To Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Ημέρα Μουσείων

Την Ημέρα Μουσείων (18 Μαίου 2013), το Μουσείο της Ακρόπολης το γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο και παράταση ωραρίου. Θα είναι ανοιχτό από τις 08:00 έως τα μεσάνυχτα για όλους.

Για την ημέρα, το Μουσείο σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο έκοψε αναμνηστικά μετάλλια με θέμα τον πετεινό, που ήταν αγωνιστικό πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και τους πολεμιστές της πόλης.
Οι αρχαιολόγοι - φροντιστές θα πραγματοποιούν, για ενήλικες και παιδιά, δράσεις με θέμα τον πετεινό, στις αίθουσες.

Στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Παράλληλα, από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, το Μουσείο Ακρόπολης θα συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Art Athina, στο Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), με παρουσίαση ποιοτικών αντιγράφων από τις συλλογές του.

Τα αναμνηστικά μετάλλια:

anamnistiko-metalio