Avanti Maestri!

Αφίσα, Avanti Maestri! Αφίσα, Avanti Maestri!

Avanti Maestri! Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής σας προσκαλεί σε μια ανοιξιάτικη συναυλία γεμάτη από ζεστά μουσικά χρώματα, χορευτικούς ρυθμούς, νοσταλγικές μελωδίες και πολύ κέφι. Στις 10 Μαΐου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στον υπέροχο χώρο του Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το νεανικό μπρίο των εγχόρδων της Camerata Junior δίνει ραντεβού με τις λυρικές φωνές της χορωδίας Musica για να παρουσιάσουν ένα μουσικό πανόραμα από την κλασική εποχή, τη λάτιν-τζαζ μουσική και τα μιούζικαλ, μαζί με πολλές άλλες μουσικές εκπλήξεις.

Τα κλασικά έργα των Μότσαρτ, Μέντελσον, Ροσίνι, Βέρντι σε συνδυασμό με διαχρονικά χορωδιακά έργα, αγαπημένα τραγούδια και έθνικ συνθέσεις όπως τα Va pensiero, Fly me to the moon, Cumparsita, το Κορίτσι από την Ιπανέμα, Moonriver κ.α. συνθέτουν ένα ευφάνταστο μωσαϊκό από μελωδίες και ρυθμούς για όλες τις μουσικές προτιμήσεις και ηλικίες.

Avanti Maestri!
Δύο καταξιωμένοι μουσικοί, ο Δημήτρης Σέμσης και η Ρόζη Μαστροσάββα, δίνουν το σύνθημα και ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις για να παρασύρουν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα.

Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριό σας και απολαύστε μια κεφάτη συναυλία για όλη την οικογένεια! Η προπώληση αρχίζει την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015.

Συμμετέχουν:

Camerata Junior
Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής

  • Βοηθός διδασκαλίας: Wendy Clark
  • Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Σέμσης
  • Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Γκίκας

Musica
Μικτή Χορωδία των Φίλων της Μουσικής

  • Πιάνο: Τζένη Σουλκούκη
  • Διδασκαλία, Διεύθυνση χορωδίας: Ρόζη Μαστροσάββα

Πληροφορίες
AVANTI MAESTRI !
Μια μουσική Κυριακή διαφορετική από τις άλλες
με τα μουσικά σύνολα των Φίλων της Μουσικής

10 Μαΐου 2015 στις 8:00 μ.μ.

στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Banquet

Τιμές εισιτηρίων
€12 και €15
Εισιτήρια:
www.megaron.gr / 210 7282 333

Η Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και ομαδικής μουσικής δράσης των μαθητών και την καλλιέργεια των μουσικών τους ικανοτήτων, μέσα από τακτικά μαθήματα που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με συμμετοχές σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδος.

Η Ορχήστρα ανανεώνεται συνεχώς και αριθμεί σήμερα 60 περίπου μέλη, ηλικίας 8 -22 ετών, που απαρτίζουν το παιδικό και το εφηβικό της τμήμα. Τα μέλη επιλέγονται κατόπιν ακρόασης και η συμμετοχή τους είναι δωρεάν. Η Ορχήστρα έχει εμφανισθεί με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο πλαίσιο του 3ου TEDxAthens, στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, στο Θέατρο «Φρύνιχος» των Δελφών κ.α. Δάσκαλος και διευθυντής της είναι ο Δημήτρης Σέμσης, σολίστ και εξάρχων βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και βασικός συντελεστής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Φίλων της Μουσικής. Βοηθός διδασκαλίας είναι η εκπαιδευτικός και βιολονίστα Wendy Clark, τακτικό μέλος της ΚΟΑ.

Η Musica, Μικτή Χορωδία των Φίλων της Μουσικής, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2013. Τα μέλη της Χορωδίας είναι ενήλικες από 18 ετών που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και έχουν επιλεγεί μετά από ακρόαση.

Η Χορωδία απαρτίζεται σήμερα από 60 μέλη και στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα φωνητικής μουσικής από την προκλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή, έργα από το σύγχρονο Broadway, τον κινηματογράφο, την ποπ, την τζαζ, σπιρίτσουαλς, έργα φωνητικής μουσικής Ελλήνων συνθετών κ.ά. Ψυχή της Χορωδίας είναι η Ρόζη Μαστροσάββα που διευθύνει και διδάσκει με ενθουσιασμό, με τη συνεργασία της Τζένης Σουλκούκη στο πιάνο.

Έκθεση εικόνων

Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της ΜουσικήςMusica-Μικτή Χορωδία των Φίλων της Μουσικής
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « + 1 Costinho + Φώτης Σιώτας 'Κατά προσωπική άποψη' »