«Τριάντα χρόνια – Τριάντα φωτογράφοι» στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Ομαδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Τριάντα χρόνια- Τριάντα φωτογράφοι» φιλοξενεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2016, το Μουσείο Γουναρόπουλου και αφορά στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του «Καλλιτεχνικού Φωτογραφικού Εργαστηρίου» του Δήμου Ζωγράφου.

«Μια φωτογραφία μπορεί να μην λέει τίποτα, να είναι ανούσια. Μια φωτογραφία όμως μπορεί να λέει και τα πάντα, να εγείρει φιλοσοφικά ερωτήματα, να διανοίγει στοχαστικές οδούς, να αναμοχλεύει υπαρξιακά ζητήματα και να αναδύει οικουμενικές αγωνίες. Συμβαίνει σπάνια, αλλά τότε είναι που ζωογονείται και υποστασιοποιείται, μέσω του καλλιτεχνικού έργου, η αόρατη μεταβίβαση πλούσιων πνευματικών φορτίων μεταξύ του καλλιτέχνη, του κόσμου (του) και του κοινού. Αυτό αποπειράθηκα να διδάξω επί 30 χρόνια...» αναφέρει ο ιδρυτής του εργαστηρίου, φωτογράφος Νίκος Δημολίτσας, ο οποίος θα έχει και την επιμέλεια της έκθεσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει εκατόν είκοσι έργα, τριάντα μαθητών που εκπαιδεύτηκαν διαχρονικά στο εργαστήριο και πλέον ακολουθούν τη δική τους καλλιτεχνική πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα γίνουν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 19.00.

Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν, στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου, προβολές, παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις και διαλέξεις για το κοινό, αναφορικά με τη φωτογραφική τέχνη.