Helmut Newton

Helmut Newton - Το έργο του φωτογράφου που επαναπροσδιόρισε τη φωτογραφία μόδας παρουσιάζεται σε αναδρομική έκθεση που φιλοξενείται από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 3 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 

imagesΟ Χέλμουτ Νιούτον (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του, μέσω του οποίου κατόρθωσε να αποδώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την ομορφιά, τον αισθησιασμό, το χιούμορ και τη βία που ένιωθε ο ίδιος να διέπουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που συναντά κάποιος στον κόσμο της μόδας, της πολυτέλειας, του χρήματος και της εξουσίας.

Η έκθεση αποτελεί αναδρομική καταγραφή του έργου του Νιούτον και καλύπτει τις βασικές θεματικές της δουλειάς του, όπως είναι η μόδα, το γυμνό, το πορτραίτο, το σεξ, το χιούμορ... Το έργο του θεωρείται κατ' εξοχήν κλασικό και αποδεικνύει ότι ο Νιούτον δεν ήταν μόνον ένας φωτογράφος μόδας, αλλά ένας καλλιτέχνης που, καταρρίπτοντας όλους τους περιορισμούς της φωτογραφίας, πειραματίστηκε με θέματα και είδη και διεύρυνε τα όρια της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας με το μοναδικό όραμά του.

Πληροφορίες:
Καθημ. από τις 12.00
Τιμές εισιτηρίων: 8 € / Μειωμ. 4 €
Χώρος: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109 - 210 900 5 800, www.sgt.gr

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « " FISH" | Yorgos Kypris Στιγμές από το μέλλον @ Myrό Gallery »