The C/enter Project

Έχουμε μια πόλη. Τη λένε Αθήνα.
Για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αυτή τη στιγμή, η καρδιά της πόλης μας, το Κέντρο της, ζει χωρίς τους πολίτες της και, την ίδια στιγμή, εμείς, οι πολίτες, ζούμε χωρίς την πόλη μας.
Αυτή η συνειδητοποίηση γέννησε το THE C/ENTER PROJECT.
Που έχει ένα στόχο.
Να μετατρέψει για 3 ημέρες το κέντρο της Αθήνας σε μια μεγάλη, αυθόρμητη αστική γιορτή.
Nα δημιουργήσει μικρές εστίες συνεύρεσης, ανταλλαγής, γλεντιού. Χωρίς αντίτιμο.
Με εισιτήριο την ανοιχτή διάθεση, τη φαντασία, το δικαίωμά μας για ποιότητα ζωής και την ανάγκη μας για επικοινωνία.
Για 3 ημέρες, επανακτούμε τους δεσμούς μας με την πόλη, της μεταγγίζουμε την ενέργειά μας, τη ζωντανεύουμε. Εμπνεόμαστε από αυτή και δημιουργούμε ετερόκλητες δράσεις αστικής, συλλογικής κουλτούρας: για το μυαλό, την ψυχή και το σώμα.

Από την πλατεία Αγίας Ειρήνης μέχρι την Κουμουνδούρου, από το άλσος του Θησείου μέχρι τα πάρκα του Κεραμεικού και από τα σοκάκια του Ψυρρή μέχρι τα στενά του Μεταξουργείου, δημιουργούμε ένα πολυμορφικό δίκτυο δράσεων.
Μαζί μας, άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια επιθυμία για ένα βιωμένο, ανθρώπινο αστικό περιβάλλον. Που πιστεύουν ότι η τύχη της πόλης βρίσκεται-ίσως πάνω απ' όλα-στα χέρια μας.
Κάθε ένας από αυτούς αφήνει το δικό του, ξεχωριστό αποτύπωμα στο δημόσιο χώρο. Mε απαραίτητη προϋπόθεση τη δυναμική συμμετοχή όλων εμάς, των κατοίκων αυτής της πόλης, σε ρόλο συμπαίκτη, συνοδοιπόρου και συνδημιουργού.

