SEEAR:?Σχεδιαστές και μουσικοί δημιουργούν με μια σου λέξη.?

Το SEEAR προέρχεται από τις λέξεις: see + hear. Πρόκειται για ένα project στο οποίο συνεργάζονται νέοι σχεδιαστές και μουσικοί παράγοντας τέχνη και επικοινωνία μέσω των 2 κυριότερων ανθρώπινων αισθήσεων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο SEEAR παίζει ο κόσμος, αφού αυτός καλείται να δώσει τις λέξεις-κλειδιά πάνω στις οποίες δημιουργούν οι καλλιτέχνες.

Ο στόχος του project είναι αφ? ενός οι καλλιτέχνες να επηρεάσουν ο ένας τον άλλο δημιουργικά, και αφ? ετέρου, να δημιουργηθεί αλληλεπίδραση του κοινού με τους καλλιτέχνες, μέσω του αυθορμητισμού και του πρωτότυπου οπτικοακουστικού ερεθίσματος. To SEΕAR φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός τέχνης, συνεργασίας και πειραματισμού, καλώντας νέους εικαστικούς και μουσικούς να αλληλεπιδρούν σε διαφορετικά ερεθίσματα στην κάθε διοργάνωση.

ΕΚΘΕΣΗ

5-7 Νοεμβρίου, Ε.Δ.Ω. (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός)

Εγκαίνια Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 20:00

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να βλέπει τα posters των εικαστικών και ταυτόχρονα να ακούει τα ηχητικά θέματα των μουσικών για κάθε keyword. Οι αφίσες τοποθετούνται περιμετρικά στους τοίχους του Ε.Δ.Ω. και ακριβώς κάτω από κάθε αφίσα τοποθετείται ένα mp3 player με το ηχητικό θέμα του εκάστοτε keyword. Στο πάρτυ εγκαινίων θα παρουσιαστεί η ιδέα του SEEAR από τον διοργανωτή, Σταύρο Κυπραίο και την ομάδα των καλλιτεχνών, θα υπάρξει προβολή του video-footage από την διαδικασία δημιουργίας των έργων ενώ θα απολαμβάνουμε cocktails από την Absolut Vodka.