Αϋπνία: Ομαδική έκθεση στο metamatic:taf

To metamatic:taf με χαρά φιλοξενεί την ομαδική έκθεση Αϋπνία που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30.

Μόλις που έπαιζε με τις λέξεις σαν μίλησε για «μετάλλαξη». «Πού άρχιζε και τελείωνε το όριο της;» Για κάθε στοιχείο της ύλης και της σκέψης του παραμιλούσε πως την αναγνώριζε. Αν όμως προσπαθούσε να μετρήσει την εξέλιξη όπως έκανε και με τον χρόνο, πιθανώς να αμφισβητούσε τέλος την έννοια του μέτρου. «Υπολογίζεται άραγε η πορεία πέραν από εκείνες τις μεμονωμένες στιγμές όπου εγώ ευτυχώ;», συνέχιζε εμμένοντας στο λάθος του. Αν το έβλεπε ως λάθος θα το άλλαζε, αντί να μεταλλάσσεται ο ίδιος. «Ένα πλάσμα που αγρυπνά από τα όσα φτιάχτηκε, γνωρίζει μόνο πως δεν μπορεί πια να κοιμηθεί ήσυχο! Αλλά μπορεί άραγε να ζήσει άγρυπνο;». Αν παραδεχτεί πως έπρεπε να αποκοιμηθεί εκείνος που του διαταράξανε τη γαλήνη, μόλις που θα έπαιζε πάντα με τις λέξεις, αφού από τη μια θα κρινόταν φταίχτης και ταυτόχρονα θα δικαιολογούνταν να εμμένει σαν άλλοι τον ξαγρύπνησαν. Από τον «μη ύπνο» του, σαν έπαψε να ονειρεύεται πως κάποιος άλλος θα διάλεγε να ζει αυτό το λάθος του, έζησε συνειδητά ο ίδιος κάτι που για το μέτρο του χρόνου θα έπρεπε να μην ζει πια.

Η έκθεση «Αϋπνία» σε επιμέλεια των Αλέξανδρου και Χρήστου Μπουρελιά (boubrothers), είναι μια οργανική σκηνογραφική εγκατάσταση, μια απεικόνιση διαδοχικών σωματικών «εμμονών» της νεκρής ή εκδιωγμένης φύσης που εξ ορισμού δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε κατάσταση αποδεκτής ηρεμίας. Οι συμμετέχοντες δημιουργοί από τον χώρο των εικαστικών και παραστατικών τεχνών εκφράζουν χρησιμοποιώντας ποικίλα δημιουργικά μέσα, τον «μη ύπνο» κατά την διάρκεια του οποίου το «ρεαλιστικό ή μη ρεαλιστικό» χρίζει διαφορετικής προσοχής και ερμηνεύει την εγρήγορση υπερτροφική πλέον, όπως διαταράσσει την όποια γαλήνη υποσχόταν ο ύπνος.

Συμμετέχoυν: Ζωή Αρβανίτη, Πολυάννα Βλατή, Μπλερίμ Δαμπιράι, Νάσος Δρακόπουλος, Δημήτρης Ζέρβας, Μαρία Καλλικούνη, Στέλλα Κατσαρού, Ελεάνα Καυκαλά, Κατερίνα Κουτσογιάννη, Νίκος Κυριακόπουλος, Αγγελική Μέλη, Μαρία Μηνά, Χριστόφορος Μίτζας, Αλέξανδρος Μπουρελιάς, Χρήστος Μπουρελιάς, Ηλιάνα Νάτσου, Φαίη Παπανίκου, Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου, Χάρης Πέτρου, Βαΐα Πιλάφα, Μαρία Προϊστάκη, Αλέξανδρος Τζώρτζης, Ματίνα Ψαρράκη, Νίκη Ψυχογιού, 4frontal

 

  • Επιμέλεια: Αλέξανδρος & Χρήστος Μπουρελιάς (boubrothers)
  • Πληροφορίες
  • Τοποθεσία: metamatic:taf, Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Ημερομηνία: Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, στις 20.30
  • Διάρκεια έκθεσης: 29 Ιανουαρίου - 13 Φεβρουαρίου 2015
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00
  • Είσοδος ελεύθερη