"Μικρές Ιστορίες Φόνων"

Αφίσα, "Μικρές Ιστορίες Φόνων" Αφίσα, "Μικρές Ιστορίες Φόνων"

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 το νέο έργο του Παναγιώτη Μπρατάκου «Μικρές Ιστορίες Φόνων», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Μια παράσταση για την καταστροφική δύναμη της αγάπης και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο για τον κόσμο της κίτρινης δημοσιογραφίας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Από το Σάββατο 18 Απριλίου ως την Κυριακή 17 Μαΐου 2015
κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο και Δευτερότριτο, σε διπλή διανομή, με βασικές αλλαγές στην ερμηνεία των ρόλων, άλλο σκηνικό και φωτισμούς και διαφορετικό τέλος του έργου. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας παράστασης, χωρίς όμως να χάνει καμιά από τις δύο την ατμόσφαιρα και το ύφος της.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.
Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στις "Μικρές Ιστορίες Φόνων" διάσημη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, κάποτε βασίλισσα της τηλεθέασης, καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα πάθους. Μέσα από το κελί της η σκηνή μετατρέπεται σε ένα φαντασιακό αιματοβαμμένο show, ένα σκληρό reality, όπου παρουσιάζονται πέντε εγκλήματα αγάπης. Ο θύτης, ένας μάρτυρας και το ίδιο το θύμα κάθε ιστορίας παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το χρονικό του εγκλήματος.
Το θέμα της εκπομπής; Ενός λεπτού σιγή για όσους δολοφόνησαν από αγάπη. Πέντε ιστορίες, όπου ο ρόλος του θύτη και του θύματος ανατρέπεται συνεχώς, ενώ το μόνο ξεκάθαρο είναι τα εγκλήματα της κοινωνίας απέναντι τους. Πέντε ιστορίες γεμάτες χαμένα όνειρα, χαμένα πάθη, χαμένες ζωές. Καθώς οι ιστορίες ξετυλίγονται, το reality αγριεύει με ζωντανό κοινό τους ίδιους τους θεατές.

Μια παρουσιάστρια που ακόμα διψάει για αίμα. Που διεκδικεί τη χαμένη της δόξα με μια ακόμα εκπομπή. Έτοιμη για όλα. Πάντα. Μια γυναίκα που ξέρει καλά ότι "η τραγωδία των άλλων ναρκώνει τη δική σου". Αφιερωμένη στο κυνήγι για το καλύτερο αποκλειστικό στην ιστορία της είδησης.
Και οι καλεσμένοι της εκπομπής; Οι καλύτεροι. Δεκατέσσερις εξομολογήσεις ιδανικές να εκτοξεύσουν τα νούμερα της τηλεθέασης.

Πέντε μικρές ιστορίες φόνων. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε ακραίες καταστάσεις. Γερές δόσεις ανθρώπινου πόνου, "λίγο χιούμορ για να σπάσει η μαυρίλα" και τραγούδι.

Γιατί το κοινό πρέπει πάντα να διασκεδάζει.

Τα τραγούδια της παράστασης και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση έγραψε ο Μάνος Αντωνιάδης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 • Συγγραφέας: Παναγιώτης Μπρατάκος
 • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
 • Πρωτότυπη Μουσική / τραγούδια παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης
 • Στίχοι τραγουδιών: Παναγιώτης Μπρατάκος – Μάνος Αντωνιάδης
 • Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
 • Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
 • Αξεσουάρ: Λία Μπάρμα
 • Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
 • Φωτογραφίες παράστασης: Τάσος Σκλαβούνος (Studio Μελενίκου 31)
 • Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος
 • Παραγωγή: Vault

Σάββατο 18 Απριλίου ως την Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΔΙΑΝΟΜΗ :
ΡΟΛΟΙ                ΣΑΒΒΑΤΟ    ΚΥΡΙΑΚΗ
Δημοσιογράφος : Μυρτώ Γκόνη, Ιωάννα Πηλιχού,
Μάνα / Γειτόνισσα : Τζένη Διαγούπη, Τζένη Διαγούπη,
Gay / Μπάτμαν: Πολ Ζαχαριάδης, Γιάννης Καραούλης,
Μαρία / Γυναίκα : Βάνα Παρθενιάδου, Δήμητρα Κολλά,
Σύζηγος / Ναρκομανής : Νίκος Γκέλια, Νίκος Γκέλια,
Νάρκισσος / Ναρκομανής : Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Αλεξάνδρα Κόνιακ,
Γυναίκα / Πόρνη : Δώρα Χρυσικού, Δώρα Χρυσικού,
Φαντάρος / Σχιζοφρενής : Στέλιος Ψαρουδάκης Στέλιος Ψαρουδάκης

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00

ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΑΝ Μ' ΑΓΑΠΑΣ

 • Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Κόνιακ
 • Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
 • Στίχοι: Πάνος Μπρατάκος
 • Σκηνοθεσία Video Clip : Μάκης Τσούφης
 • Κυκλοφορεί από την Polymusic

