Εγκαίνια έκθεσης Φωτιά Νερό Αέρας Γη Φαινομενολογία της Φύσης.

Παρουσία του Γενικού Πρόξενου Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Ingo von Voss και του Δημάρχου Σαμοθράκης κου Α. Βίτσα εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο »“Φωτιά Νερό Αέρας Γη Φαινομενολογία της Φύσης» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή επιστημόνων του τομέα της Φιλοσοφίας του Γερμανικού Πανεπιστημίου αλλά και την σύσσωμη συμμετοχή της Γερμανόφωνης κοινότητας Σαμοθράκης.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Εταιρία Φιλοσοφικών Φαινομενολογικών Μελετών του διάσημου για την φιλοσοφική του παράδοση Γερμανικού Πανεπιστημίου του Τύμπινκγεν, υλοποιήθηκε στα πλαίσια του 3ου Φιλοσοφικού Συνεδρίου που διοργανώνεται στη Σαμοθράκη με την συνεργασία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν την υποστήριξη του Γερμανικού Προξενείου και του Δήμου Σαμοθράκης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου στη Σαμοθράκη διεξάγονται στα γερμανικά και λαμβάνουν χώρα στο Παλαιό Σχολείο Θέρμων. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία την Παρασκευή στις 18/9 στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρου στη Χώρα να παρακολουθήσει στα ελληνικά την εισήγηση του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα με τίτλο »Ο Κάδμος και η Αρμονία στο Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης».

Στόχος και προοπτική για τον Δήμο μας είναι η υλοποίηση του Φιλοσοφικού Συνεδρίου στο νησί μας κάθε δεύτερη χρονιά ενώ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επιλογή της Σαμοθράκης ως τόπου παραγωγής ιδεών φιλοσοφικών διαλέξεων και επιστημονικών ανακοινώσεων.