Έκθεση συνεργατών της Greek Marble Initiative & του Myrό Antiques House στο πλαίσιο των 50ων Δημητρίων

To Myrό Antiques House και η Greek Marble Initiative παρουσιάζουν στους χώρους της Myrό Gallery  την έκθεση συνεργατών τους με τίτλο “Σε Μάρμαρο & Χρώμα”, και σας προσκαλούν στα εγκαίνια της την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015 στις 20.00.

Η βραδυά των εγκαινίων εντάσσεται στην δράση ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον συντονισμό της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 50ων Δημητρίων.

Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος, Εικαστικός Επιμελητής & Συντονιστής της Greek Marble Initiative.

Πρόκειται για μια έκθεση έργων γλυπτικής, ζωγραφικής και χαρακτικής κορυφαίων Ελλήνων & Ξένων καλλιτεχνών. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι Παύλος Κουγιουμτζής, Jhon Gogaberishvili & Nana Gogaberishvili, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Giorgie Cpajak, Αναστάσης Λεόνογλου, Kamen Tanev, Γιάννης Μανικάτης, Albena Mihaylova, Γκίβη Μιχαηλίδης, Sherry Tipton, Στράτος Πάλλας, Ciprian Hopirtean, Γιώργος Κικώτης, Andrej Mitevski, Γιώργος Σπυριδόνωβ, Σωκράτης Γιοσμάς, Φώτης Κλογέρης, Δήμος Κηπουρός, Θεώνη Καρακάντζου. Κριστιάνα Ηλιοπούλου - Hopirtean. Διακεκριμένη Συμμετοχή: Βαγγέλης Ρήνας.

Εγκατάσταση “Contemporary Classic”

Σε διακριτό χώρο, αλλά εντός της έκθεσης, θα φιλοξενηθεί η εγκατάσταση “Contemporary Classic” με επίκεντρο τον γνήσιο μουσειακό πίνακα του 17ου αιώνα (circa 1670) “Susanna and the Elders” και γλυπτό της διάσημης σύγχρονης αμερικανίδας γλύπτριας Sherry Tipton, που βασίζεται σε μία σύλληψη των Σταύρου Μυρωνίδη & Πάρη Καπράλου.

Εγκατάσταση “The Machine”

Στο κέντρο της έκθεσης χτυπάει η καρδιά της εγκατάστασης “The Machine” του Γιώργου Σπυριδόνωβ, μιας μηχανής με μαρμάρινα δομικά στοιχεία και πολλαπλή απεύθυνση ως προς το εννοιολογικό περιεχόμενο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Στην διάρκεια της έκθεσης η Myrό Gallery δέχεται συναντήσεις με ενδιαφερόμενους επισκέπτες κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (τηλ.6971890212) σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί, και θα είναι ανοικτή για το κοινό Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00, με ελεύθερη είσοδο).