Thievery Corporation

Thievery Corporation Thievery Corporation

Μία από τις κορυφαίες live μπάντες του πλανήτη! Ένα συγκρότημα ταυτόσημο των sold out συναυλιών! Με live performances που πρέπει να βιώσει κανείς στη ζωή του! Ένα συγκρότημα που δημιουργεί νέα δεδομένα στη μουσική! Thievery Corporation...Ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στις 17 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα και στις 18 Ιουνίου 2014 στην Θεσσαλονίκη για δύο βραδιές που θα συζητιούνται για καιρό.

Η αφορμή είναι το νέο album "Saudade", το οποίο θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου, και από το οποίο ήδη αγαπάμε το "Depth of my Soul" με τα φωνητικά της Shana Halligan. Η αιτία όμως είναι η λατρεία που τρέφει για αυτούς το ελληνικό κοινό, κι έτσι το φοβερό δίδυμο των Thievery Corporation, οι Eric Hilton & Rob Garza, επιστρέφουν στη χώρα μας για να ανοίξουν το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο.

Μετά το album "Culture of Fear" (2011), και μετά από δύο δεκαετίες δεξιοτεχνικής δημιουργίας ηλεκτρονικής μουσικής, εν μέρει εμπνευσμένης από τους ήχους της bossa-nova, ο Gaza και ο Hilton αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή για κάτι νέο. Έτσι, το 2014 ήρθε η στιγμή για το "Saudade", το έβδομο album των Thievery Corporation. Ένα album εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής. «Προσπαθούμε διαρκώς να εξελιχθούμε σε κάτι διαφορετικό και να υπάρχει μία πρόκληση για εμάς. Το να δημιουργούμε ένα ολόκληρο album με αυτό τον ήχο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να πετυχαίνουμε αυτήν την πρόκληση», υποστηρίζει ο Hilton. O Garza προσθέτει: «Είναι σχεδόν σαν να ξεφεύγουμε από ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αυτές είναι οι ρίζες μας, αυτό μας έφερε κοντά. Είναι σαν να κλείνει ένας κύκλος από την ηλεκτρονική μουσική προς κάτι πιο instrumental πριν προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο».

Το album "Saudade" κυκλοφορεί από τη δική τους εταιρεία ESL Music, και δανείζεται τον τίτλο του από μία πορτογαλέζικη λέξη που σημαίνει «λαχτάρα για κάτι ή κάποιον που έχει χαθεί, μία απροσδιόριστη μελαγχολία, ή απλώς, την παρουσία της απουσίας». «Το "Saudade" είναι η ουσία ή η αίσθηση της πραγματικής bossa-nova» εξηγεί ο Hilton, ο οποίος ονομάζει «αυτά τα ζεστά, σε ήχους soul, μελαγχολικά φωνητικά» σαν μερικά από τα ποιο ελκυστικά στοιχεία της bossa-nova.

Μαζί τους στη μοναδική αυτή μουσική στιγμή οι ΙΜΑΜ BAILDI, οι Penny & The Swingin' Cats και οι Boogie Belgique!

Κάτι νέο έρχονται να μας πουν με το "Saudade", κάτι αλλάζει στη μουσική τους. Οι Thievery Corporation θα είναι ξανά εδώ γιατί μας έλειψαν: 17 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα (Πλατεία Νερού) και 18 Ιουνίου 2014 στη Θεσσαλονίκη (Βαβυλωνία/Μύλος). Το καλύτερο ξεκίνημα για το καλοκαίρι μας, το ιδανικότερο soundtrack για τις νύχτες μας.

Opening Acts:

  • Imam Baildi
  • Penny & The Swingin' Cats
  • Boogie Belgique

Πληροφορίες
THIEVERY CORPORATION
Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει...

Thievery Corporation - Tour 2014
Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 - ΑΘΗΝΑ
Πλατεία Νερού – Νέο Φάληρο
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βαβυλωνία/Μύλος, Γεωργίου Ανδ. 56

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 30€
Ταμείο: 35€
Σημεία προπώλησης: Public, viva.gr, 123tickets.gr, IANOS, Reload, Tickethouse
Διοργάνωση: Stereomatic