«Η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός Αναρχικού»

Yστερα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον περασμένο χειμώνα, συνεχίζεται και φέτος στο θέατρο «ΑΛ. ΑΛΕΛΑΝΔΡΑΚΗΣ» (πρώην Ριάλτο)
η εκπληκτική κωμωδία του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα-ηθοποιού Ντάριο ΦΟ. Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!
Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας , μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζει το.. γέλιο! Οι μπάτσοι τρομοκρατημένοι, γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού, πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει, οι αντιφάσεις και τα ψέματα πάνε σύννεφο κι από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά-σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που δέρνονται μεταξύ τους, που είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ το παράθυρο, που τραγουδάνε το pantiera rossa(!),
που εκλιπαρούν τον τρελό για έλεος και... η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!
PHOTO H KWMWDIA TOY TYXAIOY 8ANATOY ENOS ANARXIKOY2Το έργο είναι γραμμένο για την Ιταλία του 70 και μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες για την Ελλάδα.. του σήμερα! Μην το χάσετε!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
  • Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου
  • Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
  • Β.Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
  • Σκηνικά- Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
  • Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα
  • Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
  • Ειδικά Εφέ: Αδελφοί Αλαχούζοι
ΠΑΙΖΟΥΝ : Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος,
                  Νίκη Παλληκαράκη, Τάσος Γιαννόπουλος,
                  Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος

Πληροφορίες
«Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ»
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 2ο ΧΡΟΝΟ!
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ»
(πρώην Ριάλτο)
Κυψέλης 54, ΑΘΗΝΑ- τηλ: 210-7707227, 210-8827000 email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη Λαϊκή απογευματινή 19.00
Πέμπτη Λαϊκή απογευματινή 19.00
Παρασκευή Βραδινή 21.00
Σάββατο Απογευματινή 18.00
Βραδινή 21.00
Κυριακή Απογευματινή 18.00
Βραδινή 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 18 εύρω
Λαϊκή απογευματινή και φοιτητικό 15 ευρώ
Παιδικό 12 ευρώ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 30 ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Πέμπτη 13/10 (15.00) για  Σάββατο 15/10 (18.00)