Stratos Vougas Quintet "Five"

Stratos Vougas Quintet "Five" Stratos Vougas Quintet "Five"

Ο σαξοφωνίστας Στράτος Βουγάς επιστρέφει στο Half Note την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, στις 21.30, για μια συναυλία εμπνευσμένη από τον μαγευτικό ήχο του παραδοσιακού jazz κουιντέτου με τρομπέτα - σαξόφωνο στα πνευστά. Είναι η σύνθεση της οποίας το ηχόχρωμα άφησε εποχή στην ιστορία του bebop, με αξέχαστες εκτελέσεις από θρυλικά κουιντέτα όπως των Miles Davis, Art Blakey and the Jazz Messengers, Horace Silver και πολλών άλλων.

Το group πλαισιώνεται από την elite της ελληνικής jazz, μουσικοί οι οποίοι έχουν γράψει ο καθένας τη δική του ιστορία στην ελληνική jazz και συγκεκριμένα: Γιώργος Κοντραφούρης στο πιάνο, Κώστας Κωνσταντίνου στο όρθιο μπάσο, Σπύρος Παναγιωτόπουλος στα τύμπανα. Στην τρομπέτα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο Στράτος Βουγάς, ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες jazz μουσικούς με ιστορία που ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 90. Με συνεργασίες με διεθνείς μουσικούς της jazz όπως ο τρομπετίστας Dusko Goykovich, ο drummer John Vidacovich, ο drummer Phoenix Rivera, o μπασίστας James Lewis, ο drummer Steve Philips, o drummer Vincent Ector, οι τραγουδίστριες Carla Cook, Deborah Davis, Kysia Bostic, Jann Parker, Georgia Brown, έχει στο ενεργητικό του ηχογραφήσεις αλλά πολλαπλές live εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που σφραγίζουν τον ήχο του αλλά και την προσέγγισή του στον τομέα του bebop - hard bop.

Stratos Vougas Quartet - "FIVE"

  • Δημήτρης Παπαδόπουλος - trumpet
  • Στράτος Βουγάς - tenor saxophone
  • Γιώργος Κοντραφούρης - piano
  • Κώστας Κωνσταντίνου - bass
  • Σπύρος Παναγιωτόπουλος - drums

Πληροφορίες
Stratos Vougas Quintet
"FIVE"

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (τραπέζι)

HALF NOTE JAZZ CLUB
(Τριβωνιανού 17, Μετς)
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note