Θα μας συναντήσετε. Σε άλση και σε πλατείες. Σε πάρκινγκ και ηλεκτρικούς σταθμούς.
Σε πάρκα και σε δρόμους. Θα μας αναγνωρίσετε.
  • Θα βολτάρουμε με τους Φίλους του Ποδηλάτου σε μια διαφορετική, ανθρωπογεωγραφική ξενάγηση στη σύγχρονη Αθήνα.
  • Θα κάνουμε γυμναστική μέσα στα δέντρα με τους δασκάλους της Ελληνικής Ακαδημίας Tai Chi Chuan (Wu).
  • Θα στολίζουμε με τα προσωπικά μας αντικείμενα τον ουρανό της πόλης μαζί με τον Αλέξανδρο Βασμουλάκη.
  • Θα πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα με πινέλα και μπογιές, παρέα με το Μανώλη Αναστασάκο.
  • Θα παίζουμε ατέλειωτες ώρες επιτραπέζια παιχνίδια με τα σαϊνια της ΚΑΪΣΣΑΣ.
  • Θα τραγουδάμε αγαπημένα τραγούδια παρέα με τους Matisse, την Ειρήνη Δούκα, το Ζακ Στεφάνου, τη Μάρω Μαρκέλλου, τους Zand the Band, τους Tax Collectors και το Βαγγέλη Μαρκαντώνη.
  • Θα παρελαύνουμε στους δρόμους χορεύοντας στους ρυθμούς samba των Quilombo.
  • Θα χαζεύουμε σαν τα παιδιά τους Circus Dayz να εκτελούν τα εντυπωσιακά ακροβατικά τους.
  • Θα ξεφαντώνουμε όλοι μαζί σε ένα υπαίθριο αστικό πανηγύρι.
  • Θα απολαμβάνουμε τα παιδιά μας να διασκεδάζουν και να εκφράζονται δημιουργικά με το θέατρο κούκλας της Μαιρηβή και την ομάδα Ονειρόδραμα.
  • Θα αντιμετωπίζουμε το άλλο πρόσωπο της πόλης, μέσα από τη ματιά της διαπολιτισμικής θεατρικής ομάδας Ορφέας.
  • Θα χανόμαστε με τις ώρες ξεφυλλίζοντας βιβλία και λευκώματα επιλεγμένων εκδοτικών οίκων για το νεότερο και σύγχρονο πρόσωπο της Αθήνας.
  • Θα στέλνουμε "χαιρετίσματα από την Αθήνα" σε γνωστούς και άγνωστους παραλήπτες με τη συνεργασία της fosphotos
  • Θα παρακολουθούμε εικόνες της πόλης που έχει καταγράψει ο κινηματογραφικός φακός σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.
  • Θα συζητάμε αυθόρμητα, ελεύθερα και εποικοδομητικά, για ό,τι μας γοητεύει και ό,τι μας απογοητεύει, για ό,τι αγαπάμε και ό,τι θέλουμε να αλλάξουμε στην πόλη που κατοικούμε.
Έλα μαζί μας σε αυτό το τριήμερο, συμπυκνωμένο, συμβολικό πείραμα να υπάρξουμε μαζί, έξω, όμορφα, αυθόρμητα, δημιουργικά. Γιατί χωρίς τους πολίτες δεν υπάρχει η πόλη.
Γιατί χωρίς την πόλη δεν υπάρχουν οι πολίτες.
Απόφαση δική μας είναι να συνεχίσει να υπάρχει η πόλη μας.
Απόφαση δική μας είναι να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και εμείς μέσα σε αυτήν.
Η εκκίνηση πρέπει να μας βρει όλους εκεί.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:
Πρωτοβουλία - Διοργάνωση: Τόπος Συνάντησης Ανατολής-Δύσης Αγγέλων Βήμα
Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός-Εκτέλεση Παραγωγής: plays2place productions
Προβολή-Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις: Σοφία Καραγιάννη

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τις δράσεις και τα σημεία στο website:
www.thecenterproject.gr
www.aggelonvima.gr
Πληροφορίες
THE C/ENTER PROJECT
συνΚΕΝΤΡΟσου
30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5242211 / 210 5242213

Αγγέλων Βήμα
Για το ΤΗΕ C/ENTER PROJECT
συνΚΕΝΤΡΟσου
Προβολή, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις: Σοφία Καραγιάννη
(210 2635093, 6946 342815, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.09
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ / 17.00
Το TΗΕ C/ENTER PROJECT δεν θα μπορούσε να αναζητήσει ιδανικότερη αφετηρία από ένα μουσείο που συμπυκνώνει τη νεότερη ιστορία της πόλης μας. Ξεκινάμε λοιπόν, δυνατά και εμβληματικά, από το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών (www.athenscitymuseum.gr). Δίνουμε ραντεβού στις 17.00 στην είσοδό του στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ταξιδέψουμε νοερά μέσα στο χρόνο, ακολουθώντας τα ίχνη της πόλης σε μια ξενάγηση εφ' όλης της ύλης στις σπάνιες συλλογές του, μέρος των οποίων θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Αγγέλων Βήμα με την ευγενική παραχώρηση της διοίκησης του μουσείου. Ακολουθείστε μας στην απόλυτη πολιτιστική περιήγηση για κάθε Αθηναίο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ / 19.30
Επίσημη έναρξη της διοργάνωσης και των μόνιμων εκθέσεων της (έκθεση βιβλίου - φωτογραφική δράση "Greetings from Athens").

