Ibrahim Maalouf - 2/2 at gazARTE

Ibrahim Maalouf Ibrahim Maalouf

Ο Ibrahim Maalouf δίνει ραντεβού με το κοινό του Gazarte στις 2 Φεβρουαρίου 2014, για μία συναυλιακή εμπειρία που περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό.

Το "Jazz Magazine" χαρακτήρισε τη δισκογραφική του δουλειά ως μία εξαιρετική αποκάλυψη πρωτόγνωρης κομψότητας, ενώ ο Τύπος της Γαλλίας αναφέρεται συχνά στο όνομά του με διθυραμβικά σχόλια. Έχει χαρίσει το προσωπικό του ηχόχρωμα σε καλλιτέχνες όπως Sting, Amadou et Mariam και Vincent Delerm, ενώ χαρακτηρίζεται ομόφωνα από την παγκόσμια μουσική κοινότητα ως ένα φαινόμενο της Jazz και συγχρόνως της κλασικής μουσικής.

Γεννήθηκε στη Βηρυτό και μεγάλωσε στα προάστια της Γαλλίας μέσα σε μια οικογένεια ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, ενώ από τα επτά του κιόλας χρόνια διδάχθηκε από τον πατέρα του Nassim Maalouf το Barock, το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο, έχοντας πάντα ως βάση την Αραβική κουλτούρα και παράδοση, γεγονός που έδειξε να έχει καταλυτική σημασία για την μελλοντική πορεία του Ibrahim.

Ως ενήλικος και έχοντας ήδη αποκτήσει τεράστια συναυλιακή εμπειρία στο πλευρό του πατέρα του, η μουσική καριέρα του Ibrahim εκτοξεύθηκε μέσα από διακρίσεις σε παγκοσμίου βεληνεκούς διαγωνισμούς στη Γαλλία, την Αμερική, την Ουγγαρία κ.α , με το Δίπλωμα του Εθνικού Ωδείου Παρισιού και τις συνεργασίες του με διεθνώς αναγνωρισμένες συμφωνικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα δωματίου να χτίζουν το προφίλ ενός πλέον καταξιωμένου βιρτουόζου και διεθνώς αναγνωρισμένου κλασικού μουσικού. Ωστόσο ο Ibrahim Maalouf δεν είναι αυτό. Ή καλύτερα, δεν είναι μόνο αυτό.

Εξερευνεί με πάθος τη μουσική από διάφορες οπτικές και πειραματίζεται συνεχώς, διοχετεύοντας τις γνώσεις και την ενέργειά του σε μουσικά projects που ξεκινούν από την καρδιά της Ανατολής και ενσωματώνονται στον ήχο των πιο elegant Jazz Club του Παρισιού. Γνωρίζει συνεχώς νέους μουσικούς-εκπροσώπους διαφόρων ειδών και προσαρμόζει την τέχνη του, δημιουργώντας τους δικούς του ανεξερεύνητους μουσικούς ορίζοντες. O Vincent Segal, η Lhasa de Sela, ο Elvis Costello, ο Sting και ένα σωρό ακόμη καταπληκτικοί μουσικοί και ερμηνευτές βρέθηκαν στο δρόμο του και μοιράστηκαν μαζί του μουσικές δημιουργίες που ξεκινούν από τα πιο σκληροπυρηνικά Jazz μονοπάτια, μέχρι και την όπερα. Μια μουσική χωρίς σύνορα.

 

Πληροφορίες
Ibrahim Maalouf
2/2 at gazARTE
Η καλύτερη Jazz του σήμερα

2 Φεβρουαρίου 2014 το Gazarte παρουσιάζει με υπερηφάνεια τον Ibrahim Maalouf.

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι Γραφείο τύπου Gazarte
Ευστάθιος Χρυσοβαλάντης Δράκος
Ημερομηνία : 2/2/2014
Ώρα έναρξης : 21.00 τηλ : 210-3460347

Τιμές Εισιτηρίων
Προπώληση: A ζώνη: 55€ | Β ζώνη: 40€ | Όρθιοι: 20€
Ταμείο: A ζώνη: 60€ | Β ζώνη: 45€ | Όρθιοι: 25€

Προπώληση εισητηρίων : www.gazarte.gr http://www.viva.gr
Gazarte website
Gazarte Facebook
Gazarte twitter

Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μουσικές... αργά στο Τρένο Ute Lemper »

1 σχόλιο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια