Myrό Vitrina: Εγκατάσταση της Kriva

Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της βιτρίνας της μία εγκατάσταση της Kriva με τίτλο "Διχάλα ,Η αποτύπωση του 2", και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00.

 

Σημειώνει για το έργο η Γεωργία Νικολάου: "Στην ερμηνευτική φιλοσοφία ο κόσμος των αριθμών εξισώνεται με το κόσμο της λογικής. Αρχικά δύο γυναίκες, ένας παραστατικός πίνακας απευθυνόμενος στο συναίσθημα, συμβάλει στο κόσμο των εντυπώσεων και των εμπειριών του θεατή. Η αντανάκλαση των μορφών καθώς πλησιάζει στη σύζευξη αποκτά νέους μορφολογικούς όγκους και
σταδιακά το αρχικό συναίσθημα θα μετατραπεί σε ένα κομμάτι έννοιας. Η επιθυμία, η δυαδική φύση του ανθρώπου, το μήκος της απόστασης των δύο αντίθετων πόλων, θα μετατραπεί με τη βοήθεια της διχάλας σε σύνθεση μιας φόρμας, ενός νέου εννοιολογικού μοτίβου".

Η Kriva (μέσω της Γεωργίας Νικολάου)

Μετά το τέλος των ακαδημαϊκών μου σπουδών, με έδρα τη σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Της Τέχνης στα Ιωάννινα περιπλανήθηκα σ ένα ταξείδι. Σκοπός μου ήταν να αποτυπώσω τις αντιπροσωπευτικότερες στιγμές από τη ζωή που κινείται ανάμεσα σε πολιτείες, χωριά,καταλήψεις,φιλοσοφικές σχολές,μουσεία και δημόσια σχολεία ιχνηλατώντας την ιστορία στο ανάγλυφο της γης θεωρώντας ότι η δεδομένη συναναστροφή απαιτεί και γνώση και προσαρμογή στις συνθήκες που υπάρχουν...
Ασχολούμαι κυρίως με το βίντεο και τις εγκαταστάσεις, καταγράφοντας και παράλληλα οδηγώντας το στοχασμό μου σε εικόνες που με την αλληλουχία τους, αποδίδουν τα συσσωρευμένα ενδιαφέροντα ενός ανθρώπου που επιδιώκει την επικοινωνία με τον θεατή.Oι αφηγήσεις που προέρχονται από τις εικόνες αυτές δεν είναι άλλες από τους συνειρμούς μου, που προκύπτουν αναλύοντας διεξοδικά τις αποτυπώσεις αυτές κατά τον βαθμό που επηρεάζουν γενικότερα τη ζωή.

 

f

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2014 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του χώρου, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.