Αφιέρωμα στον Αντίοχο Ευαγγελάτο

Στον σπουδαίο Έλληνα μουσουργό Αντίοχο Ευαγγελάτο, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια από τον θάνατό του. Το Κουαρτέτο Αθηνών, που αποτελούν οι βιολονίστες Απόλλωνας Γραμματικόπουλος και Παναγιώτης Τζιώτης, ο βιολίστας Πάρης Αναστασιάδης και ο τσελίστας Ισίδωρος Σιδέρης, θα ερμηνεύσει το Κουαρτέτο εγχόρδων σε λα ελάσσονα, ενώ ο Απόλλωνας Γραμματικόπουλος θα συμπράξει με τον πιανίστα Απόστολο Παληό στη Σονάτα για βιολί και πιάνο.
Θα προηγηθεί ομιλία από την Καθηγήτρια Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Ολυμπία Φράγκου - Ψυχοπαίδη ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας και Πρόεδρος του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Νίκος Μαλιάρας.
Ο Αντίοχος Ευαγγελάτος, με καταγωγή από το Ληξούρι της Κεφαλλονιάς, διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου (1933-1974), αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (1940-1972) και μουσικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1954-1959). Θεωρείται ο δημιουργός του Τρίτου Προγράμματος της σημερινής ΕΡΤ. Στο έργο του περιλαμβάνονται πολλές συνθέσεις συμφωνικών έργων, μουσικής δωματίου, καθώς και σκηνική μουσική για αρχαίες τραγωδίες. Ως Αρχιμουσικός είχε διευθύνει όλες τις ελληνικές αλλά και πολλές ξένες ορχήστρες. Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής, καθώς και της Εφορείας της Στέγης Καλών Τεχνών και Γραμμάτων, αλλά και μέλος κριτικών επιτροπών σε Διεθνείς Μουσικούς διαγωνισμούς όπως στη Βαρκελώνη, Γενεύη, Τεργέστη, Βουκουρέστι, Σόφια και Μόσχα.
Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
Αφιέρωμα στον Αντίοχο Ευαγγελάτο
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Οργάνωση παραγωγής, προβολή & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr