Μεγάλη έκθεση του Κωστή Γεωργίου στους χώρους του Hyatt Regency Thessaloniki

To Myrό Antiques House παρουσιάζει μία έκθεση με χαρακτηριστικά έργα του γλύπτη και ζωγράφου Κωστή Γεωργίου στους χώρους του Hyatt Regency Thessaloniki Hotel. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

«Ο μοναδικός εξπρεσσιονισμός, έμπλεος χρώματος, τόσο χαρακτηριστικός στα έργα του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου αντικατοπτρίζεται σε αυτή την προσεκτική επιλογή των έργων του, τα οποία διατίθενται προς απόκτηση σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι μορφές που εμφανίζονται στα έργα δεν έχει καταβληθεί προσπάθεια να εξυπηρετούν κανέναν ρεαλισμό, πέραν αυτόν της έννοιας που ενθυλακώνουν, του δραματικού περιεχομένου και του μυστηρίου που και η εικονιζόμενη προσωπικότητα προσπαθεί να επιλύσει με την ύπαρξη της.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο της ζωγραφικής του εικαστικού δημιουργού είναι ακριβώς το γεγονός ότι ο εξπρεσιονισμός του δεν παραδίδεται στο χρώμα, αλλά η δυαρχία σχεδίου και χρώματος, που καθιστούν τα έργα συγκλονιστικά μοναδικά και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα. Η σχέση του Κωστή Γεωργίου με την γλυπτική είναι εξίσου μοναδική, καθώς δικαιώνει τον χαρακτηρισμό “εικαστικός δημιουργός”, αφού δημιουργεί μία νέα οντολογία μορφών με τα έργα του», σημειώνει σε κείμενο του ο Εικαστικός Επιμελητής του Myrό Antiques House Πάρης Καπράλος.

H πρώτη έκθεση του Κωστή Γεωργίου έλαβε χώρα το 1974. Έχει εκθέσει σε μερικά από τα μεγαλύτερα Μουσεία και γλυπτά του κοσμούν το δημόσιο χώρο σε δεκάδες πόλεις διεθνώς. Ζωγραφικά και γλυπτικά έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, μόνιμες συλλογές ιδρυμάτων και Μουσείων. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες εικαστικούς δημιουργούς.

Η έκθεση εντάσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Hyatt Regency Thessaloniki για την διοργάνωση εκθέσεων και εικαστικών δράσεων στους χώρους του ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσονται εκθέσεις καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την Myrό Gallery και την Greek Marble Initiative.