Καλοκαιρινό Δημιουργικό Εργαστήρι

Μόλις κλείσουν τα σχολεία?
Το Θέατρο της Ημέρας έχοντας πολυετή πείρα λειτουργίας δραστηριοτήτων παιδαγωγικής θεάτρου ξεκινά μια καινούργια δραστηριότητα που αφορά σε ένα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ. Ένα πρόγραμμα 5 αυτοτελών εβδομάδων με διαφορετικό θεματολογικό άξονα η καθεμία, όπου ο γονιός μπορεί να εμπιστευθεί το παιδί του για να απασχοληθεί δημιουργικά μέσα από πρωτότυπες και ευφάνταστες δραστηριότητες.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό θεματολογικό άξονα. Γύρω από το θέμα, θα ενορχηστρώνονται όλες οι επιμέρους δραστηριότητες και τα ερεθίσματα: εικαστικά, κατασκευές, μουσική, προβολές, θεατρικό παιχνίδι, ασκήσεις παρατήρησης, επικοινωνία με συγγραφείς, απασχόληση σε εξωτερικό χώρο και πιθανή επίσκεψη ? εκδρομή. Μία μέρα την εβδομάδα θα επικεντρωθούμε σε ένα εργαστήρι μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής με τη συμμετοχή των παιδιών και η ώρα του γεύματος θα είναι ώρα χαράς, όπου θα φάμε αυτά που μαγειρέψαμε.

Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας, κλείνει ο κύκλος με μικρή γιορτούλα- παρουσίαση της δουλειάς του εργαστηρίου, με την παρουσία των γονέων και φίλων, στην Σκηνή του θεάτρου και έκθεση των έργων των παιδιών που θα πάρουν μαζί τους σε ειδικό φάκελο, με την αποχώρησή τους.

Παιδαγωγική επιμέλεια Λάκης Κουρετζής ? Ανδρομάχη Μοντζολή

Την επίβλεψη και απασχόληση των παιδιών θα έχουν νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί και εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού εκπαιδευμένοι στο Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας.

1KALOKAIRINO_DHMIOYRGIKO_ERGASTHRI

Πληροφορίες για το αναλυτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα στη γραμματεία του Θεάτρου της Ημέρας:


Ενδεικτικό πρόγραμμα ημέρας.

8.00-10.00 Παραλαβή των παιδιών, χαλαρή απασχόληση.

10.00-10.30 Δεκατιανό

10.30-11.30 Εξωτερική δραστηριότητα
Πριν ο ήλιος αρχίσει να καίει, βγαίνουμε στο παρκάκι «Σοφία Βέμπο», έξω από το θέατρο για διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια.

11.30 Επιστροφή στο θέατρο. Πλύσιμο.

11.30-13.30 Δημιουργική απασχόληση με θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές - εικαστικά, μουσική, αφήγηση παραμυθιών, παρακολούθηση προβολής ταινίας , Καραγκιόζη ή ντοκιμαντερ κ.α σχετικά με το κεντρικό παιδαγωγικό θέμα της εβδομάδος.

13.30-14.30 Μεσημεριανό φαγητό (θα προέρχεται από τους γονείς)
Στο θέατρό μας, υπάρχει πλήρης δυνατότητα υποστήριξης (σερβίρισμα σε τραπέζια, ζέσταμα, βοήθεια για τα μικρά παιδιά κ.λ.π)

14.30-16.00 Ολοκλήρωση του παιδαγωγικού προγράμματος της ημέρας. Χαλάρωση ( με μουσική ή αφήγηση παραμυθιού ή προβολή). Δημιουργική απασχόληση και σύνθεση των ερεθισμάτων που προέκυψαν από όλη την ημέρα.

16.00-17.00 Αποχώρηση παιδιών



ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μιας εβδομάδος.
Πρώτη εβδομάδα: Δευτέρα 20/6 έως Παρασκευή 24/6
Δεύτερη εβδομάδα: Δευτέρα 27/6 έως Παρασκευή 1/7
Τρίτη εβδομάδα: Δευτέρα 4/7 έως Παρασκευή 8/7
Τέταρτη εβδομάδα: Δευτέρα 11/7 έως Παρασκευή 15/7
Πέμπτη εβδομάδα: Δευτέρα 18/7 έως Παρασκευή 22/7

Ο γονέας μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες εβδομάδες που τον εξυπηρετούν.
Τμήμα σχηματίζεται με 10 παιδιά μίνιμουμ, ηλικίας περίπου 3-10 ετών. Ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, θα σχηματιστούν δύο τμήματα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα απασχόλησης και κοινό πρόγραμμα για τα πρακτικά θέματα.

Κάθε εβδομάδα κοστίζει 85 ευρώ συν ΦΠΑ και περιλαμβάνει:

Την ασφαλή παραμονή των παιδιών στους εσωτερικούς χώρους απασχόλησης:
Μικρό Εργαστήρι, Μπλέ Σκηνή, Φουαγιέ.
Την απασχόληση-παιδαγωγικό πρόγραμμα από έμπειρους παιδαγωγούς-νηπιαγωγούς εμψυχωτές Θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευμένους στο Θέατρο της Ημέρας.
Πιθανή ημερήσια εκδρομή ? επίσκεψη με ασφαλέστατο τρόπο μεταφοράς, σε επιλεγμένο χώρο (Μουσείο, κήπο, αρχαιολογικό χώρο κ.λ.π) σχετικό με το κεντρικό παιδαγωγικό θέμα της εβδομάδος.
Την απασχόληση στον εξωτερικό χώρο (παρκάκι έξω από το θέατρο) με πρόσθετη απασχόληση ατόμων για την παρακολούθηση και την ασφάλεια των παιδιών.
Προσφορά Δεκατιανού ( χυμός σαντουιτσάκι με φρέσκα υλικά).
Προσφορά γεύματος μία μέρα την εβδομάδα όπου μαζί με τα παιδιά θα λειτουργήσουμε ένα εργαστήρι μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής.
Τη φροντίδα και τη βοήθεια στα παιδιά (πλύσιμο, φαγητό κ.λ.π) από τους παιδαγωγούς και ειδικό προσωπικό.
Πλαστικές ποδιές για τα εικαστικά και τη μαγειρική. Καπελάκι (προσφορά του εργαστηρίου), αντηλιακό, φαρμακείο, πρώτες βοήθειες,( αχρείαστες να είναι)!!!
Την συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τους γονείς από τη Γραμματεία μας για ότι χρειάζεται.

Πληροφορίες
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γεννηματά 20, ΜΕΤΡΟ Πανόρμου, Αμπελόκηποι 115 24 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Site:www.theatro-imeras.gr

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Mycity2: Η πόλη των επιθυμιών σου YoYo »