Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα»-«Η Οδός»-«Κρυφτό»

Η Οδός, του Ιάκωβου Καμπανέλλη Η Οδός, του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και τον Απρίλιο του 2013 το δίμηνο Φεστιβάλ θεατρικών αναλογίων νεοελληνικών έργων που οργανώνει η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, «Η ΠΡΟΒΑ».

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική γιορτή της Δραματικής Σχολής Πρόβα, όπου το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί από τους σπουδαστές της Σχολής, τους καθηγητές και τους αποφοίτους της. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη παρουσιάζεται ένα νεοελληνικό έργο σε μορφή αναλογίου και συμμετέχουν και ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί με το Θέατρο Πρόβα.
Παρουσιάζονται οκτώ νεοελληνικά έργα και συνολικά συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες. Πριν από κάθε παράσταση θα προηγείται εισήγηση από θεατρολόγους. Οι σκηνοθεσίες είναι των καθηγητών: Σωτήρη Τσόγκα, Μαίρης Ραζή, Πολυκάρπου Πολύκαρπου, Γιάννη Δεγαΐτη, του σκηνοθέτη Άλκη Ζερβού και των αποφοίτων Κοραλίας Τσόγκα και Βασίλη Οικονόμου.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα βήμα, μια ευκαιρία να δοκιμαστούν, να εκφραστούν μαθητές κι απόφοιτοι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη θεατρική παιδεία και την κατάρτιση των υποψηφίων επαγγελματιών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AΠΟ 3 ΕΩΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Τετάρτη 3 & Πέμπτη 4 Απριλίου
«Η ΟΔΟΣ» ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11 Απριλίου
«ΚΡΥΦΤΟ» ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΙΓΕΡΙΝΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΛΚΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

«Η ΟΔΟΣ»
του Ιάκωβου Καμπανέλλη

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 θα παρουσιαστεί το έργο «Η Οδός», του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα, καθηγητή Υποκριτικής και Αγωγής Λόγου στην Σχολή και με εισηγητή το Γιάννη Ζέρβα, θεατρολόγο και σπουδαστή της Σχολής.

Μάρτιος του 1945 στο ναζιστικό στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν. Ο Πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του, ενώ οι μαζικές εκτελέσεις Εβραίων συνεχίζονται. Ένας Εβραίος από τη Βουδαπέστη τρυπώνει στην «παράγκα» για τις λοιμώδεις αρρώστιες του υποτιθέμενου νοσοκομείου του στρατοπέδου, με σκοπό να κρυφτεί ανάμεσα στους βαριά αρρώστους κρατουμένους, που πέθαιναν στα κρεβάτια τους ξεχασμένοι από τους Ες-Ες, και να γλιτώσει. Υπόσχεται να τους υπηρετεί με αντάλλαγμα να τον βοηθήσουν ώστε η «παράγκα» να γίνει γι' αυτόν ο «δούρειος ίππος» που θα τον οδηγήσει από τον σίγουρο θάνατο σε μια αβέβαιη ζωή. Το κήρυγμα της πίστης του στον παντοδύναμο Θεό, πείθει τους μελλοθάνατους να τον κρύψουν ανάμεσά τους. Η θλιβερή, όμως, πραγματικότητα που αντικρίζει γύρω του ο Εβραίος, αλλά και η ματαιότητα να γλιτώσει τον θάνατο, τον κάνουν να ξεσπάσει σε ένα δριμύ κατηγορώ κατά του Θεού, που πρόδωσε την πίστη του, κρύβεται και αδρανεί. Πεπεισμένος πως ο άνθρωπος δεν πρέπει να δραπετεύει, να κρύβεται και να εναποθέτει τις ελπίδες του σε κάποια μεταφυσική δύναμη, αποφασίζει να αντιμετωπίσει γενναία το πεπρωμένο του.

Η «Οδός» του Ιάκωβου Καμπανέλλη είναι σήμερα επίκαιρη, γιατί τηρουμένων των αναλογιών, οι τωρινές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μας καλούν και πάλι να συνειδητοποιήσουμε τη θέση μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αντλήσουμε δύναμη από τον ίδιο μας τον εαυτό, ώστε να δράσουμε αυτοβούλως για τη σωτηρία μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

  • Σκηνοθεσία : Σωτήρης Τσόγκας, καθηγητής Υποκριτικής και Αγωγής Λόγου στην Σχολή
  • Εισηγητής : Γιάννης Ζέρβας, θεατρολόγος και σπουδαστής της Σχολής
  • Μουσική: Νίκος Χαριζάνος, καθηγητής Μουσικής στη Σχολή
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Αντωνίου, συνεργάτης του Θεάτρου Πρόβα
  • Video Art: Παναγιώτης Τυροπάνης
  • Ακορντεόν παίζει η σπουδάστρια της Σχολής Νάντια Αντωνίου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Αντώνης Ταμβακάς, συνεργάτης του Θεάτρου Πρόβα, Λούης Σλάκου, απόφοιτος της Σχολής, Χαντέλης Γιάννης, τελειόφοιτος, και οι σπουδαστές Ελευθερία Στεργίδου και Τυροπάνης Παναγιώτης.

Κρυφτό, της Κάκιας Ιγερινού

«ΚΡΥΦΤΟ»
της Κάκιας Ιγερινού

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 θα παρουσιαστεί το έργο «Κρυφτό» της Κάκιας Ιγερινού, σε σκηνοθεσία του Άλκη Ζερβού.

Η κύρια Αντιγόνη, παλιά δόξα του θεάτρου, στο κλασικό ρεπερτόριο, όταν τα χρόνια περνούν αποφασίζει να αποσυρθεί στον οικογενειακό πύργο της στην Κηφισιά. Εκεί ζει μόνη, απομακρυσμένη ακόμα και από τον γιο της Γιάννη που έχει παντρευτεί μια γυναίκα που δεν εγκρίνει η Αντιγόνη. Μοναδική συντροφιά της οι χελώνες της και η οικονόμος της Ρόζα που πάει κάποιες ώρες την ημέρα και την φροντίζει.
Την ζωή της έρχεται να αναστατώσει ένας αλλοδαπός φοιτητής που την παρασύρει σε χαρές, νοήματα, και αξίες της ζωής που είχε ξεχάσει.

ΔΙΑΝΟΜΗ

  • ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Μαίρη Ραζή
  • ΓΙΑΝΝΗΣ: Αντώνης Ζιώγας
  • ΑΛΕΚΑ: Κλαρνέτα Κλεοπάτρα
  • ΡΟΖΑ: Ανδριόλα Φιλιώ
  • ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ: Σαλβάνος Ηλίας
  • ΑΡΤΕΜΙΣ: Αντωνίου Νάντια
  • ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Γεωγλερής, Άλκης Ζερβός
  • ΑΝΤΡΑΣ: Σέρμπος Δημήτρης

Στο πιάνο ο Δημήτρης Καραβίτης

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ
«Η ΠΡΟΒΑ»
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Αχαρνών και Ηπείρου 39, 104 39 Αθήνα Τηλ. 210 8818326
www.prova.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. FAX: 210 8814151

«Η ΟΔΟΣ»
του Ιάκωβου Καμπανέλλη
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«ΚΡΥΦΤΟ»
της Κάκιας Ιγερινού
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα Έναρξης : 21:15
Γενική Είσοδος : 5€
Διάρκεια : 70 λεπτά