Sani Festival 2014

Sani Festival 2014 Sani Festival 2014

Το Sani Festival είναι ένα φεστιβάλ πολιτιστικού περιεχομένου, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με επιλογές καλλιτεχνών που βασίζονται στη γνώση, την πρωτοτυπία και πρωτοπορία. Από 11/7/2014 έως 14/8/2014. Το αποδεικνύουν το σταθερά πιστό κοινό του, οι σπουδαίες συμμετοχές, η άριστη διοργάνωση, ο διεθνής του αντίκτυπος, η διαρκής ανανέωσή του.

Σ' αυτό το πνεύμα, φέτος το πρόγραμμα διευρύνεται, περιλαμβάνοντας πέραν της μουσικής, και άλλες παραστατικές τέχνες. Στόχος του πάντα, η διαδραστική επικοινωνία καλλιτεχνών και κοινού σ' ένα κοινωνικά διευρυμένο πλαίσιο, αφού χάριν της ιδιαιτερότητάς της διοργάνωσης φέρνει κάτω από την ίδια «στέγη» πολλές διαφορετικές κουλτούρες.

Συνοπτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Terri Lyne Carrington' s Mosaic Project
Λόφος Σάνης - 21.30

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Jazz Symphony Project: o Terence Blanchard με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή
Λόφος Σάνης - 21.30

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 | JAZZ ON THE HILL, special encountersz
Nikolas Anadolis Trio
Λόφος Σάνης - 20.00

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 | GREEK MUSIC TALENTS
«Οι μύθοι της Athena»: από τον Bob Dylan και τον Leonard Cohen στον Μάνο Χατζιδάκι...
Λόφος Σάνης - 21.30

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 | PERFORMANCE
«A» a Transmedia Cinematic Performance
Αφιέρωμα στη Ρωσική Τέχνη
Λόφος Σάνης - 21.30

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 | CINE BREEZE
Κινηματογραφικά «κοσμήματα» από την Ρωσία του σήμερα
Cine Orfeas - 21.30

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 | PERFORMANCE
Τhe Squafts | Κinetic Τheatre of Μoscow, υπό τη διεύθυνση και τη χορογραφία του Sasha Pepelyaev
Λόφος Σάνης - 21.30

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 | GREEK MUSIC TALENTS
Maraveyas Illegal
Λόφος Σάνης - 21.30

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 | GREEK VARIATIONS
«Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη»
Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
ερμηνεύουν οι: Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα και Σοφία Παπάζογλου
Λόφος Σάνης - 21.30

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 | GREEK VARIATIONS
Ελευθερία Αρβανιτάκη «Πες μου μια λέξη...»
Ένα μουσικό ταξίδι στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τη συμμετοχή του Νίκου Πορτοκάλογλου & της Ορχήστρας των Κυκλάδων σε διεύθυνση Νίκου Κυπουργού
Λόφος Σάνης - 21.30

Πληροφορίες
Sani Festival 2014
Από 11/7/2014 έως 14/8/2014

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 15€
Είσοδος Αριθμημένης Θέσης: 25€
Είσοδος Πελατών Sani Resort: 10€
Είσοδος Ciné Breeze: 6€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει 2 εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 317 327, 2310 312 320, www.sanifestival.gr/

http://www.parallaximag.gr/agenda/events/sani-festival-2014-117-148#sthash.Kw07VW2U.dpuf

Το Sani Festival ξεκινάει σε λίγες μέρες και ο Σύλλογος "Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής" ("Association of Jazz & Creative Music") πιστό στο ραντεβού αυτό, έχει μεριμνήσει για τους Θεσσαλονικείς και βάζει πούλμαν για το τζαζόφιλο κοινό που δεν χάνει αυτές τις ξεχωριστές βραδιές και χαρίζουμε 5 μονές προσκλήσεις στα μέλη του (κατόπιν κλήρωσης).
Τα εγγεγραμένα μέλη του 1 δικαιούνται 1 πρόσκληση για όποια μέρα επιλέξουν κι αφορούν τις μέρες του Jazz on the Hill.
(* εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο).