Συμμετέχουν στο Video clip οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης): Ιωάννα Πηλιχού, Γιώργος Σεϊταρίδης, Στέλιος Ψαρουδάκης, Δήμητρα Κολλά, Βάνα Παρθενιάδου,Τζένη Διαγούπη, Πωλ Ζαχαριάδης, Γιάννης Καραούλης, Δώρα Χρυσικού, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Νίκος Γκέλια, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Δημήτρης Καρατζιάς, Μυρτώ Γκόνη, Μάνος Αντωνιάδης

Ευχαριστούμε τη Δήμητρα Αρώνη για το μακιγιάζ ( www.makigiaz.eu), τον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΡΙΤ και το Δρομοκαΐτειο για τα γυρίσματα του Clip

ΠΑΙΖΟΥΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Μυρτώ Γκόνη, Τζένη Διαγούπη, Πολ Ζαχαριάδης,
Βάνα Παρθενιάδου, Γιάννης Ράμος, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Δώρα Χρυσικού, Στέλιος Ψαρουδάκης

ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ: Νίκος Γκέλια, Τζένη Διαγούπη, Γιάννης Καραούλης, Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Ιωάννα Πηλιχού, Ζώγια Σεβαστιανού, Γιώργος Σεϊταρίδης

ΔΙΑΝΟΜΗ :

ΡΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ

 • Δημοσιογράφος : Μυρτώ Γκόνη - Ιωάννα Πηλιχού,
 • Μάνα / Γειτόνισσα : Τζένη Διαγούπη - Τζένη Διαγούπη,
 • Gay / Μπάτμαν: Πολ Ζαχαριάδης - Γιάννης Καραούλης,
 • Μαρία / Γυναίκα : Βάνα Παρθενιάδου - Δήμητρα Κολλά,
 • Σύζηγος / Ναρκομανής : Γιάννης Ράμος - Νίκος Γκέλια,
 • Νάρκισσος / Ναρκομανής : Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη - Αλεξάνδρα Κόνιακ,
 • Γυναίκα / Πόρνη : Δώρα Χρυσικού - Ζώγια Σεβαστιανού,
 • Φαντάρος / Σχιζοφρενής : Στέλιος Ψαρουδάκης - Γιώργος Σεϊταρίδης

Λίγα λόγια για το συγγραφέα :

Ο Παναγιώτης Μπρατάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Το 2004 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και το 2009 από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σαν ηθοποιός έχει λάβει μέρος στις εξής παραστάσεις: Ορφανά, του Λ. Κέσσλερ (σκην. Κοραής Δαμάτης), Βιοπαλαιστής στη Στέγη του Λ. Λαζόπουλου (σκην. Λάκης Λαζόπουλος), Bent του M. Sherman (σκην. Δημήτρης Καρατζιάς), Elizadeth (σκην. Δημήτρης Καρατζιάς), Πελεκάνος του Α. Στρίντμπεργκ (σκην. Φένια Αποστόλου).
Το 2011 ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Δημήτρης Χόρν» για την ερμηνεία του στον ρόλο του Φίλιπ στην παράσταση «Ορφανά».
Την ίδια χρονιά παρουσιάζεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Μικρή Σκηνή Μονής Λαζαριστών) το πρώτο θεατρικό του έργο με τίτλο «Το Όνειρο του Χάιμε» (σκην. Γιάννης Ρήγας). Το 2012 το δεύτερο έργο του με τίτλο «Είμαι Οργή» παρουσιάζεται σε μορφή αναλογίου στο International Playwright Festival (Warehouse Theatre, Croydon, London) σε αγγλική απόδοση του Ανδρέα Αραούζου. Το 2014 υπογράφει σε συνεργασία με τη Μάρω Μπουρδάκου το έργο «Ξημερώνει Κυριακή» βασισμένο στα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα- Λευτέρη Παπαδόπουλου, που παρουσιάστηκε στο «Θέατρον- Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Οι «Μικρές Ιστορίες Φόνων» είναι το τέταρτο προσωπικό του έργο.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει
το νέο έργο του Παναγιώτη Μπρατάκου
"Μικρές Ιστορίες Φόνων"
σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά

Από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ως την Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Σάββατο 21:00
Κυριακή 18:00
Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ))
Ειδική τιμή για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν και τις δύο εκδοχές: 20 Ευρώ

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -21:00)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

... "Κείμενο κοφτερό, αιχμηρό, σημερινό, από τα καλύτερα νεοελληνικά κείμενα που ανέβηκαν σε σκηνή τα τελευταία χρόνια... Η σκηνοθεία του Καρατζιά, λιτή και ουσιαστική, εμφανώς επικεντρώθηκε στις ερμηνείες των ηθοποιών και πολυ καλά έκανε, μια και στο σύνολο της η παράσταση μας χαρίζει μερικές από τις πιο δυνατές ερμηνείες που είδαμε φέτος στο θέατρο... Συνοψίζοντας, πρόκειται για μια παράσταση εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσει κανείς"...
Μαρία Λεβαντή (εφημερίδα Βορεινή)

