Έκθεση Σακαγιάν στο Μουσείο Φρυσίρα

Το Μουσείο Φρυσίρα εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά εκθέσεων με τίτλο "Το βλέμμα του ζωγράφου" φιλοξενεί από τις 18 Σεπτεμβρίου 2009 έως τις 31 Μαρτίου 2010, στο κτίριο της μονής Αστερίου 3, μεγάλη έκθεση του Ελληνα ζωγράφου Εδουάρδου Σακαγιάν με τίτλο "Το βλέμμα του ζωγράφου- Εδουάρδος Σακαγιάν". 

Το έργο του Σακαγιάν αποτελεί μια αδιάκοπη παλινδρόμηση μεταξύ ενός σκοτεινού κόσμου στον οποίο κυριαρχεί το υποσυνείδητο, οι αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων και το πένθος της απώλειας οικείων προσώπων που καθόρισαν αποφασιστικά τη διαμόρφωση της εικαστικής του γλώσσας και της κοινωνίας όπου το άτομο βρίσκεται παγιδευμένο σε κλειστοφοβικά στεγανά από τα οποία είναι αδύνατον να αποδράσει.

Στους πίνακές του, τα πρόσωπα μετατρέπονται σε προσωπεία καθώς επιφορτίζονται με δυσβάσταχτους κοινωνικούς ρόλους και υποχρεώνονται να διεκπεραιώσουν έργα που τους αλλοτριώνουν, η ανθρώπινη μορφή καταλήγει ν' αποδομείται, να παραδίδεται στην παρακμή και τελικά στην αποσύνθεση. Αναζητώντας καταφύγιο στην εσωστρέφεια, πασχίζοντας να απο ποιηθούν την εγγενή τους ανάγκη για ανθρώπιινη επαφή και επικοινωνία, τα πρόσωπα των έργων του Σακαγιάν καταλήγουν τραγικές φιγούρες σ' ενα εικαστικό τοπίο απόλυτης εγκατάλειψης.
Αρωγοί και συνοδοιπόροι του στο ταξίδι αυτό, είναι κορυφαίοι ζωγράφοι που με το έργο τοους συντέλεσαν στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού του ιδιώματος όπως οι Peter Bl;ake, Leonardo Cremoini, Jean Rustin, Χρόνης Μποτσόγλου, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Vladimir Velickovic, Pat Andrea, Τάσος Μαντζαβίνος, Πάνος Φειδάκης, Θανάσης Μακρής, Χρίστος Μακρίδης, Αννα Μαρία Τσάκαλη, Bernardi Roig, DADO, Suzan Hay και Γιώργης Λιάππας που δίνουν ενεργό παρόν στην έκθεση με έργα τους από τις συλλογές του μουσείου Φρυσίρα.

Info:
Διεύθυνση: Μονής Αστερίου 3 & 7 Πλάκα, 105 58 Αθήνα
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: 3 ευρώ
Δωρεάν: Φοιτητές Καλών Τεχνών, ΑμεΑ
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 - 17:00 και Σάββατο, Κυριακή 11:00 - 17:00
Tηλ.: 210 3234678, 210 3316027
Φαξ: 210 3316027
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.frissirasmuseum.com