Η μεταφορά με πούλμαν για την κάθε εκδήλωση είναι με ελάχιστο κόστος μόνο στα 10ε ανά άτομο (μετάβαση - επιστροφή).
Οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει και με άλλο άτομο -η μεταφορά είναι για όλους 10ε/άτομο- αρκεί να δηλώσετε την συμμετοχή σας μέχρι και την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 21.30 όσον αφορά το Jazz On The Hill, ενώ οι συμμετοχές για ΟΛΟ το Sani fest. θα συνεχίζουν κανονικά δύο μέρες πριν την εκδήλωση που θα τρέχει.

Και επειδή το πρόγραμμα του Sani Fest είναι πολύ ενδιαφέρον -μπορείτε να μπείτε στο site www.sanifestival.gr και να δείτε αναλυτικά ποιους καλλιτέχνες θα ακούσουμε φέτος- δηλώνετε συμμετοχή για την μεταφορά σας τηλεφωνικά στον αριθμό:
697 60 27 432 από τις 18.00 - 21.00
** Τα εισιτήρια του Sani festival ανέρχονται στην χαμηλή τιμή των 15ε

Η Πρόεδρος του Συλλόγου
"Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής"
Αλεξάνδρα Καλέτσαρη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Παρασκευή 11 Ιουλίου | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Terri Lyne Carrington

Είναι μοναδική από κάθε άποψη. Είναι γυναίκα ντράμερ, η πρώτη που έχει βραβευεί ποτέ με Grammy στην κατηγορία Best Jazz Instrumental Album, η μοναδική γυναίκα ντράμερ με τόσα βραβεία και υποψηφιότητες Grammy και από τις λίγες καλλιτέχνιδες του είδους τους που μέσα σε 25 χρόνια πορείας έχει συνεργαστεί με τα φωτεινότερα ονόματα του είδους όπως Herbie Wayne Shorter, Stan Getz, Al Jarreau, Cassandra Wilson, Dianne Reeves, Dee Dee Bridgewater.
H βραβευμένη με Grammy ντράμερ, συνθέτης και αρχηγός συγκροτήματος, Terri Lyne Carrington, γεννήθηκε το 1965 στο Μέντφορντ της Μασαχουσέτης. Πρόσφατα επέστρεψε στη γενέτειρά της, όπου διορίστηκε καθηγήτρια στο Berklee College of Music.
Οι ξεχωριστές συνεργασίες της με μεγάλους καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου και ενός ειδικού τραγουδιού από την Επιτροπή της Άτλαντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, καθώς και η παραγωγή του υποψηφίου για GRAMMY δίσκου της «That Day», την κατέταξαν στην κορυφή των charts για πολλούς μήνες. Ξεχωριστά παραδείγματα της δουλειάς της περιλαμβάνουν τη συνεργασία της στο βραβευμένο με Grammy δίσκο του Herbie Hancock "Gershwin's World" όπου έπαιξε μαζί με τους Joni Mitchell και Stevie Wonder.
Η Carrington κυκλοφόρησε το έργο της "The Mosaic Project" τον Ιούλιο του 2011, ο πέμπτος συνολικά δίσκος της και για πρώτη φορά στην Concord Jazz. Ο θρυλικός δίσκος της, ο οποίος βραβεύτηκε με βραβείο Grammy ® ως "Best Jazz Vocal Album", συγκέντρωσε μια μυριάδα φωνών που συνέθεσαν ένα πολύπλευρο σύνολο που υπερέβηκε κατά πολύ το άθροισμα των μερών του. Παρήγαγε ένα σετ από 14 τραγούδια στο οποίο συμμετείχαν μερικές από τις πιο διακεκριμένες γυναίκες καλλιτέχνες της τζαζ των τελευταίων δεκαετιών. Στις 5 Φεβρουαρίου 2013, η Carrington "βγάζει" το "Money Jungle": Provocative in Blue, το πολυαναμενόμενο αφιέρωμα της στο Duke Ellington, τον Charles Mingus και τον Max Roach, ώστε να συμπέσει με την 50η επέτειο από τη δημοσίευση του θρυλικού άλμπουμ της "MoneyJ ungle" του 1963. Στη νέα ηχογράφηση της συμμετέχουν οι Gerald Clayton και Christian Mc Bride, με "guest" εμφανίσεις της Clark Terry, Lizz Wright, Herbie Hancock και άλλοι.
Στο Λόφο της Σάνης, η Carrington θα παρουσιάσει τη συνέχεια του έργου της με τον τίτλο "The Mosaic Project 2", ένα αμιγώς γυναικείο σεπτέτο με τη ιδιότυπη χροιά της διάσημης Lizz Wright στο τραγούδι.
LINE-UP

