Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 00:18

Η αυταπάτη του "αργότερα"

Γράφτηκε από την 

Είναι τόσο εύκολη και βολική η αναβλητική συμπεριφορά. Μας γλιτώνει από τον οποιοδήποτε κόπο , τοποθετεί στο βάθος του μυαλού σκέψεις , όνειρα και επιδιώξεις.

 

Μας κάνει να ξεχνάμε επιλεκτικά ή μη...

Βραβεύει το εφήμερο και αγνοεί επιδεικτικά το σημαντικό.Καθησυχάζει την σκέψη αλλά τροφοδοτεί τις κρυφές ανασφάλειες και τύψεις.

Δεν υπάρχει λόγος να αφήσουμε για αύριο ό,τι μπορούμε να δημιουργήσουμε σήμερα , ό,τι μπορούμε να σκεφτούμε , να διαβάσουμε , να ομολογήσουμε , να φωνάξουμε..

Μια άρνηση στο "ναι" της εξέλιξης δίνει περισσότερο χώρο απ'όσο έχουμε φανταστεί σ'αυτούς που ετοιμάζουν με επιμέλεια το δικό μας μέλλον. Σ'αυτούς που αποφασίζουν κάτω από το πέπλο της δικής μας αναβλητικής συμπεριφοράς.

Το σίγουρο είναι πως θα πληρώσουμε πολλά, ας είναι μόνο υλικά.

Ας μην καταθέσουμε το πνεύμα και την ψυχή μας.. ούτε καν σε δόσεις...

 

"...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ'ενός για να συντηρείται αμε τα χρηματά τους η φρουρά του καθεστώτος , και αφ'ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή των μεγάλων φόρων, η απορρ'οφηση των πειουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικα..."

                                                                                              ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ετικέτες
Σίσσυ Τριανταφύλλου

Κορίτσι της πόλης, που αγαπώ την εξοχή. Μεγάλωσα και ζω στο Π. Φάληρο αναπνέοντας βαθύτερα και πιο ελεύθερα δίπλα στη θάλασσα. Οι αναμνήσεις των σχολικών χρόνων μου ανήκουν στη Ευαγγελική Σχολή στη Ν. Σμύρνη. Με συντροφιά την αγάπη για την φιλοσοφία και την μουσική αποφοίτησα από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και πέρασα ώρες μπροστά σε παρτιτούρες για πιάνο και τετράδια πενταγράμμου. Πρόσφατα καλλιέργησα την αγάπη για την δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Το μικρόβιο της αποτύπωσης σε χαρτί των όσων συμβαίνουν γύρω και μέσα μου γεννήθηκε πολύ νωρίς. Και συνεχίζω..