«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ» του Charles Ludlam

Στο θέατρο ΡΟΕΣ θα παρουσιάζεται το αριστούργημα του Charles Ludlam, «Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη με τους Γεράσιμο Γεννατά και Αντώνη Λουδάρο, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις αρχές Νοεμβρίου.
Τι κοινό έχουν ο Δράκουλας, ο Λυκάνθρωπος, μια μούμια που νεκρανασταίνεται στην Αίγυπτο και η "Ρεβέκκα";

Μα την Κατάρα φυσικά. Την Κατάρα της Ίρμα Βεπ.

Αν και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα βρισκόταν ένα θεατρικό αρκούντως μεγαλοφυές, ώστε να χωράει τόσο σασπένς διανθισμένο με Χιτσκοκικές πινελιές, Σεξπιρικά τσιτάτα, πίνακες που ματώνουν, πιστούς συζύγους, δίπορτες σαρκοφάγους, άπειρα εφφέ κεραυνών, το Γεράσιμο Γεννατά και τον Αντώνη Λουδάρο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου έργου μας καθιστά άκρως αισιόδοξους για το μέλλον της παγκόσμιας δραματουργίας.

H KATARA THS IRMA VEP6«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ». Μια ευκαιρία για ρεσιτάλ ερμηνείας από δύο ηθοποιούς και πενήντα εφτά αλλαγές κοστουμιών.

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ». Η παράσταση όπου δύο ηθοποιοί πασχίζουν να καταλάβουν πώς στο καλό θα παίξουν οκτώ ρόλους ταυτόχρονα ενώ ο σκηνοθέτης κοιτά διαρκώς το χρονόμετρο.

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ». Η παράσταση στην οποία οι αμπιγιέζ αξίζουν περισσότερο χειροκρότημα απ' το θίασο κι όμως ο χαιρετισμός κρατά όσο ολόκληρη σχεδόν η Β' πράξη.

Το πιο πολυπαιγμένο έργο στις Η.Π.Α. το 1991, το αριστούργημα του Charles Ludlam, ιδρυτή του ανεπανάληπτου Ridiculous Theatre Company, γνώρισε τεράστια επιτυχία με την παράσταση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη στο θέατρο «Ήβη» την περίοδο 1999-2000 με τους Άκη Σακελλαρίου και Αντώνη Καφετζόπουλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
  • Μετάφραση: Κων/νος Αρβανιτάκης, Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Τσάμης
  • Κοστούμια: Claire Bracewell
  • Μακιγιάζ: Άγγελος Μέντης
  • Περούκες: Χρόνης Τζίμας
  • Σκηνικά: Λίλη Πεζανού
  • Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος
  • Παραγωγή: Άκης Σακελλαρίου
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γεράσιμος Γεννατάς, Αντώνης Λουδάρος

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ»
του Charles Ludlam

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου
κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ
Ιάκχου 16, Γκάζι
τηλέφωνο: 210 3474312
Το Artmagazine δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση. Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη.

Kλήρωση: Τετάρτη 9/11 (15.20) για Παρασκευή 11/11

2 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • ID:1231 Μυρσίνη Παπαναστασίου Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:52 δημοσιεύθηκε από Μυρσίνη Παπαναστασίου

    K egw thelw prosklhsh!!!!

  • ID:1230 Valeria Tsaganidi Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:35 δημοσιεύθηκε από Valeria Tsaganidi

    Μακάρι να προλάβω να κερδίσω κι εγώ μια πρόσκληση!! Θέλω πολύ να δω την παράσταση!!! :)