Η Μητέρα του Σκύλου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας

«Η Μητέρα του Σκύλου είναι μια παράσταση που δεν είναι εξομολόγηση, ούτε αφήγηση, δεν είναι ένα παιχνίδι - θέατρο, ούτε θέατρο μέσα στο θέατρο. Ο Μέγας Χρόνος συναντά το παρόν και το παρελθόν, σαν μια ενιαία οντότητα όπως μπορούν να τη συλλάβουν οι τρελοί και τα παιδιά. Μέσα σ' ένα χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς, εκτυλίσσεται ένα λαϊκό παραμύθι που μιλάει για αισθήματα, για απορρίψεις, για άκυρες ζωές. Η ιερότητα της μυστικής ζωής των ασήμαντων», σημειώνει ο Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης της παράστασης.

Η ζωή της Ραραού, «μεγάλης φίρμας της επιθεώρησης» όπως η ίδια αυτοσυστήνεται, ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από το φλας μπακ εικόνων μιας κοινωνίας που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας. Από την Κατοχή έως σήμερα, η πορεία της Ραραού, όπως αντίστοιχα και η πορεία της Ελλάδας, την οποία διατρέχει με τις αναμνήσεις της, είναι μια μάχη επιβίωσης. Ο αγώνας της είναι αδιάκοπος, κι εκείνη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να βγει αλώβητη από αυτόν. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδράσει σε μια δική της πραγματικότητα.

Ο Παύλος Μάτεσις στο αριστουργηματικό του μυθιστόρημα «Η μητέρα του σκύλου», κατάθεσε με το δικό του μοναδικό τρόπο, πότε δηκτικό και πότε χιουμοριστικό, πότε δραματικό και πότε σουρεαλιστικό, την οπτική του για ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η εμβληματική Ραραού γίνεται το σύμβολο του ανθρώπου που δε θα σταματήσει ποτέ να παλεύει στον καθημερινό στίβο της ζωής.

Xat1

 

Γενικές Πληροφορίες

Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας
Ευμολπιδών 39Γ-41, 11854, Αθήνα, Γκάζι, +302103455020, +302103455009, +302103462308,

Πέμπτη: 19.30 / Παρασκευή & Σάββατο: 21.00 / Κυριακή: 19.30

Ελεύθερη είσοδος για τους ανέργους τα Χριστούγεννα: Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά: Πέμπτη 1η Ιανουαρίου στις 19:30.
(απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Είναι Καιρός "Μικρές Ιστορίες Φόνων" »