Άθικτοι

Η ταινία, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, θεωρείται ήδη παγκόσμια επιτυχία. Μόνο στη Γαλλία, έχει κερδίσει την 3η θέση στο Γαλλικό BoxOfficeόλων των εποχών, έχοντας ξεπεράσει τα 19 εκατομμύρια εισιτήρια, μέσα σε 12 μόλις εβδομάδες προβολής !
Στη Γερμανία, όπου παίζεται μόνο 3 εβδομάδες, έχει ήδη φτάσει 1.700.000 εισιτήρια, ενώ στο Βέλγιο και την Ελβετία έχει τύχει πολύ καλής υποδοχής με 800.000 και 600.000 εισιτήρια αντίστοιχα, στις 12 πρώτες βδομάδες !

Οι «ΑΘΙΚΤΟΙ» θα προβληθούν στην έναρξη του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα, στις 21 Μαρτίου 2012 και αμέσως μετά στις ελληνικές αίθουσες, από την Filmtrade, σε διανομή από την ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Η Ταινία

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, με ένα θέμα που εκ πρώτης όψεως μόνο αστείο δεν φαντάζει.

Οι «ΑΘΙΚΤΟΙ» είναι μια ταινία για τη φιλία, για τη χαρά της ζωής και το άνοιγμα σε νέους κόσμους και εμπειρίες, ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή!

UNTOUCHABLES-1


Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ερίκ Τολεντανό μιλάει για την πρώτη του επαφή και την «συνεργασία» του με τον αληθινό ήρωα, Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο

Ο αληθινός ήρωας, Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο, στη ζωή του οποίου βασίστηκε η ταινία, όταν πρωτοάκουσε την ιδέα της δημιουργίας της μας είπε: «Εάν κάνετε αυτήν την ταινία, πρέπει να είναι αστεία. Επειδή αυτή η ιστορία πρέπει να αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Εάν δεν είχα συναντήσει τον Αμπντέλ (που ενσαρκώνει στην ταινία ο Ντρίς), θα ήμουν νεκρός.»

Εκείνη η συνομιλία μας επέτρεψε να ανοίξουμε νέα κανάλια σκέψης. Για παράδειγμα, πώς τα δύο επίπεδα της γαλλικής κοινωνίας, που αντιπροσωπεύονται από τον Φιλίπ και τον Ντρις, δημιουργούν νέες σχέσεις και συναισθήματα όταν συγκρούονται. Αυτοί οι δύο άντρες, ο ένας που χτυπιέται από μια φυσική αναπηρία και ο άλλος που είναι θύμα μιας κοινωνικής αναπηρίας, έχουν κάποια παράξενη και απροσδόκητη συμπληρωματικότητα που είναι σε θέση να επιφέρει αυτήν την ανταλλαγή.

...Όταν ολοκληρώθηκε η ταινία θελήσαμε να την δείξουμε πρώτα στον Φίλιπ. Κατά τη διάρκεια της προβολής, η καρέκλα του κινούνταν συνεχώς και είχαμε την εντύπωση ότι γελούσε. Κατόπιν, όταν τελείωσε η ταινία, είδα ότι είχε δακρύσει. Και είπε αυτές τις θαυμάσιες λέξει «στην κατάστασή μου, σταμάτησα να κοιτάζομαι στον καθρέπτη πριν από πολλά χρόνια. Πάει πολύ καιρός που είχα να δω το βλέμμα των ματιών μου». Νομίζω ότι ο Φρανσουά Κλυζέ δεν θα μπορούσε να είχε ελπίσει σε μια καλύτερη φιλοφρόνηση. Κατόπιν ο Φίλιπ ήρθε στο Παρίσι για την επίσημη προβολή. Στο τέλος της προβολής μου είπε: «Χειροκροτώ και με τα δύο χέρια! »


Συντελεστές
  • Σενάριο/σκηνοθεσία Eρίκ Τολεντανό: Ολιβιέ Νακάς
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Ματιέ Βαντεπιέ

Ηθοποιοί
  • Φιλίπ: Φρανσουά Κλoυζέ
  • Ντρίς: Ομάρ Σι
  • Ιβόν: Άν Λε Νι
  • Μαγκαλί:Οντρέ Φλερό
  • Μαρσέλ: Κλοτίλντ Μολέ
  • Ελιζά: Αλμπα Γκϊα Μπελούτζι
  • Ανταμά:  Σιρίλ Μεντί
  • Αλμπέρ: Κριστιάν Αμερί
  • Σαντάλ: Μαρί-Λώρ Ντεσκουρώ
  • Αντουάν: Γκρεγκουάρ Οστερμάν


Διάρκεια: 110 '

 

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την ταινία κερδίζοντας από μία διπλή προσκλήση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΚΛΗΡΩΣΗ: 22/3 για 25/3 (Αvant Premiere) και ώρα 15.00 στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ, Περικλέους 14, Μαρούσι
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1ο Festival του TrollRadio.gr CultureGraph »