Προσωπογραφήματα: Έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μακρή

H Myrό Gallery έχει την χαρά να παρουσιάζει έργα τέχνης της νεαρής εικαστικού Ιουλίας Μακρή στον χώρο του Πωλητηρίου της (Myrό Art Shop, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις οκτώ το βράδυ (20.00).

 Στην έκθεση θα παρουσιαστούν ζωγραφικά σχέδια φιλοτεχνημένα με μαρκαδόρο σε χαρτί, εντυπωσιακά για την εκφραστικότητά τους.

Σύντομο Βιογραφικό:
Η Ιουλία Μακρή γεννήθηκε το 1992 στην Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σύρου του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους ανεξάρτητα από τις σπουδές της στο Design, έχοντας πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις το 2015 στην Αθήνα και τη Σύρο με τίτλο «Προσωπογραφήματα» και 1 ομαδική έκθεση μαζί με τις Desperate Artists με τίτλο «Tropical Exhibition». Τον Φεβρουάριο του 2015 συνεργάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την εταιρία Ad Axem, παίρνοντας μέρος στην ομάδα παραγωγής του WIAD Greece 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ως σκιτσογράφος του συνεδρίου. Τον Δεκέμβριο του 2015 έγινε το τρίτο μέλος της ομάδας Rea-lly? Team, η οποία ιδρύθηκε το 2009 από τον Μιχάλη Κοπριτέλη και τον Πάρη Ξυνταριανό. Μαζί αναλαμβάνουν ζωγραφικές τοιχογραφίες μικρής αλλά και μεγάλης κλίμακας ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ (Street Art Festival Thessaloniki, Stray Art Festival, Beach Street Festival). Τον Οκτώβριο του 2016 συνεργάστηκε με το θέατρο Αλκμήνη όπου σχεδίασε τον ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση για τις προωθητικές ανάγκες της παράστασης «Εκτός Ύλης». Τον Σεπτέμβριο του 2017 συμμετείχε ως μέλος της ομάδας παραγωγής του καλλιτεχνικού φεστιβάλ «Stray Art Festival» που διοργανώθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου.

Πληροφορίες

Η έκθεση διαρκεί από την Πέμπτη 26 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στεγάζεται στον χώρο Showroom της Myrό Gallery, και είναι ανοικτή για το κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.