Έκθεση έργων «Κύπριοι Νέοι Δημιουργοί» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ.

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και οι Οργανώσεις Νεολαίας της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, διοργανώνουν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα ΑΠΘ έκθεση έργων «Κύπριοι Νέοι Δημιουργοί» μέχρι τις 6 Απριλίου 2014.

«Οι Κύπριοι φοιτητές είναι ένα μεγάλο κομμάτι της φοιτητικής οικογένειας. Με αυτήν την έκθεση, 19 νέων καλλιτεχνών-φοιτητών, πιστεύουμε ότι προσθέτουμε ένα μικρό λιθαράκι έτσι ώστε οι απόφοιτοι Κύπριοι φοιτητές μας να αποτελέσουν ένα συστατικό της ρώμης που ο Κυπριακός Λαός χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η σύνθετη γεωπολιτική πραγματικότητα του έχει προκαλέσει και που δυστυχώς μένουν άλυτα για δεκαετίες», τονίζει ο Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών του ΑΠΘ Ξενοφών Σαχίνης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο ακόμη εκδηλώσεις: Μια «Βραδιά Κυπριακής Λογοτεχνίας», το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 20:00 και μια «Βραδιά Κυπριακής Ποίησης», το Σάββατο 5 Απριλίου στις 20:00.

Με τις παραπάνω τρεις εκδηλώσεις δίνεται η δυνατότητα τόσο σε νέους κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνες-φοιτητές να παρουσιάσουν το έργο τους, όσο και σε Κύπριους λογοτέχνες και ποιητές να παρουσιάσουν και να γνωρίσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης την Κυπριακή Λογοτεχνία και Ποίηση. Παράλληλα οι νέοι Κύπριοι μουσικοί: Γιάννα-Καρολίνα Μιχαηλίδου, σοπράνο, Φώτης Προδανάς, πιάνο, Μικέλ Μιχαηλίδης, βιολί και Έλενα Χαλάτση, πιάνο, θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις με μουσικές συνθέσεις και τραγούδι.

αφίσα ΝΕΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Η έκθεση «Κύπριοι Νέοι Δημιουργοί» πραγματοποιείται με την στήριξη του Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δήμου Καλαμαριάς. Με την ευγενική χορηγία της εταιρείας τηλεποικοινωνιών Cyta Ελλάδος.

Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι 6 Απριλίου 2014
Ώρες λειτουργίας Τελλογλείου: Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00. (Δευτέρα: Κλειστά)
Πληροφορίες: 2310 247111