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ / 21.30
Matisse / Ειρήνη Δούκα / Ζακ Στεφάνου / Μάρω Μαρκέλλου / Zand the Band / Tax Collectors / Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Μια πολυσυλλεκτική εμφάνιση αγαπημένων καλλιτεχνών σε ακουστική version, σε μια ανεπανάληπτη συναυλία η οποία θα κλείσει τα εγκαίνια της διοργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για το καταιγιστικό διήμερο που θα ακολουθήσει.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.10
ΙΝSTALLATION
ΣΤΟΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ / 11.00
Έχεις ένα μικρό αντικείμενο που αγαπάς πολύ και θα ήθελες να βρει τη θέση του μέσα στην πόλη; Ρούχο; Αξεσουάρ; Φωτογραφία; Παιδικό παιχνίδι; Έργο τέχνης; Eρωτική επιστολή; Μην το κρατάς άλλο για σένα. Παρ'το μαζί σου και κάνε το μέρος ενός συλλογικού site specific installation που θα ομορφύνει την πόλη.Μια ιδέα και επιμέλεια του αγαπημένου εικαστικού καλλιτέχνη και street artist Αλέξανδρου Βασμουλάκη (http://www.vasmou.com), ο οποίος οργώνει το κέντρο της Αθήνας, αναζητώντας το ιδανικό σημείο για να στήσει ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης που παίρνει σχήμα μέσα από τη δική σου συνεισφορά. Κοίτα ψηλά. Κάπου, ανάμεσα στις αόρατες κλωστές, αιωρείται το δικό σου προσωπικό ίχνος.

FITNESS BREAK
ΑΛΣΟΣ ΘΗΣΕΙΟΥ (ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ) / 12.00
Yπαίθρια γυμναστική για το μυαλό και το σώμα. Ξυπνήστε νωρίς-όχι πολύ νωρίς-φορέστε χαλαρά ρούχα και αθλητικά παπούτσια, οπλιστείτε με κέφι και διάθεση για χαλαρή γυμναστική και ελάτε να ασκηθούμε όλοι μαζί στη θαυμαστή τέχνη του Tai Chi Chuan. Αν και για τον περισσότερο κόσμο το Tai Chi Chuan είναι απλώς μια ήπια, συμπληρωματική άσκηση για χαλάρωση και διατήρηση της καλής υγείας, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πλούσια σε έκταση και βάθος τέχνη, ένα πλήρες Κινεζικό σύστημα άσκησης για το σώμα και τον νου, αλλά και μία ολοκληρωμένη και εκλεπτυσμένη μέθοδος αυτοάμυνας, η οποία βασίζεται στη θεωρία της μόνιμης κίνησης, εναλλαγής αλλά και αλληλοσυμπληρωματικότητας των αντιθέτων δυνάμενων (γιν-γιανγκ). Το μάθημα θα συντονίσει ο Διονύσης Τσετσέλης, επικεφαλής εκπαιδευτής της Ελληνικής Ακαδημίας Tai Chi Chuan (Wu Style) (www.taichichuan.gr).

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ / 12.00
Η αναπαράσταση της Αθήνας μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, σε μια συμπυκνωμένη ρετροσπεκτίβα επιλεγμένων ταινιών μυθοπλασίας.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ: ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ
12.00 «Απ' το χιόνι». Σκην: Σ.Γκορίτσας. 1993. 90'
13.30 «Απ' την άκρη της πόλης». Σκην: Κ.Γιάνναρης. 1998. 90'
15.00 «Delivery». Σκην: Ν.Παναγιωτόπουλος. 2004. 96'

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ : Η ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
17.00 «Μια μέρα τη νύχτα». Σκην: Γ.Πανουσόπουλος. 2001. 122'
19.00 «Το όνειρο του σκύλου». Σκην: Αγγ.Φραντζής. 2004. 88'
21.00 «Αγρύπνια». Σκην: Ν.Γραμματικός. 2005. 102'

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΠΑΡΚΑΚΙ ΜΥΚΗΝΩΝ & Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ / 16.00
Εμείς θα έχουμε στήσει καρέκλες, πάγκους και τραπέζια στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Μ.Αλεξάνδρου και Μυκηνών. Εκεί θα μας περιμένει το εξειδικευμένο προσωπικό της ΚΑΪΣΣΑ (http://www.kaissagames.com), της δημοφιλέστερης ελληνικής εταιρίας διανομής παιχνιδιών, για να μας μυήσει σε δεκάδες δημοφιλή επιτραπέζια για όλα τα γούστα: γνώσεων, στρατηγικής, παρατηρητικότητας, μυστηρίου, της μπλόφας, της παρέας... και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Άκου τους κανόνες, δες τι σε ψήνει περισσότερο (για ζέσταμα!), φτιάξε ομάδα επί τόπου και ξεκίνα. Έλα να γνωριστούμε, να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να ξαναγίνουμε παιδιά. Σε ένα τουρνουά χωρίς έπαθλα, νικητές και ηττημένους. Με ζαβολιές, πειράγματα, φαντασία, πολύ γέλιο και απρόβλεπτη ώρα λήξης.

