Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης - iset

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης - iset, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2009 από τα βασικά στελέχη της αίθουσας τέχνης Νέες Μορφές, με συνεργάτες – συμβούλους ιστορικούς τέχνης και καλλιτέχνες. Το iset συλλέγει, ταξινομεί και διαθέτει προς έρευνα τεκμήρια που αφορούν στην τέχνη στην Ελλάδα από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα έως τις μέρες μας.

Παράλληλα, το iset διοργανώνει εκθέσεις κατά κύριο λόγο αρχειακού χαρακτήρα, παλαιότερων αλλά και νεότερων καλλιτεχνών, συζητήσεις και διαλέξεις, με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν στις αρχειακές πηγές για την τέχνη στην Ελλάδα και με στόχο τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας για την καλύτερη προβολή της.
Από το 2011 το iset συνεργάζεται με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης των δύο ιδρυμάτων.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν, συνοπτικά, οι βασικότεροι έως σήμερα τομείς δράσεις του iset, θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις δυνατότητες χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και της κεντρικής βάσης δεδομένων του iset, ενώ βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι, επίσης, μέσα από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει να διερευνηθούν πιθανοί τρόποι συνεργασίας του iset με την ΑΣΚΤ.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος:

  • 1. Ευγενία Αλεξάκη, δρ. ιστορικός τέχνης, διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμβουλος εκπαίδευσης στο iset
  • 2. Έλενα Κεχαγιά, ιστορικός τέχνης, υπεύθυνη αρχείου και τεκμηρίωσης, iset
  • 3. Παναγιώτης Χαραλάμπους, Καθηγητής ΑΣΚΤ – Πρόεδρος Τμήματος Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
  • 4. Μάνθος Σαντοριναίος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΚΤ
  • 5. Βασίλης Βλασταράς, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΚΤ

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, ώρα 17:30
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης - Αίθουσα Ντε Κίρικο

Οργάνωση: Γραφείο Διασύνδεσης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών | Τηλ: 210. 3897 159
Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης: 210.3616 165210.3616 165