  • Terri Lyne Carrington - ντραμς/bandleader
  • Lizz Wright - φωνητικά
  • Tia Fuller - σαξόφωνο
  • Ingrid Jensen - τρομπέτα
  • Rachel Z - πιάνο
  • Matthew Stevens - κιθάρα
  • Josh Hari - μπάσο

Website: www.terrilynecarrington.com/
www.lizzwright.net/
Facebook page: https://www.facebook.com/TerriLyneCarrington

Σάββατο 12 Ιουλίου | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Jazz Symphony Project: o Terence Blanchard με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή

Ένα αποκλειστικό Jazz Symphony Project , βασισμένο σε μία πρωτότυπη ιδέα της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Sani Festival, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού Jazz on theHill. Πρόκειται για την πλέον ενδιαφέρουσα σύμπραξη του πολυβραβευμένου και ενός από τους σημαντικότερους τρομπετίστες της jazz Terence Blanchard με τους εξαίρετους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και μαέστρο, τον Eλληνοδανό αρχιμουσικό Στέφανο Τσιαλή. Μια μοναδική μουσική συνεύρεση Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών σε ένα πείραμα που συνδυάζει το τζαζ ηχόχρωμα με αυτό της κλασικής μουσικής.

Terence Blanchard
O Terence Blanchard αναγνωρίστηκε από πολύ νωρίς ως ένας από τους πιο σημαντικούς τρομπετίστας της τζαζ. Όντας ένας βετεράνος των Art Blakey's Jazz Messengers (που συστήθηκε από τον Wynton Marsalis ως αντικαταστάτης του το 1983), ο Blanchard ξεκίνησε τη δική του σταδιοδρομία ηχογραφήσεων σε μία μπάντα όπου ήταν συν-επικεφαλής με τον σαξοφωνίστα Donald Harrison.
«Ο Blanchard είναι μια ανήσυχη ψυχή. Η καριέρα του είναι σαν ένα γράφημα της τζαζ, γεμάτο με αόρατες στροφές, ανατροπές και μεταβιβάσεις''» γράφει ένας γνωστός συγγραφέας ενώ το Vanity Fair αναφέρει: "Παίζει την πιο χαλαρωτικά εκφραστική τρομπέτα στην τζαζ".
Η καριέρα του, του χάρισε 5 βραβεία Grammy ενώ στις επιτυχίες του σημειώνονται οι συνθέσεις μουσικής για παραστάσεις του Broadway, ο τίτλος του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Συμφωνικής του Νιτρόιτ και τέλος, έπειτα από τη δεκαετή θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του καταξιωμένου Thelonious Monk Institute of Jazz, μετονομάστηκε –από το 2000- σε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Henri Mancini Institute.
Ο Blanchard είναι γνωστός και ως ένας διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης κινηματογραφικών ταινιών – η πιο πρόσφατη το 2012 για την ταινία Red Tails του George Lucas, ένα φιλμ σε σχέση με τους αεροπόρους του Tuskegee. Έχει συνάψει μια ειδική συνεργατική σχέση με τον σκηνοθέτη Spike Lee, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας του 2002 "25thHour", για την οποία ο Blanchard έλαβε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, καθώς επίσης και για τις ταινίες του "Jungle Fever", "Malcom X" και « Inside Man".

Kρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά της ξεκινά από τη μουσική μπαρόκ και φθάνει μέχρι τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα.
Πέρα από τις τακτικές συμφωνικές της συναυλίες, η Κ.Ο.Θ. καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιώντας τακτικά παραστάσεις όπερας, μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου κ.α.. Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του μελλοντικού φιλόμουσου κοινού εντάσσεται η έντονη δραστηριότητά της με εκπαιδευτικές συναυλίες. Ένας από τους βασικούς στόχους της ορχήστρας είναι η προβολή της ελληνικής μουσικής παρακαταθήκης με την παρουσίαση πολλών πρώτων εκτελέσεων πανελληνίως και παγκοσμίως. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προώθηση νέων καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι καταξιωμένοι στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή. Πρωτοπορώντας στον ελληνικό μουσικό χώρο, ηχογραφεί με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες, όπως η NAXOS, η BIS και η ΕΜΙ.