STREET PARTY
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ / 20.00
Parade / Live Performance: Quilombo / Juggling Show: Circus Dayz
Street Theatre: Διαπολιτισμική Ομάδα Μορφέας
DJ Sets: Mrs Hcn / Afrology / Mos
Βρισκόμαστε μπροστά στο απόλυτο σημείο συνάντησης της διοργάνωσης. Μπορείς να το πεις υπαίθριο πάρτυ. Ή ανοιχτό γλέντι. Ή αστικό πανηγύρι. Όπως και να το πεις, δεν έχει σημασία. Πάρε τις μπύρες σου, το τάπερ σου, την παρέα σου και κατέβα στην πλατεία Κουμουνδούρου.Αν, στο μεταξύ, δεν πέσεις πάνω στην ξέφρενη παρέλαση των Quilombo (http://www.quilombo.gr/home.php), που θα παρασύρουν τα πάντα (και τους πάντες) στο πέρασμά τους, διερχόμενοι από το Μοναστηράκι και τα στενά του Ψυρρή σε ρυθμούς samba, για να καταλήξουν πάνω στην πλατεία, σε μια εμφάνιση που παντρεύει τη Batucada με την Bossa Nova και την Samba Reggae, δημιουργώντας μία εκστατική ατμόσφαιρα γιορτής. Και μετά, τη σκυτάλη παίρνει η καλλιτεχνική ομάδα των Circus Dayz (http://www.circusdayz.gr) για ένα εκρηκτικό show που συνδυάζει θέατρο δρόμου, τσίρκο, ζογκλερικά, ακροβατικά και άλλα.. παρακινδυνευμένα θεάματα (εδώ η συμμετοχικότητα μπορεί να περιμένει!).
Για τη συνέχεια: η διαπολιτισμική ομάδα Μορφέας (την οποία αποτελούν οι Theo Γαστεράτος, Στέφανος Μουαγκιέ, Σαμουήλ Ακίνολα, Μανώλης Αφολάνιο, Ανδρομάχη Παπαιωάννου), με εργαλεία την παντομίμα και το σωματικό θέατρο (physical theatre), θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον θεατρικό δρώμενο με θέμα τις δυσκολίες, τα εμπόδια άλλα και τις στιγμές ομαλής συνύπαρξης μεταξύ γηγενών και μεταναστών.. Τροφή για σκέψη και συζήτηση πριν ξανανεβάσουμε με ένα αποχαιρετιστήριο dj set -έκπληξη- πολλών ντεσιμπέλ για να μην κοιμηθούμε ποτέ...

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.10
ΖΩΝΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ / 11.00
Για την Κυριακή, αφιερώνουμε μια ζώνη ψυχαγωγικών-δημιουργικών δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους στον αστικό χώρο. Συμμετέχουν οι ομάδες:

ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ
Θέατρο Κούκλας
Παρουσίαση μέρους της παράστασης του περασμένου χειμώνα με τίτλο «Καλημέρα κύριε Αίσωπε». Με την συμμετοχή ηθοποιών και κούκλας, τα παιδιά θα δουν να ζωντανεύουν δύο μύθοι του Αισώπου, «Ο λαγός και η χελώνα» και «Η κολοβωμένη αλεπού». Μετά την παράσταση, οι ηθοποιοί μαζί με το κοινό (μικροί – μεγάλοι) θα δημιουργήσουν διαδραστικά παιχνίδια.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΙΡΗΒΗ-ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ
Θέατρο Κούκλας
Πώς οι κούκλες γεννιούνται; Πώς ζωντανεύουν και πώς επικοινωνούν; Ο Γεράσιμος και η Αγλαΐα ξετυλίγουν το κουβάρι της τέχνης του κουκλοθέατρου, με το δικό τους κουκλοθεατρικό τρόπο!
CIRCUS DAYZ- ΤΜΗΜΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
Μάθημα ακροβατικών
Οι Circus Dayz βγάζουν για χάρη μας το καθιερωμένο Κυριακάτικο μάθημά τους "Τσίρκο για παιδιά από 5 χρονών +" στην πλατεία και μυούν τα μικρά παιδιά με την βοήθεια των hula hoops στον συναρπαστικό κόσμο του Καλλιτεχνικού Τσίρκο. Σε συνεργασία με την Ειρήνη Gurova πτυχιούχο Καλλιτέχνη του Τσίρκο της Κρατικής Σχολής Τσίρκο και Τέχνης της Ρωσίας με 15 χρόνια εμπειρίας με παιδιά. Μια υπαίθρια επίδειξη των μικρών επίδοξων ακροβατών της σχολής, που θα παρασύρει με ασφάλεια και νάζι και το λοιπό, ανήλικο και μη, πληθυσμό.
... Γι' αυτό, γεμίστε τις αποσκευές σας με πολύ διάθεση για παιχνίδι, με θετική ενέργεια, με πολύ φαντασία, αφήστε πίσω άγχος, αναστολές, «σοβαρότητα» και ελάτε να θυμηθούμε πόσο εύκολο είναι να περάσουμε καλά και να δείξουμε στα παιδιά μια εικόνα της πόλης γεμάτη ζωή, χαρά, γέλια, παιχνίδια. Μία εικόνα της πλατείας που τα παιδιά ίσως δεν έχουν δει ποτέ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ / 12.00
Η αναπαράσταση της Αθήνας μέσα από τον κινηματογραφικό φακό, σε μια συμπυκνωμένη ρετροσπεκτίβα επιλεγμένων ταινιών τεκμηρίωσης.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ: ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
12.00 «Ου τόπος». Σκην: Σ. Δρακοπούλου, 80'
13.30 «Αθήνα Χειροποίητη πόλη». Σκην: Αλ. Παπαηλιού. 1999. 30'
14.30 «12 το βράδυ με 6 το πρωί». Σκην: Κ. Λεγάκη. 50'
15.30 «Οδός Σφακτηρίας». Σκην: Μ. Οικονόμου. 2009. 52'
16.30 «Αναζητώντας τη χαμένη πόλη». Σκην: Μ. Γκαστίν. 1993. 85'
18.00 «Για πέντε διαμερίσματα κι ένα μαγαζί». Σκην: Γ. Σκοπετέας. 2004. 114'

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΘΗΝΑ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘΗΣΕΙΟΥ / 12.00
Το ποδήλατο είναι απαραίτητη προϋπόθεση αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Πάνω σε ένα ποδήλατο λοιπόν, με οδηγούς-ξεναγούς τα μέλη των Φίλων του Ποδήλατου (http://www.filoi-podilatou.gr), ταξιδεύουμε στην εξέλιξη της Αθήνας από το 1830 έως σήμερα. Ακολουθώντας μια ιστορικο-κοινωνική περιήγηση, διασχίζουμε τους δρόμους της Αθήνας, ανακαλύπτοντας σιγά σιγά τα κομμάτια ενός παζλ που συνταιριάζει τις επιμέρους περιοχές και τα σημεία της πόλης μεταξύ τους, καθώς και στην ιστορική τους συνέχεια. Κυρίως όμως συνδέουμε όλα τα παραπάνω με τις ζωές των ανθρώπων που έζησαν εδώ, τον τρόπο δηλαδή που η κοινωνική διαστρωμάτωση, τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα αλλά και οικονομικοί παράγοντες καθόρισαν τη διάρθρωσή της, που με τη σειρά της επηρέασε και επηρεάζει με τον τρόπο της την καθημερινή ζωή των κατοίκων της.

"TO DIFFER"
ΚΟΡΙΝΗΣ & ΣΑΠΦΟΥΣ, ΨΥΡΡΗ / 15.00
Στη συμβολή των οδών Κορίνης και Σαπφούς συναντάμε ένα υπαίθριο parking. Πίσω του, και πλάτη σε μια γκαλερί, δεσπόζει ένας τοίχος. Θέλουμε να δώσουμε χρώμα στον τοίχο. Και θέλουμε να αφήσουμε την προσωπική μας σφραγίδα. Όλοι μαζί.
O εικαστικός Μανώλης Αναστασάκος (http://www.m-anastasakos.com) μας προσκαλεί και μας προκαλεί με το έργο του να επέμβουμε συλλογικά στον αστικό χώρο. Εθελοντές-δέκτες-θεατές ξεδιπλώνουμε τον street artist που κρύβουμε μέσα μας, εμπνεόμαστε από τις ανθρώπινες φιγούρες του καλλιτέχνη, παίρνουμε χρώματα, πινέλα και σπρέυ και αρχίζουμε δουλειά. Ο τοίχος γράφει τη δική του ιστορία..