... "Οι ερμηνείες των ηθοποιών μεθυστικές, γίνονται ακόμη πιο μαγικές από τις εξαίσιες μελωδίες των τραγουδιών της παράστασης...Όλοι ανεξαιρέτως οι ηθοποιοί υπέροχοι, ιδανική σκηνοθεσία που επικεντώνεται στα πρόσωπα, υπέροχα τραγούδια και ερμηνείες – την μουσική την κουβαλάς πάνω σου για καιρό, ατμόσφαιρα θρίλερ στο μουντό λιτό σκηνικό όπου ένα κανόνι αρκεί για να γίνει το θαύμα"...
Τζένη Κουκίδου (Koukidaki)

... "Η παράσταση θα σε σοκάρει, θα σε συγκινήσει αλλά και θα σου χαρίσει γέλιο. Το VAULT αποδεικνύει πως για μια ακόμη φορά ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον τομέα των παραστάσεων και κρατάει αισιόδοξα μια σταθερή πορεία... "Οι ιστορίες μικρών φόνων" είναι μία παράσταση που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα"...
Ελένη Καραγιάννη (Almuro Fustiki)

... "Ο Μπρατάκος γράφει και ο Καρατζιάς σκηνοθετεί μια παράσταση γροθιά στο στομάχι... Να πάτε να δείτε τις «Μικρές ιστορίες φόνων». Να πάτε να δείτε νέους ανθρώπους να δημιουργούν τέχνη με σεβασμό απέναντι στο κοινό και στους ήρωες που υποδύονται. Με σεβασμό απέναντι σε κάθε ιδιαιτερότητα, σε κάθε στιγμή του ανθρώπου που έχασε την πυξίδα του. Να πάτε να δείτε τις «Μικρές ιστορίες φόνων», γιατί οι άνθρωποι αυτοί ζουν γύρω μας, είμαστε εμείς"...
Χρύσα Λύκου (Musiccorner)

..."Δυνατές ερμηνείες που σε βάζουν κατευθείαν στο συναίσθημα. Μέσα σε ένα βράδυ, ξετυλίγονται ιστορίες ανθρώπων, που σίγουρα έχεις ακούσει. Πρόκειται για μια παράσταση που σίγουρα θα σου δώσει τροφή για σκέψη"...
Ιωάννα Γκόγκου (Afternoiz)

... "Σαν σε κινηματογραφική ταινία η μια σκηνή μετά την άλλη. Καθαρές, γρήγορες εικόνες. Λιτές χωρίς τίποτα το περιττό. Κάθε ηθοποιός έδινε ένα μικρό ρεσιτάλ ερμηνείας και με τον τρόπο αυτό όταν έπεσε η αυλαία είχε ολοκληρωθεί ένα αριστουργηματικό έργο τέχνης. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να συνδέσει με αριστοτεχνικό τρόπο όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ. Η μουσική του Μ. Αντωνιάδη και οι στίχοι των Μπρατάκου και Αντωνιάδη ολοκληρώνουν αυτή την εξαιρετική κοινωνική τοιχογραφία που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε φέτος σε αυτό το φιλόξενο θέατρο. Μεγάλο το κέρδος από την παράσταση αυτή"...
Παναγιώτης Μήλας (Catisart)

... "Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών βουτάει το χέρι σ' έναν συστρεφόμενο κάδο σκοταδιών και καταφέρνει να βγάλει το πιο τρυφερό άγγιγμα και χάδι. Ολοι τους πατάνε με άνεση τα πλήκτρα των αισθήσεων, σοκάρουν, καθηλώνουν, αιματοβάφουν τη σκηνή σκίζοντας φλέβες «που στάζουν αγάπη και όνειρα», εξαγνίζονται και εξαγνίζουν. Ο Δημήτρης Καρατζιάς καθοδηγεί σκηνοθετικά, αιφνιδιάζοντάς μας με ένα ακόμη καλοδουλεμένο δείγμα της ανήσυχης δημιουργικότητάς του"...
Μαρία Σιγάλα (Real News)

... "Όλοι οι ηθοποιοί εξαιρετικοί στην ερμηνεία τους, δουλεμένοι, ταπεινοί και άμεσοι... Μια ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον άνθρωπο που έγραψε τα κείμενα της παράστασης. Παναγιώτης Μπρατάκος με υπογραμμισμένα γράμματα και αυτό γιατί θα απασχολήσει πολύ στο μέλλον, αν κρίνουμε από το παρελθόν και το παρόν του. Να τις δείτε τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» για να βγάλετε το δικό σας πόρισμα: Είναι τελικά η αγάπη αθώα ή ένοχη"...
Φανή Πλατσατούρα (Newpost)

