40o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού

40o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού 40o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού

40o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού, Αθήνα, 1-5 Ιουλίου 2015. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών. Προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, καλλιτεχνικά και επιστημονικά. http://cid-portal.org/cdr/athens2015/

Τα Παγκόσμια Συνέδρια του CID παρακολουθούν κατά μέσο όρο 400 ειδικοί από 40 χώρες των 5 ηπείρων (πολλαπλάσιοι από ό,τι σε ένα σύνηθες διεθνές συνέδριο).

Διοργανώνεται από το Χοροθέατρο "Δόρα Στράτου" και τα Τμήματα Αθηνών και Πειραιώς του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO. Είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Διενεργείται με διεθνείς προδιαγραφές και είναι αυστηρά μη-κερδοσκοπικό. Δεν υπάρχουν προσκεκλημένοι ομιλητές ή ακροατές - η εγγραφή είναι απαραίτητη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ανακοινώσεις πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών με επιστημονική μεθοδολογία.
  • Μαθήματα χορού
  • Παραστάσεις χορευτικών σχημάτων
  • Διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις
  • Εκθέσεις και πωλήσεις βιβλίων, δίσκων, ειδών που ενδιαφέρουν τους χορευτές
  • Επισκέψεις σε σχετικούς χώρους, όπως μουσεία ή σχολές χορού
  • Βραδιές όπου οι σύνεδροι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα.


Απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το χορό, με ενεργό συμμετοχή των συνέδρων και άτυπες συζητήσεις.

Οι σύνεδροι παίρνουν με την εγγραφή τους έναν σάκκο χορευτή με βιβλία, έντυπα και δώρα. Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά, άλλες γλώσσες δεκτές.

Οι εργασίες και οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν πριν από την έναρξη (πλήρες κείμενο, σύμφωνο με τις προδιαγραφές) για έγκριση από την Επιστημονική Επιτροπή και ένταξη στο πρόγραμμα.

Υπάρχει η δυνατότητα να είναι κανείς σύνεδρος εξ αποστάσεως

Συνεχής ενημέρωση και τελευταία νέα στο:
http://cid-portal.org/cdr/athens2015/

- Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου.
- Αναγνωρίζεται από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς.
- Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του είναι οι σημαντικότερες ομοσπονδίες, οργανώσεις, σχολές, ομάδες, καθώς και άτομα σε περισσότερες από 170 χώρες.
- Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική μη-κερδοσκοπική οργάνωση (NGO) που ιδρύθηκε το 1973 στην UNESCO στο Παρίσι, όπου εδρεύει.
- Η UNESCO είναι ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Conseil International de la Danse CID International Dance Council
CID c/o UNESCO, 1 rue Miollis, FR-75735 Paris 15, France
www.cid-portal.org Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου», Λόφος Φιλοπάππου
Το ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2015

ΕΝΑΡΞΗ 27 Μαΐου 2015 ΛΗΞΗ 20 Σεπτεμβρίου 2015
Θέατρο Ελληνικών Χορών "Δόρα Στράτου", Λόφος Φιλοπάππου, τηλ. 210.92.14.650

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τετάρτη έως Παρασκευή 21:30
Σάββατο και Κυριακή 20:15
Δευτέρα και Τρίτη αργεί ή φιλοξενεί παραστάσεις άλλων συγκροτημάτων. Αργεί επίσης: 12-16 Αυγούστου 2015.

Πληροφορίες:
Γραφεία τηλ. 210 324 4395 ώρες 10:00 - 15:00
Θέατρο τηλ. 210 921 4650 ώρες 19:30 - 22:00
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.grdance.org

Οι παραστάσεις του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" έχουν καθιερωθεί διεθνώς στο χώρο του λαϊκού χορού, της δημοτικής μουσικής και της παραδοσιακής φορεσιάς για τον πλούτο και την αυθεντικότητα τους. Δεν είναι μόνο η υψηλή ποιότητα, αλλά και η ποσότητα της προσφοράς του Θεάτρου που εντυπωσιάζουν:
Διεθνώς, είναι ελάχιστα τα συγκροτήματα - χορευτικά ή θεατρικά - που μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν δώσει 6.000 παραστάσεις μπροστά σε 2.600.000 θεατές ! Επί πλέον, είναι ένα μεγάλο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και εκδοτικό ίδρυμα. Βρίσκεται στην καρδιά του Αρχαιολογικού Πάρκου, μέσα στον πευκώνα του Λόφου Φιλοπάππου, την πιο δροσερή γωνιά της Αθήνας. Με τα πόδια από τον νέο πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, με αυτοκίνητο από τον περιφερειακό του Φιλοπάππου στο άνετο πάρκιγκ του Θεάτρου. Μετρό Ακρόπολη ή Θησείο.
Το Θέατρο επιχορηγείται συστηματικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Ε.Ο.Τ. και είναι το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. 26/05/2015