Petros Klampanis Contextual trio, tour in Greece

Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης έρχεται από τη Νέα Υόρκη με το γκρουπ του, για να παρουσιάσει το νέο του δίσκο σε μια σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.
Το CONTEXTUAL trio του Πέτρου Κλαμπάνη, αποτελείται από τον χαρισματικό κιθαρίστα Gilad Hekselman και τον εκπληκτικό κρουστό/ντράμερ Bodek Janke.
Η μουσική του σχήματος είναι μια υβριδική ένωση της τζαζ με την world μουσική. Διαφορετικά μουσικά ιδιώματα και ηχοχρώματα συνδυάζονται με ένα παιχνιδιάρικο, αυτοσχεδιαστικό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι μια έντονη μουσική εμπειρία που μπορεί να χαρακτηριστεί από χορευτική ως και intellectual.

Gilad-Hekselman

Ο Πέτρος Κλαμπάνης έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς της Νεοϋορκέζικης σκηνής, όπως τους Ari Hoenig, Greg Osby, Antonio Sanchez, Gretchen Parlato, Paul Bollenback, Antonio Hart, Ron Affif, Yosvany Terry και άλλους. Έχει εμφανιστεί σε πλήθος φεστιβάλ σε πολλές χώρες του κόσμου και ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με όνομα CONTEXTUAL έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το διεθνή τύπο:
"A formidable player and composer, bassist Petros Klampanis makes his auspicious stateside debut with Contextual."

Bill Milkowski, Jazztimes Magazine.
O Gilad Hekselman είναι κατά πολλούς ο πιο ταλαντούχος κιθαρίστας της Νεοϋορκέζικης σκηνής. Είναι μέλος του Ari Hoenig Group και έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς της τζαζ (Jeff Tain Watts, Chris Potter, Avishay Cohen, Mark Turner, Jean Michel Pilc, Kenny Werner κ.α.) Ήταν ο νικητής του διαγωνισμού Montreux Jazz το 2005 και το τελευταίο του album είναι από τα 5 καλύτερα τζαζ albums του 2011 κατά τα iTunes, Amazon και New York Times.

bodek-times

Ο Bodek Janke είναι από τους πιο εντυπωσιακούς κρουστούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Στο παίξιμό του συνδυάζει με μοναδικό τρόπο στοιχεία από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις. Έχει εμφανιστεί σε πλήθος φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους νέους Γερμανούς μουσικούς.
Πληροφορίες
Petros Klampanis CONTEXTUAL trio
tour in Greece
10 -15 Μάη 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:
10/5: Πολυτεχνείο/Χανιά
11/5: tba/Ρέθυμνο
12/5: Marabu/ Βόλος
13/5: Χασομέρι/Πάτρα
14/5: Πορτοκάλι/ Ζάκυνθος
15/5: Αρχιτεκτονική/Αθήνα + workshop (tba)

www.petrosklampanis.com
www.youtube.com/petrosklampanisvideo
www.giladhekselman.com
www.bodekjanke.com