" FISH" | Yorgos Kypris

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος της Ακρόπολης ταξιδεύει μαζί με τα ψάρια του Γιώργου Κυπρή, στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε μία από τις σημαντικότερες art fair της Ευρώπης, την Contemporary Istanbul από 21-25 Νοεμβρίου 2012.

 

Η αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, με στόχο την ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη της χαρακτικής τέχνης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων χαρακτών.
Από τα τέλη του 2009 και αφού ο χώρος πέρασε σε ιδιωτική πρωτοβουλία, αποφασίστηκε να ενταθεί η προσπάθεια αυτή και να λάβει έναν πιο διευρυμένο χαρακτήρα, αγκαλιάζοντας και άλλες μορφές τέχνης με οργάνωση και παρουσίαση εκθέσεων.
Η νέα πορεία του χώρου, χαρακτηρίζεται από σεβασμό και αγάπη για την τέχνη με διάθεση ανάδειξης νέων καλλιτεχνών από χώρους όπως η χαρακτική, η ζωγραφική, η γλυπτική και η φωτογραφία.
Η πορεία αυτή σχεδιάζεται σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες, τους θεωρητικούς της Τέχνης και άλλες γκαλερί σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδιώκοντας το άνοιγμα των συνόρων και την προβολή και έργων ξένων καλλιτεχνών, αλλά και την προβολή Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό.

KYPRISΟ Γιώργος Κυπρής γεννήθηκε το 1954. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Σαραφιανός στην Αθήνα (1973-1975). Αποφοίτησε από το Istituto Statale D' Arte Per la Ceramica, στην Faenza της Ιταλίας (1975-1978). Έχει στο ενεργητικό του ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Μουσεία και Ινστιτούτα στην Ελλάδα και εξωτερικό, όπως στις ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Κύπρο και Ουγγαρία.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά τέχνης και έχει σχεδιάσει κοσμήματα και κεραμικά για Ελληνικές και Ιταλικές βιομηχανίες.

Έχει κερδίσει βραβεία σε διαγωνισμούς τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ζει στην Ελλάδα μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα, όπου δημιουργεί στο στούντιο του και τη Σαντορίνη, όπου και διατηρεί τον κύριο χώρο έκθεσης των έργων του.

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 16:00-21:00 (ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)
Διάρκεια Έκθεσης: 22 - 25 Νοεμβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας
22 Νοεμβρίου: 11:00 - 21:00
23- 25 Νοεμβρίου: 11:00 - 20:00

(Για την είσοδο στον χώρο της Art fair υπάρχει εισιτήριο 20 YTL το κανονικό και 12 YTL το μειωμένο)

Το περίπτερο μας βρίσκεται στο Ground Hall του Istanbul Convention and Exhibition Center, Booth LK615 με τα διακριτικά TECHNOHOROS art gallery.
www.contemporaryistanbul.com

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
www.technohoros.org | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | 0030 211 182 38 18

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρκτούρος 20Χ20 Helmut Newton »