«Θα σε κάνω Βασίλισσα»

Τιμώντας την μνήμη του αγαπημένου μεγάλου κωμικού του Ελληνικού Κινηματογράφου Θανάση Βέγγου, το Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ, για την θεατρική σεζόν 2011-2012 θα ανεβάσει μια απο τις πιο αγαπημένες κωμωδίες των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου, με τίτλο «Θα σε κάνω Βασίλισσα» σε διασκευή - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά/κοστούμια Αγγελου Μέντη, μουσική Διονύση Τσακνή, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού.
Ο Παύλος Κοντογιαννίδης στον ρόλο του πάμπλουτου αλλά σπαγκοραμμένου εργολάβου οικοδομών Αντώνη Τσιλιβίκη, κάνει δύσκολη και βαρετή την ζωή της όμορφης και νέας συζύγου του Ελένης (Χριστίνα Αλεξανιάν) και την εξαναγκάζει να συμμετάσχει σε μια κομπίνα οικονομικής αφαίμαξης του πλούσιου θείου της Peter (Παύλος Ορκόπουλος) εξ Αμερικής. Για κακή του τύχη όμως, ο θείος Peter, καταφθάνει στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η απάτη, ο Αντώνης Τσιλιβίκης μεταμφιέζεται σε ενοικιαστή μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο θείος όμως που αγαπά πολύ την ανηψιά του, θέλει να φροντίσει για το μέλλον της και της συστήνει ένα φίλο του πετυχημένο, ανοιχτοχέρη και κομψό επιχειρηματία (Ιωσήφ Μαρινάκης), που προσπαθεί να κατακτήσει την όμορφη Ελένη, μπροστά στα μάτια του συζύγου της. Η Σοφία Βογιατζάκη (στο ρόλο της οικιακής βοηθού), ο Θορωρής Ρωμανίδης με την Ιωάννα Ασημακοπούλου (το φιλικό ζευγάρι της οικογένειας) ο Μάκης Πατέλης (Υπάλληλος του Αντώνη Τσιλιβίκη), o Γιώργος Χαλεπλής (Αστυνόμος) η Λουκία Στεργίου(ενοικιάστρια), συμπρωταγωνιστούν στις κωμικοτραγικές σκηνές που εξελίσσονται μέσα στο σπίτι, οι οποίες δεν περιγράφονται, αλλά μπορούμε να τις απολαύσουμε στη σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια.

tha se kanw vasilisa-2


Για την ιστορία: Το θεατρικό έργο «Θα σε κάνω Βασίλισσα» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1956 στο «Πάρκ» απο το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, με πολυ μεγάλη επιτυχία όπως χαρακτηριστκά ανέφερε ο ίδιος ο Σακελλάριος, προλογίζοντας το έργο, στο πρόγραμμα του Θεάτρου ΜΙΝΩΑ, όπου το έργο ανέβηκε για τελευταία φορά το 1981 απο τον θίασο του Γιάννη Γκιωνάκη: «Το τεράστιο αυτό θέατρο ήτανε γεμάτο κάθε βράδυ και συγκλονιζότανε απο τα γέλια και τα χειροκροτήματα του κοινού, που εμπόδιζε την κωμωδία να προχωρήσει κανονικά»

Το 1964, το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Θανάση Βέγγο, Νίκη Λινάρδου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Δημήρη Νικολαίδη και Γιώργο Μούτσιο.

Λίγα λόγια για τους Α.Σακελλάριο & Χ.Γιαννακόπουλο

Ο Α. Σακελλάριος γεννήθηκε στην Αθήνα (1913-1991). Δημοσιογραφικά ανήσυχο άτομο, παραμέρισε τις νομικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε πότε ως ρεπόρτερ, πότε ως χρονογράφος και πότε ως ευθυμογράφος, σε όλες τις μεγάλες Αθηναικές εφημερίδες. Το 1935 έγραψε το πρώτο θεατρικό του έργο με τον τίτλο «Ο βασιλιάς του Χαλβά». Εργάστηκε, επίσης, στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης και έγραψε έργα για το θέατρο. Συνεργάστηκε κυρίως με το Χρήστο Γιαννακόπουλο κι έγραψε μόνος ή σε συνεργασία με αυτόν 200 θεατρικά έργα και 60 κινηματογραφικά σενάρια. Έγραψε επίσης 2000 τραγούδια, και είχε τιμηθεί με πολλά ελληνικά και ξένα βραβεία.

Ο Χ. Γιαννακόπουλος (1909 -1963) ήταν αυτοδίδακτος στην θεατρική συγγραφή αλλά αποδείχθηκε ώς ένας απο τους σημαντικότατους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής του, σεναριογράφος και δημοσιογράφος. Η πρώτη του εμφάνιση ώς θεατρικού συγγραφέα ήταν το 1929. Απο το 1939 άρχισε να συνεργάζεται στενά με τον Αλέκο Σακελλάριο στις επιθεωρήσεις και κωμωδίες, τραγούδια και κινηματογραφικά σενάρια.

Πληροφορίες
Θα σε κάνω Βασίλισσα
Κωμωδία των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου
Διασκευή – Σκηνοθεσία Κώστας Τσιάνος
με τον Παύλο Κοντογιαννίδη

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
Ιπποκράτους 7, Αθήνα, Τηλ.: 210 3609400
Σεζόν 2011-2012

Η έναρξη των παραστάσεων προγραμματίζεται για
Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 21:15.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: Λαϊκή απογευματινή - 19:15 μ.μ.
Πέμπτη: απογευματινή - 19:15 μ.μ.
Παρασκευή: βραδινή - 21:15 μ.μ.
Σάββατο: απογευματινή - 18:15 μ.μ. // βραδινή - 21:15 μ.μ.
Κυριακή: απογευματινή - 19:15 μ.μ.

Ημέρες και ώρες Ταμείου:
Καθημερινώς απο 10:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00, εκτός Δευτέρας.
Τηλέφωνο ταμείου: 210 3609400

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 23 ευρώ
Εξώστης – Λ. Απογευματινή: 18 ευρώ
Φοιτητικό: 18 ευρώ
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Πέμπτη 20/10(13:30)  για τις παραστάσεις του Σαββάτου 22/10(21.15) και Κυριακής 23/10(19.15)