2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού και το Leondari Ensemble επιστρέφουν στον κόλπο του Σαρωνικού το καλοκαίρι του 2012 από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβρη, σε συνεργασία και με το 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας (Hydra Classical), που, επίσης, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011, στο Ιστορικό Μουσείο-Αρχείο Ύδρας. Αρωγός των φεστιβάλ στάθηκε η τοπική κοινωνία των νησιών, η οποία συνέβαλε στην επιτυχέστατη διεξαγωγή τους.
Το Leondari Ensemble αποτελείται από διεθνώς βραβευμένους σολίστ κλασικής μουσικής, αποφοίτους μερικών από τις σημαντικότερες μουσικές ακαδημίες του κόσμου, όπως Curtis School of Music της Φιλαδέλφεια, Juilliard School της Νέας Υόρκης, Royal College of Music του Λονδίνου, Academy of Music Hanns Eisler του Βερολίνου, και οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνούς φήμης ορχήστρες της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως London Symphony Orchestra και Berlin Philharmonic, μεταξύ άλλων. Οι συνεργασίες του Leondari Ensemble ξεπερνούν τα όρια της Ευρώπης, και εκτείνονται από την Γερμανία, την Ελλάδα, την Αγγλία, την Τουρκία, την Αυστρία και την Σερβία, ως την Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική.

Στόχος του συνόλου είναι να κάνει την μουσική δωματίου προσιτή στο ευρύ κοινό, επιλέγοντας ένα κλασικό ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων για να το μεταφέρει σε μικρές, τοπικές κοινωνίες, αποφορτισμένο από τη 'χειμωνιάτικη' ατμόσφαιρα των Ευρωπαϊκών αιθουσών. Το Φεστιβάλ Αργοσαρωνικού επιδιώκει, ταυτοχρόνως, να γίνει η αφορμή για την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού τουρισμού σε αυτήν την υπέροχη περιοχή της Ελλάδας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μητροπολιτικά κέντρα.

Σε αυτή την ιδιαίτερη καλλιτεχνική συνάντηση, οι ξεχωριστές μουσικές επιρροές και αναφορές τόσο των καλλιτεχνών όσο και του κοινού, ενώνονται μέσα από την οικουμενική γλώσσα της κλασικής μουσικής. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αργοσαρωνικού, σε συνεργασία με το 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ύδρας, θα παρουσιάσει περίπου επτά συναυλίες στον Γαλατά, τον Πόρο και την Ύδρα, με έργα Mozart, Schubert, Brahms, καθώς και συνθέσεις του Έλληνα, Νίκου Σκαλκώτα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες και τους καλλιτέχνες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.leondari-ensemble.com

MARKOWSKI1

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, συναυλία για την ενίσχυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού, το οποίο στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ, ο Έλληνας βιολονίστας, Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολονίστας, Francis Kefford θα συμπράξουν με την Γερμανίδα τσελίστα, Rebekka Markowski, σε μία συναυλία για τρίο εχγόρδων με έργα Bach και Beethoven. Η εκδήλωση αυτή ευελπιστεί να είναι η αφορμή για μία γνωριμία νέων φίλων, υποστηρικτών και χορηγών του Φεστιβάλ με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του. Όλα τα έσοδα από εισιτήρια και δωρεές θα διατεθούν για την ενίσχυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού 2012.

Πρόγραμμα
Jοhann Sebastian Bach (1685-1750)
English Suite no. 2 in A minor BWV 807 σε μεταγραφή Francis Kefford

Διάλειμμα
Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Serenade for String Trio Op. 8
Πληροφορίες
Συναυλία για την ενίσχυση του
Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού 2012

Κυριακή 27 Μαΐου 2012, ώρα 20:30
Τιμές εισιτηρίων : 20 €, 15 €,10 €

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Οργάνωση παραγωγής, προβολή & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων:
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services : τηλ. 210 7234567
www.ticketservices.gr