Νο 44

Να κι ένα σύγχρονο ελληνικό έργο από νέους για νέους.

Πρόκειται για την ιστορία ενός πραγματικού προσώπου που καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών και εκτίει μέχρι και σήμερα την ποινή του στις φυλακές του Κορυδαλλού. Ο σκηνοθέτης Γ.Παλούμπης και ο θίασός του δημιουργούν, μέσα από μελέτη κι αυτοσχεδιασμό, μια παράσταση φρέσκια, ζωντανή που ως κεντρικό θεματικό άξονα έχει την ελευθερία του ατόμου, τις προσωπικές επιλογές που μας καθορίζουν , τα κίνητρα των πράξεων και τις συνέπειές τους.

Η παράσταση "Νο 44" είναι ένα θεατρικό ντοκυμαντέρ που, με καθαρή κρυστάλλινη ματιά, παρουσιάζει τη θλιβερή πραγματικότητα των φυλακών, την παθογένεια του ελληνικού κοινωνικού συστήματος που δημιουργεί αδιέξοδα και παγιδεύει τους νέους. Είναι όμως παράλληλα μια αισιόδοξη παράσταση που δίνει έμφαση στην ελευθερία επιλογών του ατόμου.

Μια παράσταση με χιούμορ, συγκινητική, μα διόλου μελοδραματική, χωρίς διδακτισμό και εύκολες, αφελείς απαντήσεις. Σκηνοθεσία έξυπνη και γρήγορη, σκηνικό ευρηματικό, ερμηνείες ρεαλιστικές, πειστικές, χαρακτήρες πραγματικών νέων ανθρώπων που όλοι έχουμε λίγο-πολύ συναναστραφεί.

Πολύ πρωτότυπη η ιδέα της μουσικής επένδυσης της παράστασης με live hip-hop. Ως το κατεξοχην είδος μουσικής της νεολαίας που αρθρώνει κοινωνικό προβληματισμό αποτελεί την πλέον εύστοχη επιλογή για να υποστηρίξει ένα τέτοιο έργο.
Αν σας αφορούν οι παραστάσεις που μεταφέρουν γνωστική πληροφορία και προκαλούν κοινωνικό προβληματισμό πάνω σε σύγχρονα ζητήματα τότε δείτε αυτή την παράσταση...

Συντελεστές Παράστασης:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά: Λουκία Μινέτου
Μουσική: Βαλάντης Στραβαλέξης (dj Alex)
Ηθοποιοί : Εκάβη Ντούμα, Γιάννης Λεάκος, Μάνος Κανναβός       
Ράπερ : Παναγιώτης Στραβαλέξης (Τακι Τσαν)

Θέατρο Μεταξουργείο
Ακαδήμου 14 ((πίσω από το ΙΚΑ της Πειραιώς)) , τηλ: 2105234382

Βραδ: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. ? 22, φοιτ.: ? 15. Διάρκεια: 70'