«Θάματα και Καρκαντσέλια»

Θάματα και Καρκαντσέλια Θάματα και Καρκαντσέλια

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού "διέλευσις" φιλοξενεί και οργανώνει στο χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών. Κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια. Την Κυριακή 8 & 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12:00, «Θάματα και Καρκαντσέλια».

Δυο Κυριακές το μήνα τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και κάθε μήνα το πρόγραμμα θα έχει διαφορετική θεματική. Ανάλογα με τη θεματική θα συμμετέχουν και θα συμπράττουν και άλλοι καλλιτέχνες (μουσικοί ή εικαστικοί).

 

"Θάματα και καρκαντσέλια"

Του Χριστού χριστόψωμα
τα φώτα τηγανίτες

τα παραμύθια γέμισαν
το νου και την καρδιά μας

καλικαντζάροι φτάσανε
να φάνε τα φαγιά μας

μα οι τηγανίτες κύλησαν
να βρουν την αφεντιά μας.

Τις μέρες των γιορτών, ένας φτωχός άντρας μπαίνει μες στο δάσος και τον πιάνει η νύχτα. Εκεί θα συναντήσει πλάσματα αλλόκοτα και τρομακτικά, θα δει πράγματα πρωτόγνωρα και μαγικά. Η παραμονή όμως της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του κι εμείς θα μάθουμε γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή!

Καλικάντζαροι και μικρά ξωτικά ανατρέπουν τις ζωές των ανθρώπων, κάνουν ένα σωρό σκανταλιές μα κάνουν και καλοσύνες.
Εκπλήξεις, ανατροπές, παιχνίδια, ξεγελάσματα κι ένα σωρό γλυκίσματα πλέκονται και ξεπλέκονται μέσα στα παραμύθια μαζί με μουσικές και κάλαντα.

Κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια. Μύθοι και παραμύθια των λαών, ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ιστορίες για μένα και ιστορίες για σένα... ιστορίες για μας.
Την επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η Σύλβια Βενιζελέα. Με την τριπλή της ιδιότητα, ηθοποιού, θεατρολόγου και αφηγήτριας, με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά και με προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.
Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί, δημιουργώντας παρόμοια προγράμματα, με σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
Επιλέγει ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά.
Οι αφηγήσεις γίνονται με τρόπο άμεσο και παραστατικό, εμπλέκοντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της επικοινωνίας με το κοινό.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
«Θάματα και Καρκαντσέλια»
Ταξίδια στον κόσμο με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών

Δύο Κυριακές κάθε μήνα
Κυριακές 8 & 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 12:00

Γενική Είσοδος: 5€, Διάρκεια Παράστασης: περίπου 1 ώρα, Ηλικίες: 4+

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.