2nd Puzzle Festival 2010

Τα ετερόκλητα κομμάτια που συνθέτουν το puzzle της καλλιτεχνικής ταυτότητας μιας σύγχρονης μητρόπολης, θα αναδείξει το Puzzle Festival, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά με την συνεργασία του Διαπολιτισμικού Κέντρου Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, της «Τεχνόπολις» και του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» παρουσιάζοντας έργα μεταναστών-καλλιτεχνών από όλους τους τομείς της τέχνης (μουσική, θέατρο, χορό, κινηματογράφο, εικαστικά) από τις 28 έως και τις 30 Μαΐου 2010.

H είσοδος είναι ελεύθερη!

Με επίκεντρο την Αθήνα, το Puzzle Festival προβάλλει το σημαντικό έργο δημιουργών από διαφορετικές εθνικότητες που ζουν στην πόλη μας, επιχειρώντας να φέρει στην επιφάνεια μια ουσιαστική πτυχή της πολυπολιτισμικής Αθήνας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης ενός ισχυρού μεταναστευτικού κύματος την τελευταία εικοσαετία.

«Με τη φετινή δεύτερη διοργάνωση, το Puzzle Festival εγκαθιδρύει ένα γόνιμο διάλογο γύρω από το πολιτιστικό τοπίο μιας σύγχρονης μητρόπολης και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με το σύγχρονο «πολίτη του κόσμου», ο οποίος, περισσότερο από ποτέ απαιτητικός με την ψυχαγωγία του, αναζητά εξίσου την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία στις επιλογές του», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων κ. Φώτης Ιγνατίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες ανοικτού και κλειστού χώρου, παραστάσεις και χορού, ομαδική έκθεση εικαστικών, ειδικά κινηματογραφικά αφιερώματα, masterclasses, διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους, συνέδριο, σεμινάρια- εργαστήρια, καθώς και παράλληλες δραστηριότητες.

 

Πληροφορίες:

Χώρος: "Τεχνόπολις", Πειραιώς 100, Γκάζι.

Αίθουσες «Κωστής Παλαμάς», «Άγγελος Σικελιανός», «Γιάννης Ρίτσος»-Αμφιθέατρο Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και Προαύλιος Χώρος Αμφιθεάτρου.

Ημερομηνίες: 28 έως και 30 Μαΐου 2010

Ώρες λειτουργίας: 12.00π.μ - 24.00μ.μ

Είσοδος ελεύθερη!

Διοργάνωση: PLAYS2PLACE