25 Χρόνια Μουσικό Παλλήνης - 25 Χρόνια Μουσικά Σχολεία

25 Χρόνια Μουσικό Παλλήνης 25 Χρόνια Μουσικό Παλλήνης

Το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης συναντά Μουσικά Σχολεία απ' όλη την Ελλάδα στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα για να γιορτάσει τα 25 δημιουργικά χρόνια λειτουργίας του, την ημέρα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, ώρα έναρξης: 20:00.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά για τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων στη χώρα μας.
Το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, το πρώτο Μουσικό Σχολείο στην Ελλάδα, ξεκίνησε την πορεία του πριν από 25 χρόνια με όνειρα και φιλοδοξίες. Έτσι, η καλλιτεχνική-μουσική παιδεία μέσα στη δημόσια εκπαίδευση έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα με στόχο να διαμορφώσει μουσικά - και όχι μόνο - καταρτισμένους, αλλά και πολύπλευρα ευαισθητοποιημένους πολίτες.
Τα μουσικά σχολεία προσδιορίστηκαν ως σχολεία γενικής αισθητικής καλλιέργειας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας τους προσφέρουν, εκτός από υψηλού επιπέδου μαθήματα γενικής παιδείας, ποικίλα καλλιτεχνικά όσο και ατομικά μουσικά μαθήματα, διοργανώνουν συναυλίες με καλλιτέχνες για τους μαθητές, καθώς και ταξίδια στο εξωτερικό ως διαδρομές γνώσης και επαφής με διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στα μουσικά σχολεία τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους προς όποια κατεύθυνση επιλέξουν (καλλιτεχνική ή μη) με πλούσια εφόδια.
Στο πέρασμα των 25 χρόνων δόθηκε η ευκαιρία σε πολλά παιδιά με κλίση στη μουσική να αναπτύξουν το ταλέντο τους επιλέγοντας το μουσικό όργανο που τους ταιριάζει, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ελληνική παραδοσιακή μουσική, να αποκτήσουν καλλιτεχνική εμπειρία, να ασκηθούν στην πειθαρχία και την αφοσίωση που η τέχνη αυτή απαιτεί, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να μοιράζονται την απόλαυση της μουσικής ακρόασης, της ερμηνείας και της πρωτότυπης σύνθεσης.

Με τέτοια εφόδια, απόφοιτοι των μουσικών σχολείων έχουν στελεχώσει ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή διαπρέπουν ως σολίστ. Άλλοι πάλι στέκονται στην πρώτη γραμμή των επαγγελματιών μουσικών της χώρας μας, αναδεικνύοντας, ο καθένας με τον τρόπο του, την αξία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Το βέβαιο πάντως είναι ότι όλοι αισθάνονται μέλη μιας μεγάλης μουσικής οικογένειας με ακατάλυτους δεσμούς.
Έχουμε, λοιπόν, πολλούς λόγους για να γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο. Το Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Παλλήνης, ως οικοδεσπότης, θα υποδεχτεί 8 μουσικά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα (Αγρίνιο, Άλιμος, Άμφισσα, Ηράκλειο, Ίλιον, Λαμία, Πειραιάς, Ρόδος) σε μια μεγάλη γιορτή. Τα δημόσια αυτά σχολεία, θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη μας εκδήλωση, στις 21/6 την Ημέρα Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής- στο Θέατρο Βράχων. Από τις 20:00 το απόγευμα οι χώροι του θεάτρου θα πλημμυρίσουν από τις μελωδίες και το ταλέντο των μαθητών μας!

Πληροφορίες
25 Χρόνια Μουσικό Παλλήνης
25 Χρόνια Μουσικά Σχολεία

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014
ώρα έναρξης: 20:00

Θέατρο Βράχων του Βύρωνα
Δ/νση: 17ο χλμ. Λεωφ.Μαραθώνος, Μαρίζα- Παλλήνη
Τ.Κ.15351∙ Τηλ./Fax: 210-60.32.840 / 66.68.547