OPEN DEBATE
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ / 20.00
Το τέλος της διοργάνωσης μας βρίσκει πίσω στο Αγγέλων Βήμα, με μια ανοιχτή πρόσκληση για συζήτηση, αξιολόγηση, συμπεράσματα και κριτικό αναστοχασμό. Με αφορμή την τριήμερη εμπειρία του THE C/ENTER PROJECT, με νωπές ακόμα εικόνες και εντυπώσεις, δίνουμε το παρόν και παίρνουμε το λόγο, αυθόρμητα, ελεύθερα, ισότιμα. Για ό,τι μας άρεσε, μας απογοήτευσε, μας γοήτευσε, μας φάνηκε ενδιαφέρον, ανώφελο ή δημιουργικό. Με άξονα και ζητούμενο την πόλη, την επανάκτηση του δημόσιου χώρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανταλλάσουμε απόψεις, προτάσεις και προβληματισμούς για μια βιώσιμη καθημερινότητα, για μια πόλη με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η τύχη της βρίσκεται-ίσως πάνω απ' όλα-στα χέρια μας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
Ώρες λειτουργίας: Παρ.19.30 - 00.00, Σαβ.&Κυρ. 10.00 - 22.00
Με την ευγενική παραχώρηση των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων της Αθήνας, συγκεντρώσαμε περισσότερους από 100 αντιπροσωπευτικούς τίτλους με κοινή συνισταμένη την πόλη της Αθήνας. Με έμφαση στο νεότερο και σύγχρονο πρόσωπό της, οι θεματικές ενότητες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα που ενδεικτικά περιλαμβάνει τους τομείς της αρχιτεκτονικής, του πολεοδομικού σχεδιασμού, των θεσμών και της παράδοσης, της τέχνης και των σύγχρονων ρευμάτων, των κοινωνικών μετασχηματισμών και της ιστορικής της εξέλιξης.

"GREETINGS FROM ATHENS" / ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
Ώρες λειτουργίας: Παρ.19.30 - 00.00, Σαβ.&Κυρ. 10.00 - 22.00
Mια διαφορετική φωτογραφική δράση, προορισμένη να ταξιδέψει πολύ μακρύτερα από τους τέσσερις τοίχους ενός εκθεσιακού χώρου. Εικόνες της πόλης σύγχρονων Ελλήνων φωτογράφων - Σπύρος Στάβερης, Αναστασία Βουτυροπούλου, Κώστας Μπεβεράτος, Γιάννης Δρακουλίδης, Γεράσιμος Δομένικος κ.ά. - αποτυπώνονται σε μια συλλογή ταχυδρομικών καρτών (postcards), απεικονίζοντας τα διαφορετικά πρόσωπα και τις εκφάνσεις της σημερινής αθηναϊκής πραγματικότητας. Το Αγγέλων Βήμα μετατρέπεται σε μια πρωτότυπη εκδοχή ενός ταχυδρομικού φουαγιέ και προσκαλεί τους επισκέπτες να επιλέξουν τις κάρτες τις αρεσκείας τους, να γράψουν το δικό τους μήνυμα και να τις αποστείλουν - επί τόπου - σε γνωστούς τους ή και αγνώστους παραλήπτες...
Με τη συνεργασία της φωτοθήκης-πρακτορείου fosphotos (http://www.fosphotos.com).

BOOKCROSSING / ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
Ώρες λειτουργίας: Παρ.19.30 - 21.00, Σαβ.&Κυρ. 12.00 - 20.00
Γνωριμία με τη φιλοσοφία του bookcrossing. Συγκέντρωση, καταγραφή και απελευθέρωση βιβλίων που ψάχνουν τον επόμενο αναγνώστη τους.