Antiques House | Βραδυά όπερας & κλασσικού τραγουδιού

Μια βραδυά παραδοσιακού ισπανικού, κλασσικού τραγουδιού και όπερας διοργανώνει στις 25 Μαΐου 2012 στις 20.00 το βράδυ, το Antiques House στις εγκαταστάσεις του στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Ο βαθύφωνος Γιώργος Μαρσέλος, μαζί με την σοπράνο Στέλλα Αδαμίδη, συνοδευόμενος από την κλασσική κιθάρα του Δημήτρη Ζωγλοπίτη και με την σκηνοθεσία Σέργιου Σαραγιώτη, θα ερμηνεύσουν ένα ευρύ ρεπερτόριο που ξεκινά από παλιά παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια που συγκέντρωσε και διασκεύασε o Federico Garzia Lorca, θα περάσουν από τα lieder (μελοποιημένη γερμανική ποίηση της εποχής) του Franz Schubert και θα περιλάβουν συνθέσεις του John Dowland χαρακτηριστικού συνθέτη της Αγγλίας της αναγεννησιακής περιόδου.


Για τους φίλους του Antiques House, αρκεί να πούμε ότι η μεγάλη αίθουσα δημοπρασιών θα χρησιμεύσει για τη μουσική παράσταση, ένας χώρος με ιδιαίτερη ακουστική. H βραδυά θα είναι η πρώτη απο μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και δρώμενων που θα διοργανώσει το Antiques House με στόχο να εισφέρει πρόσφορο έδαφος στους κατοίκους της περιοχής (community service) και να εγκαινιάσει ένα διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών, φορέων και πολιτιστικών παραγόντων.

Γιώργος Μαρσέλος
Ο βαθύφωνος Γιώργος Μαρσέλος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 11 χρονών στο δημοτικό ωδείο θεσσαλονίκης .Αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με πτυχίο στο φλάουτο και δίπλωμα μονωδίας και μελοδραματικής με άριστα παμψηφεί .Έχει μελετήσει φλάουτο στις τάξεις των Ίλιε Μακοβέι ,Γιάννη Ανισέγκου και Γαλιλαίας Νεβάρτ και κλασικό τραγούδι με τη κ.Συρανούς Τσαλικιάν και κ.Βαρβάρα Τσαμπαλή .Έχει συμμετάσχει ως πρώτο φλάουτο σε συναυλίες συμφωνικών έργων με τη συμφωνική ορχήστρα νέων Δημήτρης Μητρόπουλος υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού κ.Κάρολου Τρικολίδη.Το 2006 επιλέχθηκε απο τη καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας Θεσσαλονίκης και τη διεθνούς Φήμης μεσόφωνο Christa Ludwig για να τραγουδήσει το ρόλο του Osmin στην όπερα του W.A.Mozart Απαγωγή από το Σεράι σε συνεργασία με το θίασο μαριονεττών Aristofunny και υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Christian Glinz. Σαν σολίστας έχει τραγουδήσει επίσης στο ορατόριο του Felix Mendelsshohn Bartoldy στο Μ.Μ.Θ ,στο ρέκβιεμ του Gabriel Faure στη καθολική εκκλήσια και στο Weihnachtsoratorium του Johan Sebastian Bach με τους αρχιμουσικους κ.Κάρολο Τρικολίδη και κ.Jean Christophe Charron ,αρμένικες ψαλμωδίες και στα έξι νυχτερινά του W.A.Mozart.Σαν χορωδός τραγούδησε στο Requiem Solemne του Michael Haydn .Στα προσωπικά του ρεσιταλ έχει τραγουδησει άριες των Meyerbeer,Thomas ,Massenet Halevy και Mozart .Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού με τους Κωστα Πασχάλη ,Μαρούσα Ξυνή,Christa Ludwig ,Cheryl Studer και Kurt Equiluz.Συνεχίζει να μελετά με το βαθύφωνο Κωνσταντίνο Κατσάρα .Είναι απόφοιτος της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ και μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Στέλλα Αδαμίδου
adamidisCH2Γεννήθηκε στην Αλέξανδρούπολη το 1985. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε το κλασσικό τραγούδι. Παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στην Αθήνα με την υψίφωνο κ. Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Απο το 2004 σπούδασε στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης στη τάξη Μονωδίας-Μελοδραματικής της υψιφώνου και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ.Βαρβάρας Τσαμπαλή. Πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί. Επίσης κατέχει το Ειδικό πτυχίο της Αρμονίας και Αντίστιξης. Η Στέλλα Αδαμίδου έχει παρουσιάσει άριες,σκηνές από ορατόρια και Lieder σε διάφορες συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Στη Θεσσαλονίκη συνεργάστηκε με την ¨Οπερα Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα "Η Έξυπνη" και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα "Δέσπω" του Παύλου Καρρέρ σε συνεργασία με το Α.Π.Θ και το Τελλόγλειο Ίδρυμα. Εχει επίσης τραγουδήσει έργα του συνθέτη Δ.Μαραμή σε ρεσιτάλ του συλλόγου της Κρατικής Ορχήστρας.

Δημήτριος- Χρήστος Ζωγλοπίτης
Dimitris ZoglopitisΟ Δημήτριος- Χρήστος Ζωγλοπίτης γεννήθηκε στη Λαμία το 1991. Σπούδασε κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στην τάξη του Φ. Κουτσοθόδωρου ως υπότροφος και το 2011 πήρε το δίπλωμα του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο. Είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Λαμίας όπου διδάχτηκε βιολί, πιάνο και ταμπουρά. Πλέον είναι τριτοετής σπουδαστής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και Master Classes από καταξιωμένους Σολίστ κιθάρας, όπως ο Κ. Κοτσιώλης, ο E. Roth, o A. Pusztai , ο Θ. Μίτσαλας, ο Z. Dukic και άλλους.


Σχετικά με το Antiques House

Ο οίκος δημοπρασιών Antiques House ιδρύθηκε από τον Σταύρο Π. Μυρωνίδη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το 1996, ενώ από τον Μάιο του 2009 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης , σε ένα κτίριο 1100τμ., τριών επιπέδων, που λειτουργεί ως εκθετήριο αντικών, παλαιοπωλείο, γκαλερί, και οίκος δημοπρασιών με διμηνιαίες τακτικές δημοπρασίες αντικειμένων και έργων Τέχνης. Το Antiques House έχει δώσει το δικό του στίγμα στον χώρο της Τέχνης, τόσο μέσω διοργανώσεων του στις εγκαταστάσεις του όσο και μέσω της ίδρυσης του Project Space Container, και, πρόσφατα, του χώρου σύγχρονης Τέχνης Myrό Gallery στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα www.antiqueshouse.gr/.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι:
Arts & Antiques Magazine (http://artsantiquesmagazine.blogspot.com/)
Art Magazine (http://www.artmag.gr/)
in2life (http://www.in2life.gr/)