«Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό»

Η παιδική παράσταση του Νίκου Καμτσή, μετά την παρουσίασή της στην Ουάσιγκτον στο KENNEDY CENTER σαν επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο KIDS EUROFESTIVAL, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο και έχοντας κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, θα παρουσιαστεί στην Παιδική Σκηνή του Τόπος Αλλού – Αερόπλοιο, για 4 παραστάσεις, όπως παίχτηκε στο Φεστιβάλ, με τη Στέλλα Μιχαήλ, στις 23 και 30 Οκτωβρίου και στις 6 και 13 Νοεμβρίου στις 16:00. Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η παράσταση θα παρουσιάζεται στην Παιδική Σκηνή του Τόπος αλλού, με διαφορετική σύνθεση κάθε Κυριακή στις 15:30 μέχρι τέλος της σεζόν.
Ένα θέαμα που βασίζεται σε ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι. Ένα παραμύθι γεμάτο περιπέτειες και κατορθώματα, με πλούσια νοήματα κατανοητά από τα παιδιά. To Αερόπλοιο μακριά από τα τηλεοπτικά πρότυπα, μακριά από κλισέ και παρασυνηθισμένες ιστορίες που επιβάλλονται από μόδες του συρμού επιμένει αντλώντας από την Ελληνική παράδοση και την ιστορία.

TO AEROPLOIO TOY TOPOS ALLOY STHN AMERIKH PHOTO4



Λίγα λόγια για το έργο:
Η ιστορία τριών αδελφών, βασιλόπουλων που ξεκίνησαν να φέρουν το γιατρικό για τα μάτια του βασιλιά- πατέρας τους. Μέσα από φανταστικά κατορθώματα, κωμικά και γουστόζικα, μουσική και τραγούδια, με την συμμετοχή και τη βοήθεια των μικρών θεατών, ο μικρός γιος με την γνώση και την εξυπνάδα του τα καταφέρνει. Ξεπερνάει εμπόδια και παλεύει με δυνάμεις υπερφυσικές.

Χρησιμοποιώντας όλα τα θεατρικά μέσα (μάσκες, κούκλες, σκιές, ομπρέλες και ...σκούπες που μιλάν σαν άνθρωποι) η παράσταση του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ θα ξετυλίξει μπροστά στα μάτια των παιδιών ηρωικές περιπέτειες, κόσμους μαγικούς, φανταστικούς, γοητευτικούς και ήρωες κωμικούς και συγκινητικούς, βγαλμένους από την ελληνική αφηγηματική παράδοση, που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή των μικρών και μεγάλων θεατών.

Τα τελευταία 9 χρόνια το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ σχεδόν αποκλειστικά ασχολείται με τα παραμύθια παρουσιάζοντας όχι μόνο παραστάσεις αλλά συμμετέχοντας σε συνέδρια και δημιουργώντας DVD, WEBSITES, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
  • Κείμενο - σκηνοθεσία : Νίκος Καμτσής
  • Σκηνικά - κοστούμια : Μίκα Πανάγου
  • Πρωτότυπη Μουσική : Χρήστος Ξενάκης
ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΥ : Στέλλα Μιχαήλ

Χρησιμα site
http://www.kidseurofestival.org/
http://www.kidseurofestival.org/index.php?option=com_content&view=article&id=91&Itemid=44
www.greekmyths.gr
http://www.thalassaofmyths.com/

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
«Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό»
Του Νίκου Καμτσή

ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
τηλ. 2108656004 και 210-8624392
http://www.topos-allou.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

23 και 30 Οκτωβρίου, 6 και 13 Νοεμβρίου στις 16:00