... "Με γλώσσα απλή αλλά παράλληλα δυνατή, ικανή να σε ταρακουνήσει, οι Μικρές Ιστορίες Φόνων, επιχειρούν να αποσαφηνίσουν ότι η κοινωνία καταδικάζει. Άνθρωποι που αγάπησαν, πόνεσαν και..δολοφόνησαν. Yποβλητικό και σκοτεινό, σαν την ανθρώπινη ψυχή. Μην το χάσετε!"...
Ζηνοβία Λιάπη (Prasinizo.gr)

... "Τί μπορείς να πεις για μια παράσταση που σε συγκλόνισε όσο ελάχιστες; Τί μπορείς να πεις για ένα κείμενο τόσο αληθινό και τόσο καθηλωτικό; Τί μπορείς να πεις για ένα έργο που συνδυάζει άψογα το κλάμα και το γέλιο και προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα ακόμη και μετά το τέλος; Όλα αυτά τα στοιχεία τα συνάντησα σε μια εξαιρετική παράσταση στον πολυχώρο Vault και, πιστέψτε με, αξίζει όλοι να τη δείτε... Όσοι αγαπάτε το καλό θέατρο δείτε αυτή τη παράσταση"...
Μαρία Ανδρικοπούλου (Artsandcity)

... "Η σκηνοθεσία πραγματικά είναι πολύ καλή αφού καταφέρνει, ενώ πρόκειται ουσιαστικά για πολλούς διαφορετικούς μονολόγους, να τους μπλέξει έτσι, ώστε το κοινό να τους συνδέει σαν "παζλ" και να εντείνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του. Εν κατακλείδι αξίζει την προσοχή σας και είναι σίγουρο ότι ο καθένας θα βρει αρκετές αντιστοιχίες στη προσωπική του ζωή" ...
Πλατής Κωνσταντίνος (διαχειριστής Θεατρομάνια)

... "Μία συγκλονιστική παράσταση, με την άμεμπτη σκηνοθεσία από τον Δημήτρη Καρατζιά, την αμεσότητα του κείμενου του χαρισματικού Παναγιώτη Μπρατάκου και με ερμηνείες καθηλωτικές όλων αδιακρίτως των ηθοποιών της παράστασης που δεν θα πρέπει επ' ουδενί να χάσει το θεατρόφιλο κοινό"...
Άννα Μαύρου (διαχειρίστρια Θεατρομανία)

... "Το κείμενο του Μπρατάκου είναι γροθιά στο στομάχι. Ακροβατεί σε δόσεις χιούμορ, μαύρης αισθητικής, καθημερινότητας, αγάπης, πάθους. Ο Καρατζιάς σκηνοθετεί έξυπνα. Δεν καταφεύγει σε ακρότητες και εύκολους εντυπωσιασμούς. Ξέρει ότι έχει ένα πολύ δυνατό κείμενο στα χέρια του και αποφασίζει να το αναδείξει μέσα από τους ηθοποιούς του. Ολοι οι ηθοποιοί εξαιρετικοί στους ρόλους τους. Ήταν φορές που νόμιζα ότι ήμουν στο πάνελ της εκπομπής. Μύριζα τον ιδρώτα, τις αγωνίες, τις φοβίες των ηθοποιών"...
Παύλος Λάμπρου (Boem Radio)

... "Το καινούργιο έργο του ταλαντούχου Πάνου Μπρατάκου σπάει κόκκαλα και οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του πολύ καλού Δημήτρη Καρατζιά, δουλεμένες εύστοχα και με ακρίβεια και το μόνο που έχω να πω, ότι τέτοιο ιδανικό "πάντρεμα" συγγραφέα και σκηνοθέτη, είχε καιρό να γίνει, για αυτό το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Βγάλτε εισιτήριο και τρέξτε πάραυτα στο Vault, χωρίς δεύτερη σκέψη"...
Βασίλης Παπαβασιλείου (Ora Θεσσαλονίκη)

..."Σκληρές οι ιστορίες και ακόμα πιο σκληροί οι μονόλογοι – άλλοι ανατριχιαστικοί και άλλοι χιουμοριστικοί, μα όλοι τους τόσο αληθινοί – με το «σκληρό» του θέματος να μην έγκειται σε ανατριχιαστικές περιγραφές, αλλά σε ρεαλιστικά κείμενα και ανεξαιρέτως δυναμικές ερμηνείες που κόβουν την ανάσα. Όσοι αγαπάτε το θέατρο, μη χάσετε αυτή τη παράσταση!" ...
Μαρία Φιλιππάκη (Ogdoo)

