+ 1 Costinho + Φώτης Σιώτας

+ 1 Costinho + Φώτης Σιώτας + 1 Costinho + Φώτης Σιώτας

Οι βραδιές αυτοσχεδιασμού «συν ένας» του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων συνεχίζονται. Καλεσμένος του Costinho στις 30 Απριλίου 2015 είναι ο Φώτης Σιώτας, γνωστός γητευτής της βιόλας και του βιολιού, αλλά και των ηλεκτρονικών συσκευών.

Συνεργάτες παλιότερα στο συναυλιακό σχήμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλά και στη δισκογραφική δουλειά των Night On Earth με τίτλο Second Hand [2008], καθώς και σε συναυλίες των τελευταίων, οι δυο μουσικοί θα συμπράξουν για πρώτη φορά μαζί (και μόνοι) χωρίς χάρτη. Οι έγχορδες αλχημείες θα συνταιριάξουν με τους πληκτρονικούς ήχους, πάνω από ένα πέλαγος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών διατάξεων, με μοναδικό οδηγό τη στιγμή και την επικοινωνία.

Για τις βραδιές αυτοσχεδιασμού «Συν ένας»

Ο Costinho, γνωστός από τους Night On Earth, τη δουλειά του με θεατρικές ομάδες και τους σόλο πειραματισμούς, προσκαλεί μια φορά το μήνα στο ΚΕΤ έναν καλλιτέχνη από την ηλεκτρονική μέχρι την παραδοσιακή μουσική σκηνή για να αυτοσχεδιάσουν μαζί και να δώσουν εκ νέου νόημα στη σύμπραξη, στην επικοινωνία, στο μοίρασμα, στη στιγμή. Πολλοί προσκεκλημένοι συναντιούνται για πρώτη φορά σκηνικά μαζί του, σηματοδοτώντας έτσι μια καθ' όλα νέα εμπειρία για τους καλλιτέχνες και το κοινό. Χωρίς τίποτα το προκαθορισμένο, χωρίς προηγούμενη συνεύρεση, το μουσικό αποτέλεσμα παράγεται εξ ολοκλήρου στο χώρο και στον πραγματικό χρόνο, παρουσία κοινού, αποζητώντας τη συνωμοτική εμπλοκή του.

Συν Ένας: Φώτης Σιώτας

Ο Φώτης Σιώτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος της παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο βιολί και το τραγούδι. Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως Ποδηλάτες, Boomstate και Ευοί Ευάν. Το 1993 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία [13.000 μέρες, Δρόμοι, Έξω, Βραχνός Προφήτης, Αγρύπνια, Τα Ζωντανά, Διάφανος, Η Βροχή απο Κάτω, Ο Σαμάνος, Ο Ελάχιστος Εαυτός]. Στον Ελάχιστο Εαυτό έκανε την ενορχήστρωση και εκτέλεσε το περισσότερο ηχητικό υλικό. Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες [Απο δώ και πάνω] και με το Νίκο Βελιώτη [Οι ανάσες των λύκων]. Έχει παίξει και τραγουδήσει στα μουσικά παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ, Ο Γαργαληστής, Αγισήλαγος και Η Θυμωμένη Μπετονιέρα. Συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο στην εργασία του με τίτλο Στη Σπηλιά του Δράκου, με βάση ρεμπέτικα τραγούδια.
Αυτό τον καιρό δουλεύει πάνω στον προσωπικό δίσκο του, με τη συνδρομή του Λευτέρη Μουμτζή, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και χρόνια, κυρίως στο project του τελευταίου, J.Kriste, Master of Disguise.
Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003, οι οποίοι κυκλοφόρησαν δύο δίσκους [We buy gold, MUZGA]. Έχουν συνεργαστεί με τη χορευτική ομάδα Sinequanon στις παραστάσεις Ένα ακόμα και φύγαμε, To lose Lautrec, O κήπος του Προφήτη και Θα φύγουμε μαζί.

Costinho

Ο Costinho, κατά κόσμον Κωστής Ζουλιάτης, αυτοπροσδιορίζεται ως ένας εργάτης της μουσικής πράξης. Έχει εμπλακεί στη δημιουργία διαφόρων μουσικών σχημάτων (Night On Earth, Paracroussis, Fidel Son, Jukejoint Alligators, Ρεμπετέητορς), τα οποία λειτουργούν σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, από τη σύνθεση μέχρι τον επικίνδυνο αυτοσχεδιασμό και την ηχητική τρομοκρατία. Πιστεύει στην αρμονία, αλλά όχι απαραίτητα αυτή του ωδείου. Διαχειρίζεται άσπρα και μαύρα πλήκτρα, κουμπιά, χορδές, ενώ με τα πόδια κάνει πετάλι. Το αποτέλεσμα είναι ήχοι και θόρυβοι, συνέχειες και ασυνέχειες, αφηγήσεις για την πόλη, για τους δρόμους και τους ανθρώπους που συναντά εκεί, με τρόπο που να προκύπτουν αλήθεια και αμυχές στα χέρια και στη σκέψη. Εμφανίζεται συχνά σε διάφορους συσχηματισμούς, εξαφανίζεται μόνος του. Το ίδιο κάνει και κατά μόνας. Στις συνεργασίες και στις συμπράξεις του επί σκηνής και στο στούντιο βρίσκει κανείς τους: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Νίκο Τουλιάτο, Νίκο Βελιώτη, Θοδωρή Ζιούτο, Φώτη Σιώτα, Johniethin, Dayna Kurtz, Mathieu Jeannot, Ramona Córdova, Σαβίνα Γιαννάτου, Joe Tornabene, Ανδρέα Μνιέστρη, Δήμο Δημητριάδη, Ilan Manouach, Silent Move, Ζουμαδοστελή κ.α. Κάνει μουσική για το θέατρο, συνθέτοντας ή αυτοσχεδιάζοντας (Αλεξάνδρεια, Περσινή Αρραβωνιαστικιά κ.α.), μουσική για εικόνες (Σωματείο Ρακοσυλλεκτών, Sam Roma κ.α.) και εικόνες για μουσικούς (Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου 1926-1970). H πρώτη κυκλοφορία προσωπικών ήχων του φέρει τον εύγλωττο τίτλο «3», από το ευγενικό label Triple Bath- δουλειά που περιλαμβάνει από αυτοσχεδιασμό μέχρι προσπάθεια σύνθεσης musique concrète. Ακούει ακόμα πανκ, ακούει ακόμα τον Τζάρετ. Και δεν ακούει τις σκέψεις του.

Ήχοι, σύνδεσμοι και πληροφορίες:
http://soundcloud.com/costinho
http://costinho.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Costinho/652876244744109
http://nightonearth.gr/

Πληροφορίες
+ 1
Costinho + Φώτης Σιώτας
βραδιές αυτοσχεδιασμού @ ΚΕΤ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 | 21:00
| είσοδος: 8 €, 5 € (φοιτητικό, κάρτα ανεργίας)
Διάρκεια: 75 λεπτά

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.polychorosket.gr
https://www.facebook.com/kentron.el
https://twitter.com/TVControlCenter
Πρόσβαση
Αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα.
Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)
Χάρτης :
https://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&where1=Kyprou+91A%2C+Athènes&name=Κέντρο+Ελέγχου+Τηλεοράσεων&mkt=en-EN

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συναυλία Προκλασικής Μουσικής Avanti Maestri! »