Έκθεση Ζωγραφικής της Λουίζας Κακίση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, η ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Λουίζας Κακίση με θέμα: «Μετάβαση».

Σχετικά με το θέμα της έκθεσης η καλλιτέχνης σημειώνει:

«Μετάβαση. Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνηση. Ξεκινάμε και προχωράμε. Προς τα πού; Γεγονότα, άνθρωποι... Ποικίλες εικόνες, διαδέχονται η μία την άλλη. Από τη μία εικόνα στην άλλη, από τη μία κατάσταση στην άλλη. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, σε μια εποχή ταχύτητας. Οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται επιφανειακές. Συνέπεια η απομόνωση. Παρακολουθούμε σαν θεατές αλλά και συμμετέχουμε. Συμπάσχουμε με όσα βλέπουμε, μας συγκινούν, μας προβληματίζουν και μας πονάνε. Παρακολουθούμε εικόνες ανθρώπων να διώχνονται βίαια από τα σπίτια τους και να αναγκάζονται να φύγουν στο άγνωστο για να σωθούν. Ανασφάλεια, απόγνωση... Οι εικόνες αυτές έχουν γίνει μέρος της ζωής μας. Κάποιες στιγμές χαλάρωσης και συνεχίζουμε. Περνάμε και φεύγουμε χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε. Το πέρασμα, η μετάβαση...»


H έκθεση περιλαμβάνει 23 λάδια σε καμβά, με γενικό θέμα «Μετάβαση».Η έκθεση «Μετάβαση» είναι η δέκατη τέταρτη ατομική της έκθεση. Έχει παρουσιάσει 13 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 60 ομαδικές και Διεθνείς εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γενικές Πληροφορίες

  • Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, ώρα 19.30
  • Τόπος διεξαγωγής: Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα)
  • Διάρκεια: 2 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2018
  • Επισκέψεις: Καθημερινές (εκτός Τρίτης) 09.00-16.00
  • Σάββατο και Κυριακή 10.00-15.00 Επικοινωνία: τηλ. 210-3231387/ e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.athencitymuseum.gr
  • Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.