... "Συμπερασματικά, είδα μια παράσταση βασισμένη σε ένα εξαιρετικό νεοελληνικό κείμενο, σκηνοθετημένη με προσοχή, ρεαλισμό αλλά και ένα υποδόριο συναίσθημα ευαισθησίας και ρομαντισμού και ερμηνείες ζεστές, αληθινές, έντονες, που έδειξαν να υπηρετούν τη γνήσια απόλαυση ηθοποιών με πηγαίο ταλέντο και πίστη στις πραγματικές τους δυνατότητες. Η μουσική παίζει το δικό της σημαντικό ρόλο στην παράσταση, την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα να δείτε, για να βιώσετε μία από τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της φετινής σαιζόν"...
Γιώργος Χριστόπουλος (Newsage)

... "Οι ηθοποιοί των «φόνων» καταφέρνουν μέσα σε δυο ώρες να προκαλέσουν συγκίνηση, δάκρυα, γέλιο και μια συναισθηματική έκρηξη αλήθειας για όλα εκείνα που βλέπουμε μπροστά μας και κλείνουμε τα μάτια... παρόλο που οι «Μικρές Ιστορίες Φόνων» είναι μια από τις καλύτερες, θεατρικά, στιγμές του Μπρατάκου, σίγουρα έχει ακόμα πάρα πολλές να μας δώσει. Το μόνο «μικρό» σε αυτήν την παράσταση, βρίσκεται στον τίτλο της"...
Δημήτρης Πλαβούκος (Pragmatikotita)

..."Ερμηνευτικά η παράσταση είναι ο ορισμός του «η νέα γενιά του θεάτρου χαρακτηρίζεται από ουσιαστικό ταλέντο». Καθαρές, ανθρώπινες, άμεσες, απολαυστικές ερμηνείες. Μια παράσταση που σίγουρα θα κερδίσει μια εκ των πρώτων θέσεων στον κατάλογο της φετινής θεατρικής σεζόν"...
Αλέξανδρος Κούρτης (ΕnterTv)

... "Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σκληρό και αληθινό έργο, με τις ιστορίες να σ' αγγίζουν και να σε σοκάρουν, με τους ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να έχουν δυνατές στιγμές"...
Παναγιώτης Μουλόπουλος

... "Εβδομήντα άνθρωποι χωρούν όλοι κι όλοι στον τρίτο όροφο του Vault Theatre Plus. Και οι εβδομήντα, όμως, μετά το τέλος της παράστασης «Μικρές Ιστορίες Φόνων», φεύγουν έχοντας νιώσει συγκίνηση. Έχοντας γελάσει. Έχοντας αισθανθεί πως σε κάποιες από αυτές τις μικρές ιστορίες φόνων έχουν υπάρξει μάρτυρες. Με τη θέλησή τους ή χωρίς"...
Γεωργία Γεωργακαράκου (εφημ. ΤΑ ΝΕΑ)

... "Το κείμενο του Παναγιώτη Μπρατάκου ακροβατεί ανάμεσα στα όνειρα και το ρεαλισμό, στο φως και το σκοτάδι, στο γλυκόπικρο και το κωμικό και όλες αυτές τις αντιθέσεις τις αναδεικνύει έξυπνα ο Δημήτρης Καρατζιάς εναλλάσσοντας την ακινησία με εντυπωσιακές εκρήξεις, χωρίς όμως να επισκιάζει τη δύναμη του λόγου του κειμένου με κραυγαλέες σκηνοθετικές ακροβασίες. Οι ερμηνείες είναι μεστές, συγκροτημένες, πιστές, ως φαίνεται, στις οδηγίες του σκηνοθέτη. Φεύγοντας από τo vault εκείνο που αποκομίζεις είναι αυτό που ήδη ξέρεις, αλλά χρειάζονται παραστάσεις σαν και αυτή για να στο θυμίσουν, το ν' αγαπάς δεν είναι τίποτα άλλο από την επιθυμία να αγαπηθείς"...
Μιχάλης Βούρκος (Athensvibe)

... "Ο Καρατζιάς, ένας σπουδαίος σκηνοθέτης λόγου και ηθοποιών πήρε το ευαίσθητο, αισθαντικό, ποιητικό αλλά και σκληρό κείμενο του Μπρατάκου και το ανέδειξε σε κάθε του λεπτομέρεια και απόχρωση. Ανέθεσε τους μονολόγους σε εξαιρετικούς ηθοποιούς οι οποίοι δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας, παίζοντας με εσωτερικότητα, πάθος, υπέροχη αίσθηση ρυθμού, πλούσιες συγκινησιακές αποχρώσεις, θαυμάσια απόδοση του χιούμορ και αυθεντικότητα. Υπέροχες οι μουσικές και τα τραγούδια που ενισχύουν τις δράσεις από έναν εξαιρετικά ταλαντούχο νέο μουσικό ο οποίος αποδεικνύει πως είναι εξ ίσου ικανός και στην υπόκρουση όσο και στην δημιουργία τραγουδιών, τον Μάνο Αντωνιάδη""..
Μαρία Κυριάκη (Eπί Σκηνής)

