«Γιατί φυσάει ο άνεμος;» (ή «αστράμαξα»)

Ο θεατρικός οργανισμός Νέος Λόγος παρουσιάζει, από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, την ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών, «ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ», στην παιδική παράσταση «γιατί φυσάει ο άνεμος;» (ή «αστράμαξα»).
Λίγα λόγια για το έργο:

Αν τα αστέρια του ουρανού γίνονταν ψάρια του βυθού...
Κι' απ' του βυθού τη σκοτεινιά στον κόσμο έβγαιναν ξανά...
Πάνω στα δίχτυα του ψαρά, ψάρια θα πιάνονταν πολλά.
Άνεμος θύελλα αρχινά, σκέψεις και όνειρα ξυπνά.
Άνεμος μακριά φυσά, παραμύθι αρχινά...

Τα παραμύθια μας ταξιδεύουν... όμως ταξιδεύουν και τα ίδια. Να λοιπόν που το ίδιο παραμύθι που στον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας μας το 'παν: «γιατί φυσάει ο άνεμος;», το βρήκαμε και στην Αρμενία με τον τίτλο: «η αστράμαξα»... γιατί σε όλο τον κόσμο κοιτάμε τον ουρανό.
Παράσταση κουκλοθεάτρου με ζωντανή μουσική, τραγούδια και παιχνίδια, με αφορμή ένα παραμύθι από δύο χώρες.

GIATI FYSAEI O ANEMOS1ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
  • Διασκευή παραδοσιακού παραμυθιού: Κωσταντής Μιζάρας
  • Σκηνοθεσία: Αγγελική Γουναρίδη
  • Μουσική: Κωσταντής Μιζάρας
  • Φωτισμοί: Στέφανος Κοπανάκης
ΠΑΙΖΟΥΝ:
  • Αφήγηση – κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας
  • Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων: Αγγελική Γουναρίδη
Περισσότερα Στοιχεία
Η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ αποτελείται από τους: Αγγελική Γουναρίδη (εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων) και Κωσταντή Μιζάρα (ηθοποιό). Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη του 2005 στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσίασε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και διεξήγαγε εργαστήρι κατασκευής για τα παιδιά-θεατές της παράστασης.
Στόχος της συνεργασίας έκτοτε, είναι η δημιουργία και η εκτέλεση παραστάσεων στις οποίες το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται με σκοπό την ουσιαστική επικοινωνία κοινού και κουκλοπαιχτών. Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν λέει παραμύθια και ιστορίες... ΣΑΣ λέει παραμύθια και ιστορίες.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ;»
(ή «ΑΣΤΡΑΜΑΞΑ»)
Παραδοσιακό παραμύθι

Από Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011
Κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Κάθε Κυριακή στις 17:00
Για παιδιά 4 ετών και πάνω
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-6453330, 6974713655

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
Γενική είσοδος 8 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ
Π.Π.Γερμανού 1, Χαλάνδρι – 15233
Τηλ. 2106848119, Fax. 2106816699, Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια – Τηλ. 210 - 6453330
Web. www.neoslogos.gr - Υπεύθυνος : Φώτης Μακρής, τηλ. 6972556344
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Παρασκευή 21/10(13.00) για την Κυριακή 23/10.