Στέφανος Τσιαλής
O Στέφανος Τσιαλής θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Η πρώτη του ανάθεση έργου τον οδήγησε στο Κρατικό Θέατρο του Meiningen ως Διευθυντή Σπουδών και Βοηθός Μαέστρου. Στο θέατρο αυτό επέστρεψε με επιτυχία από το 2005 ως το 2009 ως μόνιμος μαέστρος και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής. Το 1995 διηύθυνε την γερμανική πρεμιέρα της όπερας «Μήδεια» του Μίκη Θεοδωράκη στο Meiningen. Αυτή ήταν και η αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με τον συνθέτη.
Μεταξύ 1997 και 2004 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου της Κεντρικής Γερμανίας. Από το 2009 μέχρι το 2013 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και κύριος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Θουριγγίας στο Gotha.
Στις καλλιτεχνικές περιόδους από το 2001 έως το 2004 ήταν μόνιμος προσκεκλημένος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βερολίνου. Μία μακρόχρονη και διαρκής καλλιτεχνική συνεργασία τον συνδέει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αμβούργου, όπωςκαι με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης συνεργαστεί μεταξύ πολλών άλλων, με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Στουτγάρδης και της Κοπεγχάγης, τις Συμφωνικές του Γουίνιπεγκ και του Μόντρεαλ στον Καναδά, την Εθνική Ορχήστρα της Κούβας, ενώ έχει εμφανιστεί με διάφορες ορχήστρες στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., ενώ έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ διεθνώς. Το Δεκέμβριο του 2014 θα ηχογραφήσει έργα του Γερμανού συνθέτη Hans Pfitzner για την εταιρία ΝΑΧΟS. Στον Στέφανο Τσιαλή ανατέθηκε προ ολίγων ημερών η καλλιτεχνική διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
LINE-UP

  • Terence Blanchard - τρομπέτα
  • Kendrick Scott - ντραμς
  • Fabian Almazan - πιάνο
  • με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή

Κυριακή 13 Ιουλίου | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Nikolas Anadolis Trio

Ο Νικόλας Αναδολής μεταμορφώθηκε σε αστέρι σε ένα φεστιβάλ των σταρ, δίχως να έχει ακόμα κυκλοφορήσει τη μουσική του σε δίσκο. Αν εξαιρέσουμε αυτή την μικρή λεπτομέρεια, ο 21χρονος Έλληνας έκανε μεγάλη εντύπωση. Μέχρι τον περασμένο Μάιο σπούδαζε στο Berklee College (προεδρική υποτροφία), ενώ στα 19 του ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού πιάνου-jazz ''Martial Solal''. Όταν ακούς αυτόν τον νεαρό και το τρίο του, η εντύπωση είναι έντονη. Μέχρι στιγμής ο Αναδολής πειραματίζεται με έντονες αναφορές, αλλά ποτέ απερίσκεπτα, αντλώντας τόσο από τους δασκάλους τού ύστερου ρομαντισμού όσο και από τους μεγάλους δεξιοτέχνες της τζαζ. Οι συνθέσεις του είναι παθιασμένες, πλούσιες και με μια ειλικρινή ζωτικότητα. Αυτό που κάνει αυτό το παίξιμο τόσο αναζωογονητικά διαφορετικό, είναι ότι δεν δίνει καθόλου σημασία στην υποτιθέμενη Oρθότητα. Είναι ελεύθερος στην προσπάθεια να φτάσει σε κάτι ολότελα δικό του. Ο δρόμος που έχει ήδη καλύψει ως προς αυτό, είναι για πολλούς άλλους μια απόσταση μυθική. Δεν θα ήταν υπερβολή να θεωρήσουμε τον Αναδολή ένα εξαιρετικό ταλέντο, και όχι μόνο της ευρωπαϊκής τζαζ. Ο τρόπος που ''διαχειρίζεται'' τις νότες –ιδαίτερος από όλες τις απόψεις- οδηγούν τον ακροατή στο συμπέρασμα ότι αυτός ο Έλληνας είναι σχεδόν, μία αποκάλυψη.
LINE-UP

  • Νικόλας Αναδολής - πιάνο
  • OliverLutz – μπάσο
  • Jonas Burgwinkel – ντραμς