... "Δράμα και μαύρο χιούμορ σε 5 διαφορετικά εγκλήματα πάθους, σε μια παράσταση που θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό σκοτεινό reality της τηλεόρασης. Ένα έργο για το έγκλημα, το πάθος και την τηλεόραση. Η παράσταση έχει κυρίως δραματικό και ψυχολογικό με κάποιες κωμικές στιγμές. Μιλάει για το σήμερα με αρκετά πρωτότυπο τρόπο κι έχει αξιόλογες ερμηνείες"...
Γιώργος Σμυρνής (Μonopoli)

... "Αξίζει να δει κανείς και τις δύο εκδοχές; Αν υπάρχει η δυνατότητα, θάλεγα ανεπιφύλακτα ναι! Για πολλούς λόγους: γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε περισσότερους νέους ηθοποιούς, που "καίγονται" πάνω στην σκηνή, για το καθ' εαυτό ενδιαφέρον, που παρουσιάζει η εμπνευσμένα διπλή σκηνοθετική ματιά και, μάλιστα, από τον ίδιο σκηνοθέτη, για την εξαιρετική υποκριτική των συντελεστών και των δύο παραστάσεων και για την ανάδειξη των διαφορών ουσίας μεταξύ των ίδιων χαρακτήρων, πάνω στο ίδιο βασικό κείμενο"...
Γιάννης Καρνεσσιώτης (Asteroid)

... "Στην σκηνοθεσία ο Δημήτρης Καρατζιάς, αφήνει τις λέξεις να αναπνέουν από σκηνοθετικές ακροβασίες και φανφαρονισμούς. Καταφέρνει να μην έχει αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή, μιας και είναι όλοι οι ηθοποιοί και κανένας. Πρωταγωνιστεί το θέατρο, πράγμα δύσκολο αν όχι σπάνιο, και ο ηθοποιός είναι ο κανταδόρος του. Δεν ξεχώρισα κανέναν και το αναφέρω με ενθουσιασμό, γιατί χάρηκα πολύ! Αν την δεις -που το προτείνω ανεπιφύλακτα- την κουβεντιάζουμε!"...
Αντώνης κατσαμάς (MixGrill)

... "Μία -κατά τη γνώμη μου- πάρα πολύ ωραία παράσταση με συγκλονιστικές, κατά μέρους, ερμηνείες, που αγγίζουν κάθε χορδή της ψυχής σου!"...
Εύα Κουγιού (MixGrill)

... "Οφείλω να ομολογήσω ότι ο Δημήτρης Καρατζιάς έκανε πάλι το θαύμα του. Μας παρουσιάζει ακόμα μία άρτια από όλες τις πλευρές και καλοδουλεμένη παράσταση. Κείμενα δυνατά που μας καθήλωσαν. Κάποιες στιγμές μας έκαναν να γελάμε, άλλες μας έκοψαν το βήχα απότομα και άλλες δακρύσαμε. Πολύ. Εγώ προσωπικά είδα και τις δυο version και δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τι είχε περισσότερη δύναμη: τα κείμενα; ή η υποκριτική των πρωταγωνιστών; Ο ένας καλύτερος από των άλλον. Σπάνιο φαινόμενο"...
Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης (methismenesistories)

... "Μέσα από την αφύπνιση, τη συγκίνηση αλλά και το γέλιο, ο θεατής θα προβληματιστεί πάνω στο δίπολο «θύμα-θύτης» και θα διαπιστώσει πως καμιά φορά οι ρόλοι μπορούν και να αντιστραφούν. Πέντε μικρές ιστορίες φόνων. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε ακραίες καταστάσεις γεμάτες σκληρότητα, πόνο, χιούμορ αλλά και τραγούδι. Όλα όσα υπάρχουν στη ζωή δηλαδή"...
Φοίβη Λέκκα (Ψυχο-γραφήματα)

... "Εξαιρετικό το κείμενο του Μπρατάκου, σκληρό, ωμό, βαθιά ρομαντικό. Ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν και να γραφούν. Καίρια η σκηνοθεσία του Καρατζιά και η καθοδήγηση των ηθοποιών. Αντάξιοι όλοι του χειροκροτήματος του κοινού υποκλίθηκαν μπροστά μας με την επωδό: «Ενός λεπτού σιγή για αυτούς που σκότωσαν για την αγάπη» να γυρίζει στο κεφάλι μου"...
Σπύρος Σμυρνής (Afternoiz)

... "Επικίνδυνοι έρωτες και πάθη ξετυλίγονται με εξαιρετικό τρόπο από τους ηθοποιούς της παράστασης, των οποίων οι ερμηνείες είναι καθηλωτικές. Το ιδιαίτερο κείμενο, η εκπληκτική μεταφορά του στη σκηνή, η δέουσα μουσική υπόκρουση και τα τραγούδια, επιπλέον οι συγκλονιστικές ερμηνείες συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία σε αυτή την δίωρη παράσταση, που αξίζει τα συγχαρητήρια μας τόσο για την πρωτοτυπία της όσο και για το αποτέλεσμα"...
Εύη Κουκά (Evart)

