Quintetto Novitango-Tango στο Eliart

Το Novitango Quintet δημιουργήθηκε το 2003. Στο γενικότερο κλίμα της αναβίωσης του Tango σε παγκόσμιο επίπεδo επιχειρεί να καλύψει διάφορες όψεις του NuevoTango μέσα από τις πρωτοποριακές συνθέσεις του Α. Piazzolla, και άλλων συνθετών που συνδυάζουν με θαυμάσια ισορροπία τη συγκινησιακή φόρτιση του παραδοσιακού Τango με την επιμελημένη τεχνοτροπία της λόγιας μουσικής.


Το τοπίο της παράστασης συνθέτουν αργές Milonga, δυναμικά Τangos και Tangos Canciοn σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, εκφράζοντας τη μελαγχολία, τον έρωτα και το πάθος ενός ολόκληρου λαού μέσα από στίχους ποιητών, όπως ο Jorge Luis Borges και ο Ηοraccio Ferrer.

Έργα από τις τρεις περιόδους του tango, όπως και νέο tango από σύγχρονους Αργεντίνους συνθέτες

  • Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί),
  • Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα),
  • Γιάννης Αντωνόπουλος (πιάνο),
  • Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσσο),
  • Αναστασία Γεωργάκη (ακκορντεόν, επιμέλεια)

Καλεσμένη η Φένια Παπαδόδημα (φωνή)

Πληροφορίες
Tango στο Eliart
Quintetto Novitango

Από τον Carlos Gardel στον Αstor Piazzolla

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011
Ώρα Έναρξης: 22.00

Είσοδος 10 Ευρώ

ELIART

Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός,
Τηλ. 210 3477677 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web address: http://www.eliarttheater.gr
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Πέμπτη 7/4 (18.00)