοτήτων του περιοδικού μας -ως σημαντικό σημείο αναφοράς η σχέση συντελεστών και μελών- προσφέρεται η δυνατότητα στα μέλη να σχολιάζουν τα άρθρα του περιοδικού. Απώτερος στόχος των προαναφερθέντων είναι να διευκολυνθεί ο αναγνώστης να δει, να ενημερωθεί και να εμπλουτίσει τις εμπειρίες και τις γνώσεις του.

Το art.mag αποτελείται από νέους ανθρώπους με πολύ μεράκι και διαρκή έμπνευση, και επιδιώκει να μοιραστεί με το αναγνωστικό του κοινό, ύλη βασιζόμενη στην ανάπτυξη και την ενημέρωση, δίνοντας έμφαση σε μια διαδοχική και σταδιακή εξέλιξη. Η προσέγγιση του περιοδικού είναι μία πρόταση από μία οπτική γωνία που υπόσχεται να φανεί ενδιαφέρουσα και χρήσιμη και να λειτουργήσει ως εργαλείο στο σύνολό της.

Ήρθαμε....και θα (επι)μείνουμε.