... "Με ένα πολύ δυνατό, νατουραλιστικό σχεδόν κείμενο ο Π. Μπρατάκος εξιστορεί με πένα αιχμηρή πέντε αληθινές ιστορίες νοσηρής αγάπης με θύτες που υπήρξαν και οι ίδιοι θύματα των παθών τους. Ο Δ. Καρατζιάς υπογράφει με ποιότητα την εκπληκτική σκηνοθεσία του έργου, καθώς οι ηθοποιοί του, με τρόπο κινηματογραφικό σαν να κοιτούν σε μια κάμερα αφηγούνται τα πάθη τους με αμεσότητα, κοιτώντας το θεατή κατάματα παίρνοντάς τον μαζί τους στη δίνη των σημαντικών κοινωνικοπολιτικών προβληματισμών που θέτει συνεχώς το έργο. Και ένα συναίσθημα πηγαίο, αναβλύζον από όλους τους ηθοποιούς που κατορθώνουν με συγκινητικές ερμηνείες καρδιάς να ταξιδέψουν το θεατή και να τον εισάγουν δυναμικά στην πλοκή"...
Δήμητρα Αδάμη (HitandRun)

... "Οι «δολοφόνοι» μέσα από τους ηθοποιούς είπαν ό,τι είχε γράψει στο εξαιρετικά προσεγμένο κείμενό του ο Π. Μπρατάκος και κινήθηκαν λιτά από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δ. Καρατζιά. Χωρίς ίχνος εντυπωσιακών κορώνων, με απλές αλλά σύνθετες ερμηνείες οι 8 ηθοποιοί ξεδίπλωσαν τις ιστορίες των 15 ηρώων που είχαν κληθεί να υποδυθούν. Την παράσταση κυριολεκτικά απόλαυσα και συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν ξέρω αν ιστορίες φόνων μπορεί να είναι μικρές, αλλά οι «Μικρές ιστορίες φόνων» στο VAULT είναι μία σπουδαία καλοδουλεμένη παράσταση!"...
Γρηγόρης Μελάς (Newsit)

... "Οι Μικρές ιστορίες φόνων είναι ένα σπονδυλωτό «θέαμα μέσα στο θέαμα», με στοιχεία τραγικωμωδίας και μιούζικαλ. Ο καθένας από τους ηθοποιούς ενσαρκώνει με χαμαιλεοντική προσαρμοστικότητα δυο εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες. Ο Δ. Καρατζιάς καθοδηγεί και συντονίζει με διακριτικότητα και μέτρο, αξιοποιώντας τα διαφορετικά ταμπεραμέντα και διατηρώντας με συνέπεια τον εσωτερικό ρυθμό των δρωμένων. Πολύ ευχάριστη έκπληξη οι τραγουδιστικές ικανότητες των ηθοποιών"...
Μάριον Χωρεάνθη (Diastixo)

... "Αν και δυσκολεύτηκα λίγο να βρώ τον Πολυχώρο Vault, παρακολούθησα εκεί ένα από τα πιο δυνατά και αξιόλογα έργα που έχω δεί ποτέ. Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, αφού το κείμενο του Μπρατάκου είναι ένα πραγματικό κέντημα. Στο να απολαύσω την παράσταση φυσικά συντέλεσαν και οι άψογες ερμηνείες των ηθοποιών, οι οποίοι μπορεί να μην είναι τα σούπερ ηχηρά ονόματα, αλλά πολλά έχουν να διδάξουν με την υποκριτική τους σε αρκετούς πρωταγωνιστές στάρ"...
Σταύρος Ξηντάρας (Kontranews)

... "Στον υπέροχο χώρο του Vault, πολλοί ταλαντούχοι ηθοποιοί αφηγούνται σε διπλή διανομή τις μικρές ιστορίες φόνων. Το κείμενο είναι εξαιρετικό και η σκηνοθεσία ξεχωριστή χαρίζοντας στο κοινό μια πολύ ενδιαφέρουσα ματιά σε μερικά τρομακτικά εγκλήματα. Ένα τρόπον τινά ψυχολογικό θρίλερ, που υπόσχεται να σε βάλει σε σκέψεις"...
Σταυρούλα Ζάμπρα (Ladylike)

..."Γέλιο και κλάμα, συναισθήματα ανάμεικτα, ερμηνείες που σου κόβουν την ανάσα. Όλα αυτά συνθέτουν μια εξαιρετική παράσταση, ίσως από τις καλύτερες της φετινής χρονιάς. Όσοι αγαπούν το καλό θέατρο μπορούν να ξεχωρίσουν την κατάθεση ψυχής που γίνεται σε αυτόν τον μικρό χώρο και να πουν ένα μπράβο στους συντελεστές του"...
Κατερίνα Οικονομοπούλου (Frapress.gr)

