Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Αλεξίου στην Myrό Gallery

H Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την δουλειά της ζωγράφου Φωτεινής Αλεξίου σε μια ατομική έκθεση στην Κεντρική Αίθουσα της και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις οκτώ το βράδυ (20.00).

 Η καλλιτέχνις σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωση (statement) που εξέδωσε για την έκθεση της: "Ξεκινάω με το πρώτο μέρος της δουλειάς μου, της σπουδής πάνω στην αναπαράσταση, η οποία αποτελεί πρωτίστως προσπάθεια κατάκτησης ακαδημαϊκής τεχνικής στη ρεαλιστική απόδοση του αντικειμένου. Η εναπόθεση του προβληματισμού και της γνώσης που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών στον ανυπόμονο καμβά, και η συγκράτηση του χρόνου στο πινέλο και στα αφηγούμενα χρώματα των εμπειριών μου, με οδήγησε με τη σειρά της στο επόμενο μέρος της δουλειάς μου, με έργα που προσπαθούν να καταγράψουν την ανθρώπινη εμπειρία του χρόνου. Μία ανάγκη αφήγησης της ονειρικής εμπειρίας μέσα από χρώματα που αλλοιώνονται από το πέρασμα του χρόνου και άφησαν τα ίχνη της παρέλευσής του. Χρώματα που κρατάνε το όνειρο και την ατμόσφαιρα ενός παρελθόντος αλλά και τη λήθη σε ένα παρόν. Ο πίνακας πλέον είναι ένα παράθυρο που βλέπεις είτε από μέσα είτε από έξω. Μία οθόνη που παρακολουθεί τις ζωές των άλλων, αφήνοντας συνειδητά τους εαυτούς μας ως απλούς παρατηρητές”.

Σύντομο Βιογραφικό: Η Φωτεινή Αλεξίου είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έχει δείξει την δουλειά της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Πληροφορίες

Η έκθεση διαρκεί από την Πέμπτη 26 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στεγάζεται στον χώρο Showroom της Myrό Gallery, και είναι ανοικτή για το κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.