Ημερίδες για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 27 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

Το Γραφείο Αθήνας και Β. Ελλάδας του Πανελλήνιου Δικτύου διοργανώνει ημερίδες, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στην Εκπάιδευση (27 Νοεμβρίου), για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σις 28 Νοεμβρίου (Αθήνα) και 29 Νοεμβρίου (Θεσσαλονίκη) καθώς και των δύο βιωματικών σεμιναρίων που θα γίνουν στις δύο πόλεις.

- Αθήνα - Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009, 09.45-14.30 στο Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Το Γραφείο Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, 27 Νοεμβρίου 2009, οργανώνει την ετήσια επιστημονική φθινοπωρινή Ημερίδα του με τίτλο: Θέατρο στην Εκπαίδευση: «Προτάσεις και εφαρμογές για μια σύγχρονη παιδαγωγική πρακτική»

Στην Hμερίδα θα γίνει παρουσίαση προγραμμάτων και εφαρμογών που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στο χώρο της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικέντρωση σε κρίσιμα εκπαιδευτικά και κοινωνικά ερωτήματα, θεωρητική ευρύτητα και πρωτοποριακή μεθοδολογία αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των προγραμμάτων που θα παρουσιαστούν και στα οποία θα εστιάσει η φετινή ημερίδα.

Στόχος της Hμερίδας είναι να έρθουν σε επαφή εκπαιδευτικοί, σπουδαστές , θεατρολόγοι, καλλιτέχνες με τις πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές που αξιοποιούν την τέχνη του θεάτρου και να ενθαρρυνθεί η υλοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από την τάξη.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν:

? Προγράμματα που υλοποιήθηκαν σχετικά με ζητήματα ταυτότητας και διαφορετικότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

? Η θεατροπαιδαγωγική στη Γερμανία και παραδείγματα εφαρμογών στο Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα

? Προγράμματα που ενεργοποιούν τους νέους μέσα από τη συλλογική θεατρική δημιουργία σε ζητήματα που σχετίζονται με ανθρώπινα δικαιώματα και τη φύση της έννοιας της ελευθερίας

? Πορεία και προτάσεις δράσεων από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Επίσης θα παρουσιαστεί δρώμενο, μέρος της δουλειάς της ομάδας των νέων που πήρε μέρος στο πρόγραμμα «Νεανικές Θεατρικές Φωνές - Δημοκρατία και Συλλογική Θεατρική Δημιουργία», που οργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στις Σπέτσες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Hμέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί δεκάωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα :?Απελευθερώνοντας την πολιτική φωνή μέσω του θεάτρου? με τον Brendon Burns, σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Foundation for Citizen Arts (Ίδρυμα για τις Τέχνες και τον Ενεργό Πολίτη) της Μεγάλης Βρετανίας Πέμπτη, 26 και Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Είδος: Επιστημονική ημερίδα

Διοργανωτής: Γραφείο Γραφείο Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Ημερομηνία: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Ώρες: 09:45- 14.30

Χώρος: Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα

Απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, θεατρολόγους, καθώς και σε καλλιτέχνες, σπουδαστές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται ενεργά για τις παραστατικές τέχνες και την εκπαίδευση

Για περισσότερες πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη.


- Θεσσαλονίκη - Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, στις 09:00- 15.00, Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλατεία Αριστοτέλους 10

Το Γραφείο Βόρειας Ελλάδας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, 27 Νοεμβρίου 2009, οργανώνει την ετήσια επιστημονική φθινοπωρινή Ημερίδα του με τίτλο: Θέατρο στην Εκπαίδευση: «Προτάσεις και εφαρμογές για μια σύγχρονη παιδαγωγική πρακτική»

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και άλλους φορείς (Foundation for Citizen Arts του Λονδίνου, Κ.Θ.Β.Ε., Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Παντομίμας και Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης).

Στόχος της ημερίδας είναι η επαφή εκπαιδευτικών και μαθητών με την τέχνη του θεάτρου, των παραστατικών τεχνών και του κινηματογράφου, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η υλοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από την τάξη.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ένα δεκάωρο βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Απελευθερώνοντας την πολιτική φωνή μέσω του θεάτρου» με τον Brendon Burns, σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Foundation for Citizen Arts (Ίδρυμα για τις Τέχνες και τον Ενεργό Πολίτη) του Λονδίνου.

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Είδος: Επιστημονική ημερίδα

Διοργανωτής: Γραφείο Βόρειας Ελλάδας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ημερομηνία: Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ώρες: 09:00- 15.00

Χώρος: στην Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Πλατεία Αριστοτέλους 10

Απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, θεατρολόγους, καθώς και σε καλλιτέχνες, σπουδαστές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται ενεργά για τις παραστατικές τέχνες και την εκπαίδευση

Για περισσότερες πληροφορίες: www.TheatroEdu.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη.