Chainfree Film Festival 2010

Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών ?Chainfree? παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα καινούργιο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών, το οποίο πραγματοποιείται στις 16, 17 και 18 Απριλίου 2010 στους χώρους του Ιδρύματος και συγκεκριμένα σε μία από τις σύγχρονες κινηματογραφικές αίθουσες που διαθέτει το Πολιτιστικό του Κέντρο.

Στόχος του Chainfree Film Festival είναι να προσφέρει βήμα και οθόνη στους ανεξάρτητους αυτούς δημιουργούς ώστε να παρουσιάσουν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες στο ευρύτερο κοινό, μια δυνατότητα που, αν εξαιρέσουμε το διαδίκτυο, με τα σημερινά δεδομένα παραμένει δύσκολα εφικτή για να συνδυαστεί με φυσική παρουσίαση και προβολή στο παραδοσιακό πανί της μεγάλης οθόνης. Στον θεσμό του φεστιβάλ αυτού δεν θα υπάρχει διαδικασία έγκρισης των ταινιών που υποβάλλονται ούτε και η διαδικασία ψηφοφορίας και απονομής βραβείων από κριτική επιτροπή όπως συνήθως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα Φεστιβάλ.

Αυτή τη χρονιά στο Chainfree Film Festival 2010 θα συμμετάσχουν 19 μικρού και 2 μεγάλου μήκους ταινίες, που δημιουργήθηκαν την τελευταία διετία από συνολικά 13 νέους σκηνοθέτες, που ανήκουν στο Δίκτυο Chainfree.

Το Δίκτυο Chainfree

Η Chainfree είναι ένα νέο Δίκτυο, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2009, με στόχο να περιλάβει κάτω από τα φτερά του όλους τους νέους κυρίως, αλλά και ανεξάρτητους δημιουργούς κινηματογράφου στην Ελλάδα, που συμβάλλουν δημιουργικά στην 7η τέχνη και χρησιμοποιούν ίδιους πόρους και οικονομικά μέσα για την δημιουργία, παραγωγή, προβολή και διάθεση των κινηματογραφικών τους ταινιών. Πρόκειται για μια "ομπρέλα", μια κίνηση κάτω από την οποία συσπειρώθηκαν και συσπειρώνονται νέοι άνθρωποι από το χώρο του κινηματογράφου στην Ελλάδα, φοιτητές κινηματογραφικών σχολών αλλά και επαγγελματίες, με σκοπό την δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας κινηματογράφου στον Ελληνικό χώρο, ενός κινηματογράφου διαφορετικού από αυτόν που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, ενός κινηματογράφου που δεν αναμασά χιλιοειπωμένες ιδέες, αλλά έχει γνώμονα τη φαντασία, τη φρεσκάδα και την ελεύθερη έκφραση.

Η Chainfree προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κάνει την δική της Επανάσταση σε αυτόν τον κλειστό και δύσκολο τομέα. Ουσιαστικά δημιουργείται μια συσπείρωση των διάφορων κινηματογραφικών ομάδων του χώρου, χωρίς ωστόσο να χάνεται η δική τους προσωπική ταυτότητα και η καλλιτεχνική τους αυτοτέλεια.

Info:

Χώρος: 'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Πληροφορίες: 210-3418550


Aναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.mcf.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Comicdom Con Athens 2010 Πέμπτη Εποχή: "Φωνή χωρίς ήχο" »