..."Το έργο πλαισιώνει μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ευχάριστες μουσικές ερμηνείες. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε την αριστουργηματική δουλειά που έκανε ο Π. Μπρατάκος στην σκιαγράφιση του κάθε χαρακτήρα. Οι ερμηνείες ήταν όλες φανταστικές.
Δανάη Νάντια Λοΐζου-Μάνσκε (Frapress.gr)

..."Την παράσταση τη λάτρεψα ως το μεδούλι. Καθαρό δράμα, ερμηνείες συγκλονιστικές. Αν τελικά επιλέξετε τις Μικρές Ιστορίες Φόνων για μια από τις εξόδους σας, κάτι που προτείνω ανεπιφύλακτα, αφήστε τα πηγαία συναισθήματα που θα προκληθούν να αποτελέσουν οδηγό στην ερμηνεία της παράστασης κατόπιν, και όσο μπορείτε θαυμάστε τις τρομερές ερμηνείες που είναι μία και μία"...
Πετρινούλα Διονυσίου (Frapress.gr)

... "Οι μικρές ιστορίες γίνονται μεγάλες καθώς αγγίζουν προβλήματα κοινωνικά. Γίνονται δικές μας μέσα από την αποτελεσματική σκηνοθεσία του Δ. Καρατζιά και τις δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών, που ανταποκρίνονται συγκινητικά στους πολλαπλούς τους ρόλους. Ήρωες-χαρακτήρες καθημερινοί θύτες και θύματα της ζωής με χαμένα όνειρα και ελπίδες. Άνθρωποι με έλλειψη αυτοπεποίθησης που τους ρήμαξε η ερωτική ζήλια, άλλους η πορνεία, η αιμομιξία η σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα κι άλλους η ψυχασθένεια κι' η εξάρτηση από τα ναρκωτικά"...
Χαρά Κιούση (Newsbeast)

... "Το δραματικό θέατρο του Δημήτρη Καρατζιά δεν γνωρίζει μέτρο. Κι εμείς μερικές φορές αναζητούμε ακριβώς αυτή την αγνή, ωμή ένταση. Χέσε το μέτρο. Δώσε πόνο. Χτυπήσου. Ξενυχιάσου. Νιώσε. Ξαμόλησε ψυχάρα. Το νέο έργο του Παναγιώτη Μπρατάκου παρουσιάζεται με δύο ξεχωριστές σε ύφος και ατμόσφαιρα εκδοχές (και εντελώς διαφορετικούς θιάσους με σημαντικές ερμηνείες) το Σαββατοκύριακο και το Δευτερότριτο"...
Μανώλης Βαμβούνης (Gkoultoura)

... "Η παράσταση αποτελεί ένα ταξίδι μέσα στα κοινωνικά προβλήματα. Συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία το γέλιο με το δράμα. Με την υπογραφή του Δημήτρη Καρατζιά στην σκηνοθεσία και ερμηνείες που καθηλώνουν και ένα εξαιρετικά προσεγμένο και εύστοχο κείμενο, δίνει την απάντηση. Πόσοι σκότωσαν στο όνομα του έρωτα;"...
Δημήτρης Στεφανίδης (E-Charity)

... "Χαμηλός φωτισμός, λιτά σκηνικά, μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών με δυναμικότητα τόσο στην υποκριτική όσο και στη φωνή. Γέλιο και κλάμα, συναισθήματα ανάμικτα, ερμηνείες εξαιρετικές. Αυτό που μου κέντρισε επίσης το ενδιαφέρον είναι η εξαίσια μουσική και οι αντίστοιχες εκτελέσεις από τους ηθοποιούς. Μια εξαιρετική παράσταση, μην την χάσετε!!!"...
Σμαράγδα Κωνσταντογιάννη (Web Music Radio)

... "Οι «Μικρές ιστορίες φόνων» δυστυχώς είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Ο κ. Μπρατάκος έγραψε για φέτος το πιο σύγχρονο ελληνικό έργο. Βαθμολογία: 8/10"...
Κωστής Δ. Μπίτσιος (Critics-point)

Έκθεση εικόνων

ΦωτογραφίεςΣτέλιος Ψαρουδάκης, Δώρα Χρυσικού, Γιάννης Καραούλης, Πολ Ζαχαριάδης, Ζώγια Σεβαστιανού, Γιώργος ΣεϊταρίδηςΔήμητρα Κολλά, Βάνα ΠαρθενιάδουΤριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Γιάννης Ράμος, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Νίκος ΓκέλιαΒάνα Παρθενιάδου, Δήμητρα Κολλά, Γιώργος Σεϊταρίδης, Τζένη Διαγούπη, Στέλιος ΨαρουδάκηςΔήμητρα Κολλά, Γιώργος Σεϊταρίδης, Τζένη ΔιαγούπηΙωάννα Πηλιχού, Μυρτώ Γκόνη